Artikel top billede

(Foto: unsplash)

Som CIO skal du til at tænke meget mere på kultur: Men det betyder også et meget tættere samarbejde med HR

Hvis du skal have succes med den digitale transformation, kræver det, at du kigger på meget mere end at implementere ny teknologi og flytte virksomheden i skyen. Du skal til at tale kultur, og det gør det oplagt at tale med HR.

Hvad nytter det, at I har en masse noter på jeres whiteboard for, hvordan I skal indtræde i den næste digitale epoke?

I har måske allerede lagt en slagplan for, hvordan og hvor lang tid til I skal bruge på at flytte virksomheden, men hvad nytter alt det, hvis jeres kultur på arbejdspladsen hører tidligere tider til?

Det spørgsmål er relevant at spørge sig selv om som CIO. Den digitale transformation må nemlig ikke kun anskues fra en rent teknisk vinkel.

Sådan lyder beskeden fra analysehuset Gartner, der mener, at kultur er et vigtigt fokusområde for CIO'en i de kommende år.

"Mange CIO'er har fået øjnene op for, at kultur kan fungere som en katalysator for den digitale transformation, og de har midlerne til at forstærke kulturen ved hjælp af deres teknologivalg," siger Elise Olding, der er underdirektør hos Gartner.

Læs mere her: Office 365-projekt i Københavns Kommune blev en stor mundfuld: Der manglede penge og en konkret plan - projektet blev langt større end forventet

Hun mener, at netop den rette kultur er afgørende, hvis organisationer skal have succes med den digitale omstilling. Kulturen skal nemlig ikke være langmodig og bagstræberisk. Den skal i stedet være præget af omstillingsparathed og det slidte begreb - proaktivitet.

Ansvaret kan ikke bare placeres hos HR med forhåbning om, at de laver nogle ulejlige teambuilding-øvelser en eftermiddag til foråret, hvor man forhåbentlig kan få en grillpølse og en sludder med sine kolleger.

Gartner forudser rent faktisk, at CIO'en bliver ligeså ansvarlig for at skabe den rette omstillingsparate og proaktive kultur som HR-chefen, når vi når til 2021.

Det drejer sig dog ikke om at kapre opgaver fra HR, men i stedet skal fokus for den fremsynede CIO være på at opdyrke et givende partnerskab, siger Elise Olding.

"Et partnerskab med HR-direktøren er den perfekte måde at afklare teknologikvalg og designe processer, der skal forme der den rette måde at arbejde på," forklarer hun.

Hvis man skal tro Gartner, er det proaktive valg netop nu at gå ned til HR og så sætte sig til tavlen sammen og kigge på, hvordan man kan spille sammen om at skabe en kultur, der skaber det bedst mulige grundlag for at drive den digitale transformation.

De har garanteret nogle øvelser dernede, hvis I mangler inspiration.

Læs mere her: Dansk top-CIO lader it-folkene slås om pengene i sin egen version af 'Løvens Hule': "Jeg lover dig for, at du giver folk et incitament for at være kreative"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Byg digitale løsninger omkring dit kerneprodukt og styrk konkurrenceevnen

Stadig flere virksomheder tænker digitale løsninger ind i deres samlede produktportefølje. De sælger ikke ”kun” komponenter og fysiske produkter, men styrker det samlede produktkatalog med services, der f.eks. giver indsigt i ydeevne og udnyttelse af enhederne – og som gør vedligehold langt mere kosteffektivt og rettidigt. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du bygger eller optimerer cloudbaserede løsninger, der komplementerer dit kerneprodukt.

21. marts 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere