Som CIO skal du til at tænke meget mere på kultur: Men det betyder også et meget tættere samarbejde med HR

Hvis du skal have succes med den digitale transformation, kræver det, at du kigger på meget mere end at implementere ny teknologi og flytte virksomheden i skyen. Du skal til at tale kultur, og det gør det oplagt at tale med HR.

Hvad nytter det, at I har en masse noter på jeres whiteboard for, hvordan I skal indtræde i den næste digitale epoke?

I har måske allerede lagt en slagplan for, hvordan og hvor lang tid til I skal bruge på at flytte virksomheden, men hvad nytter alt det, hvis jeres kultur på arbejdspladsen hører tidligere tider til?

Det spørgsmål er relevant at spørge sig selv om som CIO. Den digitale transformation må nemlig ikke kun anskues fra en rent teknisk vinkel.

Sådan lyder beskeden fra analysehuset Gartner, der mener, at kultur er et vigtigt fokusområde for CIO'en i de kommende år.

"Mange CIO'er har fået øjnene op for, at kultur kan fungere som en katalysator for den digitale transformation, og de har midlerne til at forstærke kulturen ved hjælp af deres teknologivalg," siger Elise Olding, der er underdirektør hos Gartner.

Læs mere her: Office 365-projekt i Københavns Kommune blev en stor mundfuld: Der manglede penge og en konkret plan - projektet blev langt større end forventet

Hun mener, at netop den rette kultur er afgørende, hvis organisationer skal have succes med den digitale omstilling. Kulturen skal nemlig ikke være langmodig og bagstræberisk. Den skal i stedet være præget af omstillingsparathed og det slidte begreb - proaktivitet.

Ansvaret kan ikke bare placeres hos HR med forhåbning om, at de laver nogle ulejlige teambuilding-øvelser en eftermiddag til foråret, hvor man forhåbentlig kan få en grillpølse og en sludder med sine kolleger.

Gartner forudser rent faktisk, at CIO'en bliver ligeså ansvarlig for at skabe den rette omstillingsparate og proaktive kultur som HR-chefen, når vi når til 2021.

Det drejer sig dog ikke om at kapre opgaver fra HR, men i stedet skal fokus for den fremsynede CIO være på at opdyrke et givende partnerskab, siger Elise Olding.

"Et partnerskab med HR-direktøren er den perfekte måde at afklare teknologikvalg og designe processer, der skal forme der den rette måde at arbejde på," forklarer hun.

Hvis man skal tro Gartner, er det proaktive valg netop nu at gå ned til HR og så sætte sig til tavlen sammen og kigge på, hvordan man kan spille sammen om at skabe en kultur, der skaber det bedst mulige grundlag for at drive den digitale transformation.

De har garanteret nogle øvelser dernede, hvis I mangler inspiration.

Læs mere her: Dansk top-CIO lader it-folkene slås om pengene i sin egen version af 'Løvens Hule': "Jeg lover dig for, at du giver folk et incitament for at være kreative"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett Packard Enterprise ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Er du klar til at rekruttere de attraktive it-talenter i 2021?

Hvad betyder aller mest for danske it-kandidater, og har corona været med til at skubbe til it-kandidaternes værdisæt? Det gennemgår vi på denne times webinar, hvor der naturligvis også vil være plads til spørgsmål og mulighed for videre dialog.

10. december 2020 | Læs mere


Premium
KMD kan nærme sig halvering af medarbejderstaben i Danmark på få år: Så mange ansatte har selskabet sagt farvel til
For fem år siden var KMD det største danske it-selskab, men over årene er medarbejderstaben i Danmark faldet dramatisk. Ifølge en lækket PowerPoint fortsætter tendensen i 2021. Se den voldsomme nedgang i antallet af ansatte hos KMD her.
Computerworld
Bitcoinen nåede lige at kulminere igen – men så kom krakket
Der blev sat en ny rekord for bitcoinens værdi i år – men godt 24 timer efter blev der høvlet næsten 20.000 kroner af den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.