Artikel top billede

Som CIO skal du til at tænke meget mere på kultur: Men det betyder også et meget tættere samarbejde med HR

Hvis du skal have succes med den digitale transformation, kræver det, at du kigger på meget mere end at implementere ny teknologi og flytte virksomheden i skyen. Du skal til at tale kultur, og det gør det oplagt at tale med HR.

Hvad nytter det, at I har en masse noter på jeres whiteboard for, hvordan I skal indtræde i den næste digitale epoke?

I har måske allerede lagt en slagplan for, hvordan og hvor lang tid til I skal bruge på at flytte virksomheden, men hvad nytter alt det, hvis jeres kultur på arbejdspladsen hører tidligere tider til?

Det spørgsmål er relevant at spørge sig selv om som CIO. Den digitale transformation må nemlig ikke kun anskues fra en rent teknisk vinkel.

Sådan lyder beskeden fra analysehuset Gartner, der mener, at kultur er et vigtigt fokusområde for CIO'en i de kommende år.

"Mange CIO'er har fået øjnene op for, at kultur kan fungere som en katalysator for den digitale transformation, og de har midlerne til at forstærke kulturen ved hjælp af deres teknologivalg," siger Elise Olding, der er underdirektør hos Gartner.

Læs mere her: Office 365-projekt i Københavns Kommune blev en stor mundfuld: Der manglede penge og en konkret plan - projektet blev langt større end forventet

Hun mener, at netop den rette kultur er afgørende, hvis organisationer skal have succes med den digitale omstilling. Kulturen skal nemlig ikke være langmodig og bagstræberisk. Den skal i stedet være præget af omstillingsparathed og det slidte begreb - proaktivitet.

Ansvaret kan ikke bare placeres hos HR med forhåbning om, at de laver nogle ulejlige teambuilding-øvelser en eftermiddag til foråret, hvor man forhåbentlig kan få en grillpølse og en sludder med sine kolleger.

Gartner forudser rent faktisk, at CIO'en bliver ligeså ansvarlig for at skabe den rette omstillingsparate og proaktive kultur som HR-chefen, når vi når til 2021.

Det drejer sig dog ikke om at kapre opgaver fra HR, men i stedet skal fokus for den fremsynede CIO være på at opdyrke et givende partnerskab, siger Elise Olding.

"Et partnerskab med HR-direktøren er den perfekte måde at afklare teknologikvalg og designe processer, der skal forme der den rette måde at arbejde på," forklarer hun.

Hvis man skal tro Gartner, er det proaktive valg netop nu at gå ned til HR og så sætte sig til tavlen sammen og kigge på, hvordan man kan spille sammen om at skabe en kultur, der skaber det bedst mulige grundlag for at drive den digitale transformation.

De har garanteret nogle øvelser dernede, hvis I mangler inspiration.

Læs mere her: Dansk top-CIO lader it-folkene slås om pengene i sin egen version af 'Løvens Hule': "Jeg lover dig for, at du giver folk et incitament for at være kreative"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere