Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Artikel top billede

(Foto: unsplash)

Som CIO skal du til at tænke meget mere på kultur: Men det betyder også et meget tættere samarbejde med HR

Hvis du skal have succes med den digitale transformation, kræver det, at du kigger på meget mere end at implementere ny teknologi og flytte virksomheden i skyen. Du skal til at tale kultur, og det gør det oplagt at tale med HR.

Hvad nytter det, at I har en masse noter på jeres whiteboard for, hvordan I skal indtræde i den næste digitale epoke?

I har måske allerede lagt en slagplan for, hvordan og hvor lang tid til I skal bruge på at flytte virksomheden, men hvad nytter alt det, hvis jeres kultur på arbejdspladsen hører tidligere tider til?

Det spørgsmål er relevant at spørge sig selv om som CIO. Den digitale transformation må nemlig ikke kun anskues fra en rent teknisk vinkel.

Sådan lyder beskeden fra analysehuset Gartner, der mener, at kultur er et vigtigt fokusområde for CIO'en i de kommende år.

"Mange CIO'er har fået øjnene op for, at kultur kan fungere som en katalysator for den digitale transformation, og de har midlerne til at forstærke kulturen ved hjælp af deres teknologivalg," siger Elise Olding, der er underdirektør hos Gartner.

Læs mere her: Office 365-projekt i Københavns Kommune blev en stor mundfuld: Der manglede penge og en konkret plan - projektet blev langt større end forventet

Hun mener, at netop den rette kultur er afgørende, hvis organisationer skal have succes med den digitale omstilling. Kulturen skal nemlig ikke være langmodig og bagstræberisk. Den skal i stedet være præget af omstillingsparathed og det slidte begreb - proaktivitet.

Ansvaret kan ikke bare placeres hos HR med forhåbning om, at de laver nogle ulejlige teambuilding-øvelser en eftermiddag til foråret, hvor man forhåbentlig kan få en grillpølse og en sludder med sine kolleger.

Gartner forudser rent faktisk, at CIO'en bliver ligeså ansvarlig for at skabe den rette omstillingsparate og proaktive kultur som HR-chefen, når vi når til 2021.

Det drejer sig dog ikke om at kapre opgaver fra HR, men i stedet skal fokus for den fremsynede CIO være på at opdyrke et givende partnerskab, siger Elise Olding.

"Et partnerskab med HR-direktøren er den perfekte måde at afklare teknologikvalg og designe processer, der skal forme der den rette måde at arbejde på," forklarer hun.

Hvis man skal tro Gartner, er det proaktive valg netop nu at gå ned til HR og så sætte sig til tavlen sammen og kigge på, hvordan man kan spille sammen om at skabe en kultur, der skaber det bedst mulige grundlag for at drive den digitale transformation.

De har garanteret nogle øvelser dernede, hvis I mangler inspiration.

Læs mere her: Dansk top-CIO lader it-folkene slås om pengene i sin egen version af 'Løvens Hule': "Jeg lover dig for, at du giver folk et incitament for at være kreative"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere