Artikel top billede

Efter blot tre dages behandlingstid: Konkurrencestyrelsen giver grønt lys til DXC’s køb af EG's serviceforretning

Det har taget Konkurrencestyrelsen blot tre arbejdsdage at behandle DXC Technologys køb af EG.

Efter blot tre arbejdsdages behandlingstid giver Konkurrencestyrelsen grønt lyst til DXC Technologys køb af danske EG.

Computerworld kunne i slutningen af januar afsløre, at EG var tæt på at blive solgt.

Dagen efter udsendte DXC Technology og EG så den officielle meddelelse om handlen, som du kan læse om her: Så er det officielt: DXC Technology køber EG's serviceforretning - overtager 570 medarbejdere.

DXC anmeldte købet til Konkurrencestyrelsen torsdag i sidste uge. Og allerede i dag er købet så godkendt.

“Der er tale om en fusion, hvor fusionsparterne er aktive på det samme marked, men hvor fusionsparterne tilsammen har en markedsandel på under 15 procent. i Danmark. Idet fusionen på baggrund af de foreliggende oplysninger ikke giver anledning til indsigelser, har Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen godkendt fusionen efter en forenklet sagsbehandling,” meddeler styrelsen her.

DXC Technology overtager med handlen EG's service-forretning, der forhandler løsninger fra andre leverandører - primært Microsof Dynamics. Den udgør cirka en tredjedel af forretningen.

Den anden del med 1.200 medarbejdere forhandler EG’s egen-udviklede løsninger, og den er fortsat til salg.

Satser på serviceforretningen
DXC’s køb af EG’s serviceforretning kommer i kølvandet på DXC’s køb af it-konsulenthuset BusinessNow i november i fjor.

Begge opkøb af sigter mod at vende DXC Technologys nedadgående vækstkurve.

“Vi er blandt de største leverandører af Microsoft Dynamics globalt set, og det var den manglende brik i puslespillet at få den lokale kompetence med de rigtige medarbejdere. Det gælder for Microsoft Dynamics, Infor og SAP," fortalte DXC Technologys danske topchef, Peter Winther-Schmidt til Computerworld i forbindelse med købet.

"Vi mener, at der er en vækstsynergi, fordi vi har nogle globale offerings, vi kan bringe i spil, men vi har manglet den lokale service- og implementeringskraft. Det får vi gennem EG’s meget dygtige arbejdsstyrk,” sagde han.

Du kan læse hele interviewet med ham her: EG-forretning er "den manglende brik" i puslespillet for DXC Technology: Her er planerne.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Er de cyberkriminelle allerede trængt ind – uden at du har opdaget det?
Optimér din sikkerhed ved at kombinere indsatsen for at holde IT-kriminelle ude med en konstant antagelse om, at de muligvis allerede er trængt ind på dit netværk.