Massere af nyt Apple-grej: :Læs om den nye store MacBook Air 15" og den mægtige Apple Mac Pro

Artikel top billede

Kapitalfond pumper 200 millioner kroner i dansk-stiftet kryptovaluta-firma

Det dansk-stiftede kryptovaluta-firma Chainanalysis henter 200 millioner kroner hjem i investeringsrunde. Forude venter stor ekspansion.

Pengene vælter ind i det det dansk-stiftede kryptovaluta-firma Chainanalysis, der har specialiseret sig i at analysere betalinger med kryptovaluta, meddeler selskabet i her.

Investeringen kommer primært fra kapitalfonden Accel, der fornylig investerede 59 millioner kroner i danske Humio.

Det kan du læse mere om her: Dansk it-startup henter investering på knap 60 millioner fra stor Facebook-investor

Chainanalysis blev grundlagt i 2014 i København af Jan Møller, Michael Grønager og Jonathan Levin og har i dag hovedkontor i New York.

Selskabets software hedder Chainanalysis KYT (‘Know your transaction’) og anvendes til at validere transaktioner med kryptovaluta

Det er der et marked for, fordi kryptovaluta er yndet betalingsform i kriminelle miljøer, da kryptovaluta-området fortsat ligger uden for de etablerede finans-miljøers kontrol.

I første omgang fokuserede Chainanalysis på bitcoin, men softwaren dækker i dag også ethereum, litecoin, bitcoin cash og stablecoins.

Selskabet har i dag omkring 90 medarbejdere og søger efter masser af medarbejdere. Selskabet har således for tiden 29 ledige stillinger, som det ønsker besat. Dem finder du her.

Chainanalysis meddeler, at selskabet nu har rejst 30 millioner dollar - omkring 200 millioner kroner - i dets anden investeringsrunde.

Pengene skal anvendes til at ‘understøtte den strategiske produktudvikling af ny anvendelse af kryptovaluta,’ meddeler selskabet.

Ligeledes skal nogle af pengene anvendes til at åbne en udviklings-afdeling i London.

Accel-partner Amit Kumar meddeler, at kapitalfonden ‘ser frem til’ at understøtte Chainanalysis’ ekspansion i Europa, USA og Asien.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere