Artikel top billede

Kapitalfond pumper 200 millioner kroner i dansk-stiftet kryptovaluta-firma

Det dansk-stiftede kryptovaluta-firma Chainanalysis henter 200 millioner kroner hjem i investeringsrunde. Forude venter stor ekspansion.

Pengene vælter ind i det det dansk-stiftede kryptovaluta-firma Chainanalysis, der har specialiseret sig i at analysere betalinger med kryptovaluta, meddeler selskabet i her.

Investeringen kommer primært fra kapitalfonden Accel, der fornylig investerede 59 millioner kroner i danske Humio.

Det kan du læse mere om her: Dansk it-startup henter investering på knap 60 millioner fra stor Facebook-investor

Chainanalysis blev grundlagt i 2014 i København af Jan Møller, Michael Grønager og Jonathan Levin og har i dag hovedkontor i New York.

Selskabets software hedder Chainanalysis KYT (‘Know your transaction’) og anvendes til at validere transaktioner med kryptovaluta

Det er der et marked for, fordi kryptovaluta er yndet betalingsform i kriminelle miljøer, da kryptovaluta-området fortsat ligger uden for de etablerede finans-miljøers kontrol.

I første omgang fokuserede Chainanalysis på bitcoin, men softwaren dækker i dag også ethereum, litecoin, bitcoin cash og stablecoins.

Selskabet har i dag omkring 90 medarbejdere og søger efter masser af medarbejdere. Selskabet har således for tiden 29 ledige stillinger, som det ønsker besat. Dem finder du her.

Chainanalysis meddeler, at selskabet nu har rejst 30 millioner dollar - omkring 200 millioner kroner - i dets anden investeringsrunde.

Pengene skal anvendes til at ‘understøtte den strategiske produktudvikling af ny anvendelse af kryptovaluta,’ meddeler selskabet.

Ligeledes skal nogle af pengene anvendes til at åbne en udviklings-afdeling i London.

Accel-partner Amit Kumar meddeler, at kapitalfonden ‘ser frem til’ at understøtte Chainanalysis’ ekspansion i Europa, USA og Asien.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
“Holdningen er tilsyneladende, at it ikke har indflydelse på medarbejdertilfredshed”
"Når jeg ser, hvor meget man går op i indretning og arkitektur for at give medarbejderne de bedst tænkelige fysiske rammer, undrer det mig, at man ikke gør det samme, når vi leverer software til dem."
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
End-to-end Server Security: Hvad er det – og hvordan kan det styrke din forretning?
Hvorfor bør serverbaseret sikkerhed være en kritisk del af din sikkerhedsinfrastruktur – og hvordan sikrer du, at din hardware kan leve op til kravene? Læs mere i dette whitepaper.