Artikel top billede

Kapitalfond pumper 200 millioner kroner i dansk-stiftet kryptovaluta-firma

Det dansk-stiftede kryptovaluta-firma Chainanalysis henter 200 millioner kroner hjem i investeringsrunde. Forude venter stor ekspansion.

Pengene vælter ind i det det dansk-stiftede kryptovaluta-firma Chainanalysis, der har specialiseret sig i at analysere betalinger med kryptovaluta, meddeler selskabet i her.

Investeringen kommer primært fra kapitalfonden Accel, der fornylig investerede 59 millioner kroner i danske Humio.

Det kan du læse mere om her: Dansk it-startup henter investering på knap 60 millioner fra stor Facebook-investor

Chainanalysis blev grundlagt i 2014 i København af Jan Møller, Michael Grønager og Jonathan Levin og har i dag hovedkontor i New York.

Selskabets software hedder Chainanalysis KYT (‘Know your transaction’) og anvendes til at validere transaktioner med kryptovaluta

Det er der et marked for, fordi kryptovaluta er yndet betalingsform i kriminelle miljøer, da kryptovaluta-området fortsat ligger uden for de etablerede finans-miljøers kontrol.

I første omgang fokuserede Chainanalysis på bitcoin, men softwaren dækker i dag også ethereum, litecoin, bitcoin cash og stablecoins.

Selskabet har i dag omkring 90 medarbejdere og søger efter masser af medarbejdere. Selskabet har således for tiden 29 ledige stillinger, som det ønsker besat. Dem finder du her.

Chainanalysis meddeler, at selskabet nu har rejst 30 millioner dollar - omkring 200 millioner kroner - i dets anden investeringsrunde.

Pengene skal anvendes til at ‘understøtte den strategiske produktudvikling af ny anvendelse af kryptovaluta,’ meddeler selskabet.

Ligeledes skal nogle af pengene anvendes til at åbne en udviklings-afdeling i London.

Accel-partner Amit Kumar meddeler, at kapitalfonden ‘ser frem til’ at understøtte Chainanalysis’ ekspansion i Europa, USA og Asien.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


AI & machine learning i praksis: Sådan får du gevinst i din dagligdag

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, vi arbejder og driver virksomhed på. På seminaret kan du møde førende eksperter på området, leverandører, beslutningstagere og praktikere, der fokuserer på best practise på området.

02. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?