Artikel top billede

USA vil ‘have svært’ ved at være tilstede i europæiske lande, der samarbejder med Huawei

Det vil ‘være svært’ for USA at være tilstede i europæiske lande, der samarbejder med kinesiske Huawei, lyder det fra den amerikanske udenrigsminister Mike Pompeo.

Den amerikanske udenrigsminister Mike Pompeo skærper nu tonen yderligere i USA’s kamp mod kinesiske Huawei, som USA mener spionerer på den kinesiske stats vegne.

Udenrigsministeren advarer ifølge Zdnet om, at et samarbejde mellem Huawei og europæiske lande vil ‘gøre det mere vanskeligt for Amerika at være tilstede’ i disse lande.

“Vi vil være helt sikre på at gøre både muligheder og risici ved at anvende det pågældende udstyr helt klart for dem [landene, red],” siger han.

Mike Pompeo er i disse dage på besøg i Ungarn, hvor Huaweis udstyr er meget udbredt.

I forbindelse med besøget har han præsenteret amerikanske planer om et stort forsvarssamarbejde med Ungarn inklusive forskellige dyre forsvarssystemer.

Men problemer et altså Huawei.

“Vi har set det over hele verden: Det gør det sværere for Amerika at være tilstede i disse lande, hvis de anvender dette udstyr de steder, hvor vi har vigtige amerikanske systemer,” siger han.

Mike Pompeo har i forbindelse med besøget diskuteret ‘farerne ved at tillade Kina at etablere et brohoved’ med den ungarske forsvarsminister, Peter Szijarto, fortæller han.

Han fortsætter herefter den europæiske rundtur med at besøge Polen og Slovakiet.

Polen overvejer for tiden at følge i flere andre landes fodspor og udelukke Huawei som leverandør af de centrale elementer i det kommende 5G-netværk.

Huawei har tilbudt at åbne en cybersikkerheds-hub i Polen, ligesom selskabet har erklæret sig klar til fuld kontrol og gennemsyn af europæiske myndigheder.

Læs også:

Huawei erklærer sig klar til fuldt samarbejde og sikkerheds-ransagning i Europa

Huawei efter kritik af sikkerhed i Storbritannien: Det vil tage tre til fem år for os at rette alle problemerne

Huaweis kontor i København ransaget af dansk politi: To personer udvist af Danmark
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere


Ubrydelig? Kan en smadret storage array stadig levere dine data?

En ting er at læse og høre om, hvor robuste og højt tilgængelige Hitachis storage array lagringssystemer er - men noget andet er oplevelsen af det, når du live kan se, hvordan de ødelægger deres system. Se derfor med, når vi fysisk ødelægger en storage array - og derefter tester om den stadig vil kunne levere dine data.

06. marts 2024 | Læs mere