Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

USA vil ‘have svært’ ved at være tilstede i europæiske lande, der samarbejder med Huawei

Det vil ‘være svært’ for USA at være tilstede i europæiske lande, der samarbejder med kinesiske Huawei, lyder det fra den amerikanske udenrigsminister Mike Pompeo.

Den amerikanske udenrigsminister Mike Pompeo skærper nu tonen yderligere i USA’s kamp mod kinesiske Huawei, som USA mener spionerer på den kinesiske stats vegne.

Udenrigsministeren advarer ifølge Zdnet om, at et samarbejde mellem Huawei og europæiske lande vil ‘gøre det mere vanskeligt for Amerika at være tilstede’ i disse lande.

“Vi vil være helt sikre på at gøre både muligheder og risici ved at anvende det pågældende udstyr helt klart for dem [landene, red],” siger han.

Mike Pompeo er i disse dage på besøg i Ungarn, hvor Huaweis udstyr er meget udbredt.

I forbindelse med besøget har han præsenteret amerikanske planer om et stort forsvarssamarbejde med Ungarn inklusive forskellige dyre forsvarssystemer.

Men problemer et altså Huawei.

“Vi har set det over hele verden: Det gør det sværere for Amerika at være tilstede i disse lande, hvis de anvender dette udstyr de steder, hvor vi har vigtige amerikanske systemer,” siger han.

Mike Pompeo har i forbindelse med besøget diskuteret ‘farerne ved at tillade Kina at etablere et brohoved’ med den ungarske forsvarsminister, Peter Szijarto, fortæller han.

Han fortsætter herefter den europæiske rundtur med at besøge Polen og Slovakiet.

Polen overvejer for tiden at følge i flere andre landes fodspor og udelukke Huawei som leverandør af de centrale elementer i det kommende 5G-netværk.

Huawei har tilbudt at åbne en cybersikkerheds-hub i Polen, ligesom selskabet har erklæret sig klar til fuld kontrol og gennemsyn af europæiske myndigheder.

Læs også:

Huawei erklærer sig klar til fuldt samarbejde og sikkerheds-ransagning i Europa

Huawei efter kritik af sikkerhed i Storbritannien: Det vil tage tre til fem år for os at rette alle problemerne

Huaweis kontor i København ransaget af dansk politi: To personer udvist af Danmark
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Høst hurtigt AI-fordele med skarp fokus på specifikke udfordringer – og uden behov for at kode
Markant reduceret svartid, styrket effektivitet og færre fejl. Det er blandt fordelene ved at lade AI sortere og prioritering beskeder fra en stor mængde brugere og kunder.