USA vil ‘have svært’ ved at være tilstede i europæiske lande, der samarbejder med Huawei

Det vil ‘være svært’ for USA at være tilstede i europæiske lande, der samarbejder med kinesiske Huawei, lyder det fra den amerikanske udenrigsminister Mike Pompeo.

Den amerikanske udenrigsminister Mike Pompeo skærper nu tonen yderligere i USA’s kamp mod kinesiske Huawei, som USA mener spionerer på den kinesiske stats vegne.

Udenrigsministeren advarer ifølge Zdnet om, at et samarbejde mellem Huawei og europæiske lande vil ‘gøre det mere vanskeligt for Amerika at være tilstede’ i disse lande.

“Vi vil være helt sikre på at gøre både muligheder og risici ved at anvende det pågældende udstyr helt klart for dem [landene, red],” siger han.

Mike Pompeo er i disse dage på besøg i Ungarn, hvor Huaweis udstyr er meget udbredt.

I forbindelse med besøget har han præsenteret amerikanske planer om et stort forsvarssamarbejde med Ungarn inklusive forskellige dyre forsvarssystemer.

Men problemer et altså Huawei.

“Vi har set det over hele verden: Det gør det sværere for Amerika at være tilstede i disse lande, hvis de anvender dette udstyr de steder, hvor vi har vigtige amerikanske systemer,” siger han.

Mike Pompeo har i forbindelse med besøget diskuteret ‘farerne ved at tillade Kina at etablere et brohoved’ med den ungarske forsvarsminister, Peter Szijarto, fortæller han.

Han fortsætter herefter den europæiske rundtur med at besøge Polen og Slovakiet.

Polen overvejer for tiden at følge i flere andre landes fodspor og udelukke Huawei som leverandør af de centrale elementer i det kommende 5G-netværk.

Huawei har tilbudt at åbne en cybersikkerheds-hub i Polen, ligesom selskabet har erklæret sig klar til fuld kontrol og gennemsyn af europæiske myndigheder.

Læs også:

Huawei erklærer sig klar til fuldt samarbejde og sikkerheds-ransagning i Europa

Huawei efter kritik af sikkerhed i Storbritannien: Det vil tage tre til fem år for os at rette alle problemerne

Huaweis kontor i København ransaget af dansk politi: To personer udvist af Danmark

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Er du klar til at rekruttere de attraktive it-talenter i 2021?

Hvad betyder aller mest for danske it-kandidater, og har corona været med til at skubbe til it-kandidaternes værdisæt? Det gennemgår vi på denne times webinar, hvor der naturligvis også vil være plads til spørgsmål og mulighed for videre dialog.

10. december 2020 | Læs mere


Datadrevet forretning 2020: Sæt data på den strategiske dagsorden

Forretningspotentialet i data er enormt og vil på mange måder være den udløsende faktor mellem succes og fiasko for mange virksomheder i de kommende år. På denne konference gennemgår vi en række vinder-cases med virksomheder, der i både det små og store har indtænkt data og digitalisering på nye måder i deres dagligdag.

11. december 2020 | Læs mere


Premium
Test: Huaweis Matebook X er særlig laptop med en svaghed, som du skal være opmærksom på
Huawei beviser endnu en gang, at de sagtens kan mingle sig med de bedste pc-producenter. Men alligevel skyder selskabet lidt ved siden af, med sin nyeste maskine.
Computerworld
Bitcoinen nåede lige at kulminere igen – men så kom krakket
Der blev sat en ny rekord for bitcoinens værdi i år – men godt 24 timer efter blev der høvlet næsten 20.000 kroner af den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.