Artikel top billede

Danske Bank lukker sit innovationslaboratorium

Efter knap fem år lukker Danske Bank sit innovationslaboratorium ned. Missionen med at få bankens ansatte til at tænke mere innovativt er lykkedes, lyder det.

Hver måned swiper mange danskere penge afsted på investeringsapp'en June, mens andre benytter boligplatformen Sunday.

Men efter omkring fem år har Danske Bank, der står bag begge dele, at nedlægge deres innovationsrugekasse - MobileLife, der tidligere var kendt under navnet "Projekt X".

Det skriver Finans.

Læs mere her: Her er Danske Banks særlige udviklingsafdeling: Tag med på besøg i "Project X"

Årsagen er, at missionen om at få medarbejderne til at gentænke banken på en mere innovativ vis er lykkedes. Sådan lyder det i hvert fald fra banken selv, der nu altså lukker sit eget initiativ fra 2014 ned.

"Der er en tendens til, at 19.000 hjerner tænker bedre end 100. Formålet, da vi skabte MobileLife, var at skabe en foregangsstruktur, hvor vi kunne prøve nogle ting af, arbejde med nogle metoder og processer og vise vejen," siger Simon Haldrup, der er chef for forretningsudvikling inden for kapitalforvaltning i Danske Bank, og som tidligere stod i spidsen for MobileLife, til Finans.

Ifølge erhvervsmediet har man i stedet for den eksterne innovationsenhed oprettet blandt andet forløb baseret på konceptet fra tv-programmet 'Løvens Hule', hvor medarbejdere med gode idéer kan få tid til at arbejde videre på deres projekter.

Det koncept arbejder man også med hos Bankdata, hvor Morten Gade er CIO.

Det kan du læse mere om her: Dansk top-CIO lader it-folkene slås om pengene i sin egen version af 'Løvens Hule': "Jeg lover dig for, at du giver folk et incitament for at være kreative"

Læs mere her:Klar med digital investerings-robot: Sådan har Danske Bank brugt ni måneder på at forstå danskernes behov i dybden
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere