Danske Bank lukker sit innovationslaboratorium

Efter knap fem år lukker Danske Bank sit innovationslaboratorium ned. Missionen med at få bankens ansatte til at tænke mere innovativt er lykkedes, lyder det.

Hver måned swiper mange danskere penge afsted på investeringsapp'en June, mens andre benytter boligplatformen Sunday.

Men efter omkring fem år har Danske Bank, der står bag begge dele, at nedlægge deres innovationsrugekasse - MobileLife, der tidligere var kendt under navnet "Projekt X".

Det skriver Finans.

Læs mere her: Her er Danske Banks særlige udviklingsafdeling: Tag med på besøg i "Project X"

Årsagen er, at missionen om at få medarbejderne til at gentænke banken på en mere innovativ vis er lykkedes. Sådan lyder det i hvert fald fra banken selv, der nu altså lukker sit eget initiativ fra 2014 ned.

"Der er en tendens til, at 19.000 hjerner tænker bedre end 100. Formålet, da vi skabte MobileLife, var at skabe en foregangsstruktur, hvor vi kunne prøve nogle ting af, arbejde med nogle metoder og processer og vise vejen," siger Simon Haldrup, der er chef for forretningsudvikling inden for kapitalforvaltning i Danske Bank, og som tidligere stod i spidsen for MobileLife, til Finans.

Ifølge erhvervsmediet har man i stedet for den eksterne innovationsenhed oprettet blandt andet forløb baseret på konceptet fra tv-programmet 'Løvens Hule', hvor medarbejdere med gode idéer kan få tid til at arbejde videre på deres projekter.

Det koncept arbejder man også med hos Bankdata, hvor Morten Gade er CIO.

Det kan du læse mere om her: Dansk top-CIO lader it-folkene slås om pengene i sin egen version af 'Løvens Hule': "Jeg lover dig for, at du giver folk et incitament for at være kreative"

Læs mere her:Klar med digital investerings-robot: Sådan har Danske Bank brugt ni måneder på at forstå danskernes behov i dybden

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TDCH A/S
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Fremtidens kundeservice: Kom i gang med de bedste chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

22. september 2020 | Læs mere


RPA og software-robotter: Businesscase og teknologi

Robot process automation - RPA - har i det seneste års tid for alvor fået et gennembrud i både virksomheder, organisationer og (ikke mindst) i den offentlige sektor, hvor både kommuner, styrelser og andre institutioner har taget de små software-robotter til sig.

23. september 2020 | Læs mere


"One Minute Workflow" til ad hoc-opgaver

De seneste mange måneder har givet os alle en helt ny opfattelse af arbejdspladsen. Fjernarbejde forventes at blive en del af den nye hverdag, som vi alle kigger ind i. Det har været en øjenåbner for mange, men det har også givet os vigtig læring - hvordan sikrer du, at dine medarbejdere har samme muligheder og kan opretholde effektiviteten, også når de ikke arbejder på kontoret?

23. september 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Se listen: Her er Danmarks 28 bedste virksomheder inden for outsourcing, hosting og drift
Computerworld Top 100 2020: Computerworld har endnu engang kåret Danmarks dygtigste it-selskaber til outsourcing, hosting og drift. Se listen over de 28 selskaber her.
Computerworld
For to år siden nedsænkede Microsoft 864 servere i Nordsøen: Nu er datacenteret på land igen - se resultatet her
Microsoft har efter to år hævet sit undervands-datacenter op af Nordsøen. Her er de erfaringer, selskabet har gjort sig.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Skab værdi med det samme med Cloud SIEM
Opsporing og respons er to kritiske punkter i den igangværende rejse mod at forbedre din virksomheds sikkerhed. I takt med at trusselslandskabet bliver mere og mere komplekst, så vil en effektiv sporing og responsprogram hjælpe dig med at se truslerne tidligt, og minimere chancen for at angrebet lykkes – kan du undvære det? I dette whitepaper viser vi dig, hvordan du allerede kan se værdien efter få dage og ikke uger eller måneder.