Artikel top billede

Danske Bank lukker sit innovationslaboratorium

Efter knap fem år lukker Danske Bank sit innovationslaboratorium ned. Missionen med at få bankens ansatte til at tænke mere innovativt er lykkedes, lyder det.

Hver måned swiper mange danskere penge afsted på investeringsapp'en June, mens andre benytter boligplatformen Sunday.

Men efter omkring fem år har Danske Bank, der står bag begge dele, at nedlægge deres innovationsrugekasse - MobileLife, der tidligere var kendt under navnet "Projekt X".

Det skriver Finans.

Læs mere her: Her er Danske Banks særlige udviklingsafdeling: Tag med på besøg i "Project X"

Årsagen er, at missionen om at få medarbejderne til at gentænke banken på en mere innovativ vis er lykkedes. Sådan lyder det i hvert fald fra banken selv, der nu altså lukker sit eget initiativ fra 2014 ned.

"Der er en tendens til, at 19.000 hjerner tænker bedre end 100. Formålet, da vi skabte MobileLife, var at skabe en foregangsstruktur, hvor vi kunne prøve nogle ting af, arbejde med nogle metoder og processer og vise vejen," siger Simon Haldrup, der er chef for forretningsudvikling inden for kapitalforvaltning i Danske Bank, og som tidligere stod i spidsen for MobileLife, til Finans.

Ifølge erhvervsmediet har man i stedet for den eksterne innovationsenhed oprettet blandt andet forløb baseret på konceptet fra tv-programmet 'Løvens Hule', hvor medarbejdere med gode idéer kan få tid til at arbejde videre på deres projekter.

Det koncept arbejder man også med hos Bankdata, hvor Morten Gade er CIO.

Det kan du læse mere om her: Dansk top-CIO lader it-folkene slås om pengene i sin egen version af 'Løvens Hule': "Jeg lover dig for, at du giver folk et incitament for at være kreative"

Læs mere her:Klar med digital investerings-robot: Sådan har Danske Bank brugt ni måneder på at forstå danskernes behov i dybden
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere