Danske Bank lukker sit innovationslaboratorium

Efter knap fem år lukker Danske Bank sit innovationslaboratorium ned. Missionen med at få bankens ansatte til at tænke mere innovativt er lykkedes, lyder det.

Hver måned swiper mange danskere penge afsted på investeringsapp'en June, mens andre benytter boligplatformen Sunday.

Men efter omkring fem år har Danske Bank, der står bag begge dele, at nedlægge deres innovationsrugekasse - MobileLife, der tidligere var kendt under navnet "Projekt X".

Det skriver Finans.

Læs mere her: Her er Danske Banks særlige udviklingsafdeling: Tag med på besøg i "Project X"

Årsagen er, at missionen om at få medarbejderne til at gentænke banken på en mere innovativ vis er lykkedes. Sådan lyder det i hvert fald fra banken selv, der nu altså lukker sit eget initiativ fra 2014 ned.

"Der er en tendens til, at 19.000 hjerner tænker bedre end 100. Formålet, da vi skabte MobileLife, var at skabe en foregangsstruktur, hvor vi kunne prøve nogle ting af, arbejde med nogle metoder og processer og vise vejen," siger Simon Haldrup, der er chef for forretningsudvikling inden for kapitalforvaltning i Danske Bank, og som tidligere stod i spidsen for MobileLife, til Finans.

Ifølge erhvervsmediet har man i stedet for den eksterne innovationsenhed oprettet blandt andet forløb baseret på konceptet fra tv-programmet 'Løvens Hule', hvor medarbejdere med gode idéer kan få tid til at arbejde videre på deres projekter.

Det koncept arbejder man også med hos Bankdata, hvor Morten Gade er CIO.

Det kan du læse mere om her: Dansk top-CIO lader it-folkene slås om pengene i sin egen version af 'Løvens Hule': "Jeg lover dig for, at du giver folk et incitament for at være kreative"

Læs mere her:Klar med digital investerings-robot: Sådan har Danske Bank brugt ni måneder på at forstå danskernes behov i dybden

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
AlfaPeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Op og ned på Java: Migrér og spar penge med Red Hat Java

Hvis du anvender Java til dine forretningskritiske applikationer, skal du træffe en beslutning om, hvordan du bruger det, og hvilken leverandør, der kan støtte dig bedst. For brugere af Oracle JDK nærmer fristen sig nemlig hurtigt for at beslutte, hvilken Java udbyder der skal bruges på lang sigt, når man kører Java-applikationer i produktion.

24. november 2020 | Læs mere


GDPR, status og overblik: Påbud og afgørelser strømmer nu ud fra Datatilsynet

Få styr på hvordan du kan sikre løbende overholdelse af GDPR-reglerne i fremtiden. Ved hjælp af de rigtige processuelle værktøjer og systemer kan du leve op til forventningen om, at din virksomhed har styr på reglerne og overholdelses af dem.

25. november 2020 | Læs mere


Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
I dag kan du downloade det digitale kørekort: Her er hvad det kræver
Du kan nu lade dit fysiske kørekort blive derhjemme og i stedet nøjes med en app. For i dag udkommer det digitale kørekort til iPhones og Android-telefoner.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Hvor klogt er dit netværk?
Er dit netværk klar til fremtiden? Nye tider kræver fleksibilitet. I denne eGuide får du en håndfuld konkrete eksempler på, hvordan du kan optimere og fremtidssikre virksomhedens netværk.