Artikel top billede

(Foto: Huawei)

Huawei-topchef afviser spionanklager: Vi har fuld gennemsigtighed og giver fuld indsigt i software - USA's anklager handler om noget andet

USA anvender en stor national maskine til at tryne et lille selskab, lyder det fra Huawei. “Handler det her mon egentlig om cybersikkerhed eller ligger der andet bag?,’ spørger selskabet efter måneders kritik.

Huawei har i den seneste tid gennemført en nærmest komplet omskrivning af selskabets legacy-software.

Sådan lyder det Huaweis såkaldte ‘rotating CEO,’ Eric Xu, i et modangreb rettet mod den meget omfattende kritik, som Huawei i den seneste tid har været genstand for i Vesten.

Her er der udpræget nervøsitet for, at Huawei via selskabets meget udbredte netværksudstyr spionerer på vegne af den kinesiske regering.

Det har fået blandt andet Storbritannien til at udelukke Huawei fra at levere udstyr til de centrale dele af det kommende 5G-netværk.

Det kan du læse mere om her: Huawei lægges på is af et af Europas største telefirmaer efter spionrygter - al centralt udstyr skal fjernes

Eric Xu siger nu, at drøftelser mellem Huawei og den britiske efterretningstjeneste GCHQ har fået Huawei til at ‘gentænke’ selskabets kode og gennemføre en næsten komplet omskrivning af dets legacy-software.

Omskrivningen har gjort, at Huawei nu er på omgangshøjde med de gældende standarder, ligesom den har gjort, at Huaweis software er ‘fremtidssikret,’ lyder det fra direktøren.

Huawei har desuden forlængst ansat den tidligere CIO og toprådgiver for den britiske regering, John Suffolk, som øverste chef for Huaweis selvstændige sikkerhedslaboratorium i Banbury.

Her splittes Huaweis produkter ad, og software-koden gennemgåes nøje af sikkerhedseksperter fra de britiske cyber-myndigheder, fortæller han.

Forbilledligt samarbejde

Samarbejdet er forbilledligt, lyder det fra direktøren, der roser Storbritanniens tilgang med ‘klare regler og rationel regulering’ som et fundament for samarbejdet

Ifølge Huawei har de britiske efterretningstjenester ikke fundet nogen bagdøre i selskabets software overhovedet.

Samarbejdet har dog ført til forskellige diskussioner i Huawei om, hvordan selskab kan beskytte og udvikle produkt-porteføljen, når alt på denne måde bliver lagt åbent frem - uden at fleksibiliteten og udviklingsmulighederne går fløjten.

Resultatet er blevet en aftale om, at Huawei vil investere to milliarder dollar over de kommende fem år i at forbedre selskabets software-udvikling.

“Så diskussionen om bagdøre blev faktisk adresseret i Storbritannien for lang tid siden,” siger direktøren.

Huawei-direktøren skyder desuden skarpt tilbage på USA’s udenrigsminister Mike Pompeo, som for få dagen siden meddelte, at USA vil ‘have svært’ ved at være i lande, der samarbejder med Huawei.

Det kan du læse mere om her: USA vil ‘have svært’ ved at være tilstede i europæiske lande, der samarbejder med Huawei

Eric Xu peger på, at Huawei i dag praktisk taget ikke er tilstede i USA med selskabets produkter til enterprise, netværk og forbruger-elektronik.

“Hr Pompeus bemærkninger er endnu en indikation på, at den amerikanske regering er i gang med en velplanlagt, geopolitisk kampagne mod Huawei,” siger direktøren.

Så lille som et sesamfrø

“Dybest set anvender USA en stor, national maskine mod en lille virksomhed - så lille som et sesamfrø,” siger topchefen.

Han mener iøvrigt, at Huaweis kunder i mere end 170 lande nok bedre end den amerikanske regering kan vurdere, hvilket slags firma Huawei er.

“Handler den nuværende fokusering på Huawei virkelig om cybersikkerhed, eller kunne der være andre motiver?,” spørger han.

Ifølge Eric Xu ‘hævder visse personer’, at kampagnen mod Huawei egentlig handler om den handelskrig, der for tiden udspiller sig mellem USA og Kina - og altså ikke om cybersikkerheden og beskyttelsen af forbrugerne i andre lande.

“Anvender disse lande teknologi fra Huawei, ville de amerikanske efterretningstjenester have sværere ved at få adgang til informationer om deres borgere,” siger Huawei-chefen.

I samme forbindelse nævner han, at der ikke er nogle amerikanske selskaber på listen over de fem største leverandører i verden af 5G-udstyr.

De er nemlig for tiden Nokia, Ericsson, Huawei, Samsung og ZTE.

Direktøren peger desuden på, at Kina og Europa ‘længe’ har arbejdet sammen på at skabe en global standard for både 5G og fremtidge mobil-teknologier.

Disse standarder skal sikre større klarhed og transparens i markedet.

Læs også: Spionage-anklager mod Huawei bunder i en stor magt-kamp med Kina om data: Hvem skal have retten til at overvåge og spionere mod dig?

Huawei efter kritik af sikkerhed i Storbritannien: Det vil tage tre til fem år for os at rette alle problemerne

Claus Hjort Frederiksen: Danmark kan ikke udelukke Huawei fra at levere 5G-netværk

Huawei erklærer sig klar til fuldt samarbejde og sikkerheds-ransagning i Europa

Huaweis danske topchef sender brev til Folketinget efter hård kritik: “I kan stole på Huawei”
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
CPR-numre, mailadresser eller sundhedsdata: Hver eneste lækket oplysning koster nordiske virksomheder næsten 900 kroner
Norden er langsom til at rydde op efter datalækager. Og så koster det 16,5 millioner kroner per databrud, viser ny undersøgelse. Det betyder, at nordiske virksomheder i snit betaler næsten 900 kroner per lækket oplysning.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Det bedste fra to verdener: Sådan går du i Azure med VMware
Det er blevet langt lettere at rykke dit VMware-miljø til Microsoft Azure – få den korte og præcise forklaring her.