Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Lars Seier henter dansk erhvervsprofil til krypto-virksomhed / Amazon investerer milliarder i Tesla-rival / Google køber grunde op via mystiske skuffeselskaber / Apple henter tidligere Microsoft-chef til ny smart home-satsning

Lars Seier henter dansk erhvervsprofil til krypto-virksomhed. Amazon investerer milliarder i Tesla-rival. Google køber grunde op via mystiske skuffeselskaber. Apple henter tidligere Microsoft-chef til ny smart home-satsning og Uber fortsætter med at tabe penge.

Godmorgen. Her kommer ugens første morgen-briefing fra Computerworld.

Vi starter i den danske blockchain-verden, hvor Saxo Bank-stifteren Lars Seier Christensen har sat en anerkendt dansk erhvervsprofil i spidsen for sit ambitiøse krypto-projekt, Concordium.

Lars Seier henter dansk erhvervsprofil til krypto-virksomhed

Saxo Bank-milliardæren Lars Seier Christensen ansætter den danske erhvervsprofil Lone Fønss Schrøder, som ny administrerende direktør i sin blockchain-virksomhed Concordium. Det skriver Børsen.

Lone Fønss Schrøder, der i dag sidder i bestyrelsen i blandt andet Volvo og Ikea, overtager posten fra Lars Seier Christensen selv.

Til Børsen fortæller Lars Seier Christensen, at han i alt har haft kig på 10 til 15 forskellige kandidater til stillingen

”Hun var ikke den første, jeg ringede til, fordi jeg troede ikke, at hun var frisk på at tage sådan et CEO-job. Men jeg var meget glad, da det gik op for mig," siger han til avisen.

Lars Seier Christensen har tidligere fortalt til Computerworld, at målet med Concordium er, at skabe et gennembrud for blockchainen ved at udvikle en løsning fra bunden, der er spiselig for den finansielle sektor og myndighederne.

Derned ønsker han at gøre op med blockchainens uregulerede natur, der har betydet, at den finansielle sektor har været tilbageholdende med at omfavne teknologien.

“Nogle af problemerne skal også findes i blockchain-miljøet. Her har man nok taget lidt for afslappet på nogle af de bekymringer, som finanssektoren har. Man har måske endda arbejdet hen i mod innovation, der gør det muligt for folk at unddrage sig reguleringer. Og det er jo en risiko, som bankerne med god grund ikke kan løbe. Det sidste i verden, som de ønsker sig, er jo at blive involveret i en eller anden sag om terrorfinansiering,” sagde han til Computerworld sidste år.

Amazon investerer milliarder i Tesla-rival

Amazon vil investerer 700 millioner dollar - hvad der svarer til omkring 4,6 milliarder kroner - i det amerikanske elbil-selskab Rivian Automotive, som som arbejder på at udvikle en elektrisk pick-up-truck.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters, der også oplyser, at den amerikanske bilgigant General Motors ligeledes overvejer at investere i selskabet.

Den førende amerikanske elbilsproducent Tesla har ifølge selskabets stifter Elon Musk ligeledes planer om at producere en pick-up-truck. Musk har tidligere oplyst, at han forventer at fremvise en prototype i løbet af 2019.

Google køber grunde op via mystiske skuffeselskaber

Google gør brug af skuffeselskaber med mystiske navne, når selskabet opkøber grunde til blandt andet datacentre.

Det skriver den amerikanske avis Washington Post, der kan fortælle, at et mystisk selskab ved navn Sharka LLC fik forhandlet sig frem til en skattefordel til en værdi på 10 millioner dollar, da selskabet ville opføre et datacenter i byen Midlothian i den amerikanske stat Texas.

De folk, der forhandlede aftalen hjem på vegne af kommunen var godt klar over, at det var Google der stod bag projektet, men de var ifølge Washington Post bundet af tavshedsklausuler. Først da projektet var godkendt fik lokalbefolkningen at vide, at det mystiske selskab var ejet af Google.

”Jeg er sikker på, at hvis befolkningen her vidste, at det var Google, der stod bag projektet, så havde det skabt debat, men folk fik aldrig muligheden for at sige deres mening,” siger Travis Smith, der er redaktør på lokalavisen Waxahachie Daily Ligh.

Da Google i 2016 købte en datacentergrund for 65 millioner kroner i Fredericia, gjorde Google ligeledes brug af et selskab med det mystiske navn Dapsi International. Først et år senere fandt offentligheden ud af, at det var Google der stod bag det mystiske selskab.

Apple henter tidligere Microsoft-chef til ny smart home-satsning

Apple har netop ansat Sam Jadallah, der i perioden 1987 til 1999 havde en ledende stilling hos Microsoft.

Det skriver det amerikanske tv-selskab CNBC på sin hjemmeside.

Efterfølgende har han også været med til at stifte smartlås-selskabet Otto.

Sam Jadallah bekræfter selv ansættelsen på LinkedIn. Her fremgår det nu, at han i dag er ansat hos Apple, og på LinkedIn bruger han den kryptiske stillingsbetegnelse “Working on home.”

Ansættelsen af Sam Jadallah kan ses som et tegn på, at Apple opruster i smart home-krigen mod Google og Amazon.

Gennem de seneste år har alle tre selskaber lanceret en række intelligente stemmestyrede højttaler, der lader til at blive omdrejningspunktet for det intelligente hjem.

Indtil videre lader Apples Homepod-højttalere dog til at halte langt efter konkurrenternes højttalere, Amazon Echo og Google Home.

Uber fortsætter med at tabe penge

Ubers omsætningsvækst er faldende, mens selskabet fortsætter med at tabe penge.

Det viser selskabets nøgletal for det seneste kvartal, skriver Bloomberg.

Kvartalsregnskabet viser, at Uber i hele 2018 tabte 1,8 milliarder dollar, hvilket dog er 15 procent mindre end i 2017.

Samtidig steg omsætningen i det seneste kvartal blot med to procent i forhold til det forrige kvartal, hvilket ifølge Bloomberg tyder på, at Ubers vækst er ved at flade ud.

Ubers nøgletal er særligt interessante, fordi selskabet står foran en børsnotering i 2019.