Artikel top billede

Danske webshops vil levere dine pakker i løbet af 12 timer - investerer massivt i robotter og automatiseringer

Der bliver i øjeblikket investeret massivt i robotter og automatiseringer i den danske detailbranche. Det kan blandt bidrage til sænke leveringstiden, og det kan være helt afgørende i kampen mod Amazon.

De seneste års rygter om, at Amazon kan være på vej ind på det danske marked har skabt stigende efterspørgsel efter avancerede lagerrobotter i den danske detailbranche.

Det skriver erhvervsmediet Finans, der oplyser, at danske detailbutikker og webshops i øjeblikket investerer millioner i automatiseringer. Målet er, at leveringstiden skal nedbringes til blot et halvt døgn.

Jørgen Flemming Ladefoged, der er direktør for den fynske producent af logistik-robotter Effimat Storage Technology, mener at det er helt afgørende med et automatiseret lager, hvis man vil tage konkurrencen op mod Amazon.

”Det hele handler om fart og lave omkostninger. Hvis ikke lageret er automatiseret, skal netbutikken aflønne langt flere lagermedarbejdere, der skal finde alle pakkerne manuelt. Det er der simpelthen ikke råd til, hvis man skal konkurrere mod Amazon” siger Jørgen Flemming Ladefoged til Finans.

Han advarer samtidig om, at alt for mange danske detailforretninger har opdaget truslen fra Amazon for sent.

Læs også: Fætter BR's dramatiske konkurs tilbyder livsvigtig læring før Amazon kommer buldrende: Disse fire ting skal du have tjek på

Investerede 40 millioner i robotter

En af de webshops, der har investeret i ny roboto-teknologi er Proshop, der i sommer indviede et 3.000 kvadratmeter lager med 40 robotter til en værdi af 40 millioner kroner.

Noget der har været en medvirkende årsag til, at virksomheden har kunne løfte sin omsætning med 18 procent uden samtidig at øge medarbejderstaben. Det fortalte selskabets direktør Ivan Jæger Christiansen i sidste uge til Computerworld.

”Det, der var vejen i 2017, var, at når vi vækstede, så gik det udover bundlinjen, fordi der var sort på lageret. Folk faldt over hinanden, og varerne blev proppet ind på hylderne. I slutningen af 2017 var det svært for os at være med, så der var vores første prioriteret ikke at blive mere synlige og få flere kunder i hus men at blive ved med at håndtere dem, vi har. Da vi så åbner robotlageret, kan vi så slippe bremsen og tage imod nye kunder igen," sagde Ivan Jæger Christiansen til Computerworld.

Læs også:
40 robotter på kæmpelager hjælper kendt dansk webshop med at runde en milliard i omsætning: "Folk faldt over hinanden, og varerne blev proppet ind på hylderne"

Nordisk e-handels-gigant floppede med stor Amazon-satsning: Nu løfter dansk webshop sløret for den gyldne opskrift
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere