Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Artikel top billede

Danske webshops vil levere dine pakker i løbet af 12 timer - investerer massivt i robotter og automatiseringer

Der bliver i øjeblikket investeret massivt i robotter og automatiseringer i den danske detailbranche. Det kan blandt bidrage til sænke leveringstiden, og det kan være helt afgørende i kampen mod Amazon.

De seneste års rygter om, at Amazon kan være på vej ind på det danske marked har skabt stigende efterspørgsel efter avancerede lagerrobotter i den danske detailbranche.

Det skriver erhvervsmediet Finans, der oplyser, at danske detailbutikker og webshops i øjeblikket investerer millioner i automatiseringer. Målet er, at leveringstiden skal nedbringes til blot et halvt døgn.

Jørgen Flemming Ladefoged, der er direktør for den fynske producent af logistik-robotter Effimat Storage Technology, mener at det er helt afgørende med et automatiseret lager, hvis man vil tage konkurrencen op mod Amazon.

”Det hele handler om fart og lave omkostninger. Hvis ikke lageret er automatiseret, skal netbutikken aflønne langt flere lagermedarbejdere, der skal finde alle pakkerne manuelt. Det er der simpelthen ikke råd til, hvis man skal konkurrere mod Amazon” siger Jørgen Flemming Ladefoged til Finans.

Han advarer samtidig om, at alt for mange danske detailforretninger har opdaget truslen fra Amazon for sent.

Læs også: Fætter BR's dramatiske konkurs tilbyder livsvigtig læring før Amazon kommer buldrende: Disse fire ting skal du have tjek på

Investerede 40 millioner i robotter

En af de webshops, der har investeret i ny roboto-teknologi er Proshop, der i sommer indviede et 3.000 kvadratmeter lager med 40 robotter til en værdi af 40 millioner kroner.

Noget der har været en medvirkende årsag til, at virksomheden har kunne løfte sin omsætning med 18 procent uden samtidig at øge medarbejderstaben. Det fortalte selskabets direktør Ivan Jæger Christiansen i sidste uge til Computerworld.

”Det, der var vejen i 2017, var, at når vi vækstede, så gik det udover bundlinjen, fordi der var sort på lageret. Folk faldt over hinanden, og varerne blev proppet ind på hylderne. I slutningen af 2017 var det svært for os at være med, så der var vores første prioriteret ikke at blive mere synlige og få flere kunder i hus men at blive ved med at håndtere dem, vi har. Da vi så åbner robotlageret, kan vi så slippe bremsen og tage imod nye kunder igen," sagde Ivan Jæger Christiansen til Computerworld.

Læs også:
40 robotter på kæmpelager hjælper kendt dansk webshop med at runde en milliard i omsætning: "Folk faldt over hinanden, og varerne blev proppet ind på hylderne"

Nordisk e-handels-gigant floppede med stor Amazon-satsning: Nu løfter dansk webshop sløret for den gyldne opskrift
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere