Artikel top billede

Danske webshops vil levere dine pakker i løbet af 12 timer - investerer massivt i robotter og automatiseringer

Der bliver i øjeblikket investeret massivt i robotter og automatiseringer i den danske detailbranche. Det kan blandt bidrage til sænke leveringstiden, og det kan være helt afgørende i kampen mod Amazon.

De seneste års rygter om, at Amazon kan være på vej ind på det danske marked har skabt stigende efterspørgsel efter avancerede lagerrobotter i den danske detailbranche.

Det skriver erhvervsmediet Finans, der oplyser, at danske detailbutikker og webshops i øjeblikket investerer millioner i automatiseringer. Målet er, at leveringstiden skal nedbringes til blot et halvt døgn.

Jørgen Flemming Ladefoged, der er direktør for den fynske producent af logistik-robotter Effimat Storage Technology, mener at det er helt afgørende med et automatiseret lager, hvis man vil tage konkurrencen op mod Amazon.

”Det hele handler om fart og lave omkostninger. Hvis ikke lageret er automatiseret, skal netbutikken aflønne langt flere lagermedarbejdere, der skal finde alle pakkerne manuelt. Det er der simpelthen ikke råd til, hvis man skal konkurrere mod Amazon” siger Jørgen Flemming Ladefoged til Finans.

Han advarer samtidig om, at alt for mange danske detailforretninger har opdaget truslen fra Amazon for sent.

Læs også: Fætter BR's dramatiske konkurs tilbyder livsvigtig læring før Amazon kommer buldrende: Disse fire ting skal du have tjek på

Investerede 40 millioner i robotter

En af de webshops, der har investeret i ny roboto-teknologi er Proshop, der i sommer indviede et 3.000 kvadratmeter lager med 40 robotter til en værdi af 40 millioner kroner.

Noget der har været en medvirkende årsag til, at virksomheden har kunne løfte sin omsætning med 18 procent uden samtidig at øge medarbejderstaben. Det fortalte selskabets direktør Ivan Jæger Christiansen i sidste uge til Computerworld.

”Det, der var vejen i 2017, var, at når vi vækstede, så gik det udover bundlinjen, fordi der var sort på lageret. Folk faldt over hinanden, og varerne blev proppet ind på hylderne. I slutningen af 2017 var det svært for os at være med, så der var vores første prioriteret ikke at blive mere synlige og få flere kunder i hus men at blive ved med at håndtere dem, vi har. Da vi så åbner robotlageret, kan vi så slippe bremsen og tage imod nye kunder igen," sagde Ivan Jæger Christiansen til Computerworld.

Læs også:
40 robotter på kæmpelager hjælper kendt dansk webshop med at runde en milliard i omsætning: "Folk faldt over hinanden, og varerne blev proppet ind på hylderne"

Nordisk e-handels-gigant floppede med stor Amazon-satsning: Nu løfter dansk webshop sløret for den gyldne opskrift
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Capgemini varsler kæmpe offensiv på det danske SAP-marked: Vil ansætte op til 40 nye konsulenter i år
Den danske del af Capgemini vil tage en langt større bid af det danske SAP-marked, som ifølge dansk landechef Claus Rydkjær står overfor en mulig eksplosion som følge af overgangen til S/4HANA. Op til 40 nye ansatte skal gøre Capgemini i stand til at tredoble SAP-forretningen på bare et år. "Vi mener, tidspunktet er nu," siger Claus Rydkjær til Computerworld.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Derfor virker mailbårne angreb – og sådan beskytter du dig
Cyberangreb via email er blandt de mest udbredte cybertrusler, og i dette whitepaper får du viden om hvordan de mest udbredte typer fungerer, detekteres og afvises.