Artikel top billede

It-kontrakterne bliver mindre og mindre værd: Kontraktbeløbene er faldet med 20 procent på to år

Den gennemsnitlige værdi af it-kontrakterne er på blot to år faldet med 20 procent. Se hvorfor her.

De gennemsnitlige beløb på it-kontrakterne i Norden er på blot to år faldet med hele 20 procent.

Sådan lyder det fra analysehuset IDC til IT-Brancheforeningen.

“På bare to år er den gennemsnitlige kontraktværdi i Norden faldet med 20 procent, hvilket er ret markant. Det betyder dog ikke, at virksomhederne køber færre it-ydelser, men blot at de skruer kontrakterne væsentligt anderledes sammen end tidligere,” siger IDC-analytiker Anders Elbak til brancheforeningen.

Ifølge brancheforeningen skyldes det markante fald ikke mindst, at virksomhederne i dag ikke længere køber ind på store kontrakter med omfattende krav-specikationer og en fuld pakkeløsning.

I dag handler kontrakterne i langt højere omfang om indkøb af digitale services, automatisering og lignende.

Samtidig sigter kunderne i langt højere grad efter at indgå i en slags partnerskaber med it-leverandørerne i en tid præget af stor og hyppig omstilling fremfor blot at få leveret en bestemt ydelse.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR: De bedste værktøjer til forankring og automatisering

GDPR er forlængst blevet en del af hverdagen i alle organisationer, og vi kan ikke komme uden om, at det koster dyrt at negligere vigtigheden af det. Det kan være en stor mundfuld at skulle holde styr på regler, håndtering og vedligeholdelse. Derfor sætter vi fokus på forankring og automatisering på denne konference.

02. december 2021 | Læs mere


Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere