Så kom Samsungs første foldbare telefon: Ualmindelig lækker, banebrydende - og ualmindelig dyr

Den første mobil med indbygget tablet er født: Mød Samsung Galaxy Fold.

Samsung præsenterer klodens første smartphone med dobbeltskærm: Galaxy Fold.

Mens smartphone-industrien ikke har ændret grundlæggende på hvordan en mobil skal se ud i snart 10 år, kunne Samsung ved et dedikeret ’Unpacked’-event løfte sløret for noget helt nyt i deres første mobil, som gemmer på et foldbar tabletskærm.

Samsungs DJ Koh kalder det selv for ’en helt ny smartphone-kategori’.

Der er noget om snakken for her er det lykkedes at gemme et foldbart OLED-display på knap 8 tommer ind i et langt og slankt format.

På forsiden er sædvanlig, om end relativ lille OLED-skærm til enhåndsbetjening, som somløst kan skifte til et tabletformat, når mobilen klappes op.

Se også: Overblik: Her er de foldbare smartphones, som vi får at se i 2019

Særlige evner
Samsung Galaxy Fold byder på en ’state of the art processor’ baseret på 7nm teknik – givetvis den samme som i Galaxy S10 – men her ledsaget af både 512GB lagerplads og 12GB RAM.

Bagsiden byder på tre kameraer og forsiden byder på selvsamme tre kameraer.

Med de to skærme følger en særlig udgave af Android som understøtter to skærme på en gang. Her kan op til tre apps fungere på en og samme tid, når tabletlærreder er foldet ud.

Samsung sikrer samtidigt, at apps skifter somløst fra frontskærmen til tabletskærmen.

Se også: Samsung lancerer lovende stjernetelefoner: Mød Galaxy S10 – i alle dennes vilde varianter

Helt ny priskategori
Mens Samsung bryder med normen for hvad en smartphone skal være, brydes der også med, hvad en mobil skal koste.

Debutprisen lyder på 1980 amerikanske dollar usd, en hamper pris som omsat til danske kroner svarer til omkring 13.000 kroner.

Samsung Galaxy Fold vil også udkomme i en dyrere 5G-version, når den får salgsdebut fra den 26. april i udvalgte markeder.

Læs også: Video: Denne foldbare mobil er den mest lovende af sin slags til datoPremium
TDC trak sig fra fiberudrulning og smækkede med døren i Slagelse Kommune: Nu graver TDC igen i kommunen
Efter flere måneders stridigheder mellem TDC og Slagelse Kommune valgte teleselskabet af afblæse fiberudrulningen i byen. Nu viser det sig, at Danmarks største teleselskab igen graver fibernet ned i kommunen.
Computerworld
YouSee lancerer ny streamingtjeneste i Danmark
Efter sommerferien går YouSee i luften med et nyt streamingtilbud til danskerne, der beskrives som et af verdens mest streamende folkefærd.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
10 ting du bør overveje, når du skal vælge EDI-leverandør
Det behøver ikke være en svær proces at vælge EDI-leverandør, hvis du blot ved, hvad du skal være opmærksom på. Men for mange virksomheder kan det forekomme uoverskueligt at vælge EDI-leverandør. Markedsanalyser peger på især tre bekymringer, som du kan læse mere om i dette whitepaper, hvor vi også giver dig en tjekliste af spørgsmål, du skal stille til leverandører.