Artikel top billede

Så kom Samsungs første foldbare telefon: Ualmindelig lækker, banebrydende - og ualmindelig dyr

Den første mobil med indbygget tablet er født: Mød Samsung Galaxy Fold.

Samsung præsenterer klodens første smartphone med dobbeltskærm: Galaxy Fold.

Mens smartphone-industrien ikke har ændret grundlæggende på hvordan en mobil skal se ud i snart 10 år, kunne Samsung ved et dedikeret ’Unpacked’-event løfte sløret for noget helt nyt i deres første mobil, som gemmer på et foldbar tabletskærm.

Samsungs DJ Koh kalder det selv for ’en helt ny smartphone-kategori’.

Der er noget om snakken for her er det lykkedes at gemme et foldbart OLED-display på knap 8 tommer ind i et langt og slankt format.

På forsiden er sædvanlig, om end relativ lille OLED-skærm til enhåndsbetjening, som somløst kan skifte til et tabletformat, når mobilen klappes op.

Se også: Overblik: Her er de foldbare smartphones, som vi får at se i 2019

Særlige evner

Samsung Galaxy Fold byder på en ’state of the art processor’ baseret på 7nm teknik – givetvis den samme som i Galaxy S10 – men her ledsaget af både 512GB lagerplads og 12GB RAM.

Bagsiden byder på tre kameraer og forsiden byder på selvsamme tre kameraer.

Med de to skærme følger en særlig udgave af Android som understøtter to skærme på en gang. Her kan op til tre apps fungere på en og samme tid, når tabletlærreder er foldet ud.

Samsung sikrer samtidigt, at apps skifter somløst fra frontskærmen til tabletskærmen.

Se også: Samsung lancerer lovende stjernetelefoner: Mød Galaxy S10 – i alle dennes vilde varianter

Helt ny priskategori

Mens Samsung bryder med normen for hvad en smartphone skal være, brydes der også med, hvad en mobil skal koste.

Debutprisen lyder på 1980 amerikanske dollar usd, en hamper pris som omsat til danske kroner svarer til omkring 13.000 kroner.

Samsung Galaxy Fold vil også udkomme i en dyrere 5G-version, når den får salgsdebut fra den 26. april i udvalgte markeder.

Læs også: Video: Denne foldbare mobil er den mest lovende af sin slags til datoPremium
Claus Thorsgaard skal sætte gang i væksten som ny CEO: Her er hovedopgaverne som topchef i Luxion
Den tidligere Conscia-topchef Claus Thorsgaard skal nu sætte gang i væksten hos den danske it-virksomhed Luxion. "Luxion har et kæmpe uudnyttet potentiale. Ordrerne vælter ind ad døren uden en aktiv salgsindsats, så hvis vi begynder at fokusere på det, så skulle det gerne gå endnu bedre," siger den nye direktør til Computerworld.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan prioriterer IT-sikkerhedschefernes indsatsen i 2021
I denne undersøgelse fra F-Secure giver knap 2.000 ledende personer på tværs af hele Europa deres bud på, hvor de vil prioritere indsatsen i år – og hvad de opfatter som virksomhedernes mest presserende udfordringer på cybersikkerhedsfronten.