Så kom Samsungs første foldbare telefon: Ualmindelig lækker, banebrydende - og ualmindelig dyr

Den første mobil med indbygget tablet er født: Mød Samsung Galaxy Fold.

Samsung præsenterer klodens første smartphone med dobbeltskærm: Galaxy Fold.

Mens smartphone-industrien ikke har ændret grundlæggende på hvordan en mobil skal se ud i snart 10 år, kunne Samsung ved et dedikeret ’Unpacked’-event løfte sløret for noget helt nyt i deres første mobil, som gemmer på et foldbar tabletskærm.

Samsungs DJ Koh kalder det selv for ’en helt ny smartphone-kategori’.

Der er noget om snakken for her er det lykkedes at gemme et foldbart OLED-display på knap 8 tommer ind i et langt og slankt format.

På forsiden er sædvanlig, om end relativ lille OLED-skærm til enhåndsbetjening, som somløst kan skifte til et tabletformat, når mobilen klappes op.

Se også: Overblik: Her er de foldbare smartphones, som vi får at se i 2019

Særlige evner
Samsung Galaxy Fold byder på en ’state of the art processor’ baseret på 7nm teknik – givetvis den samme som i Galaxy S10 – men her ledsaget af både 512GB lagerplads og 12GB RAM.

Bagsiden byder på tre kameraer og forsiden byder på selvsamme tre kameraer.

Med de to skærme følger en særlig udgave af Android som understøtter to skærme på en gang. Her kan op til tre apps fungere på en og samme tid, når tabletlærreder er foldet ud.

Samsung sikrer samtidigt, at apps skifter somløst fra frontskærmen til tabletskærmen.

Se også: Samsung lancerer lovende stjernetelefoner: Mød Galaxy S10 – i alle dennes vilde varianter

Helt ny priskategori
Mens Samsung bryder med normen for hvad en smartphone skal være, brydes der også med, hvad en mobil skal koste.

Debutprisen lyder på 1980 amerikanske dollar usd, en hamper pris som omsat til danske kroner svarer til omkring 13.000 kroner.

Samsung Galaxy Fold vil også udkomme i en dyrere 5G-version, når den får salgsdebut fra den 26. april i udvalgte markeder.

Læs også: Video: Denne foldbare mobil er den mest lovende af sin slags til datoYtringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...

Premium
OnePlus 7 Pro til test: Nu er selskabet i stand til at banke mobilverdenens giganter
Det kinesiske selskab OnePlus vil ind i det fine selskab af topproducenter med OnePlus 7 Pro. Missionen er lykkedes.
Computerworld
Google blokerer med omgående virkning for Huaweis brug af Android-licenser - se hvad det kommer til at betyde for dig
Google begrænser med omgående virkning kinesiske Huaweis brug af Android. Huawei vil ikke længere have adgang til tjenester fra Google.
CIO
CIO Jesper Riis fra DSV: Sådan arbejder jeg med governance så omkostninger og kompleksitet kan begrænses
Der er dømt stram governance hos Jesper Riis, CIO for verdens femtestørste transportvirksomhed. Men det er samtidig en betingelse for innovationen slår han fast. Hør mere om ledelse, performancekultur og vision hos globale DSV med de danske rødder.
Job & Karriere
"Vi var fem mennesker, der fik 400 millioner kroner, et lokale på 12 m2 og et stempel fra Undervisningsministeriet. Det kalder jeg mit første start-up. Det blev til IT-Universitetet. "
"Da jeg var færdig med PhD´en så var vi fem mennesker, der fik 400 millioner kroner, et lokale på 12 m2 og et stempel fra Undervisningsministeriet. Så skulle vi bare have et nyt universitet op og køre på seks måneder. Det kalder jeg mit første start-up. Det blev til IT-Universitetet."
White paper
Kan din virksomhed klare kontinuerlige updates på Dynamics 365?
Som del af deres ”Evergreen” strategi, udgiver Microsoft pr. 1. april 2019 månedlige opdateringer på deres Dynamics 365, og holder jeres ERP-platform opdateret. Denne approach eliminerer inkonsistente releases og massive opgraderinger, som – historisk set – har vist sig at være tidskrævende og dyre at implementere. På negativsiden, så er din organisation nødt til at studere og forberede hver eneste opdatering på forhånd. Hvis ikke I gør det, så er i ude af stand til at forudse, hvis det har indvirkning på jeres processer, applikationer og tilpasninger. Læs mere i dette white paper og minimér risici fremadrettet.