Så kom Samsungs første foldbare telefon: Ualmindelig lækker, banebrydende - og ualmindelig dyr

Den første mobil med indbygget tablet er født: Mød Samsung Galaxy Fold.

Samsung præsenterer klodens første smartphone med dobbeltskærm: Galaxy Fold.

Mens smartphone-industrien ikke har ændret grundlæggende på hvordan en mobil skal se ud i snart 10 år, kunne Samsung ved et dedikeret ’Unpacked’-event løfte sløret for noget helt nyt i deres første mobil, som gemmer på et foldbar tabletskærm.

Samsungs DJ Koh kalder det selv for ’en helt ny smartphone-kategori’.

Der er noget om snakken for her er det lykkedes at gemme et foldbart OLED-display på knap 8 tommer ind i et langt og slankt format.

På forsiden er sædvanlig, om end relativ lille OLED-skærm til enhåndsbetjening, som somløst kan skifte til et tabletformat, når mobilen klappes op.

Se også: Overblik: Her er de foldbare smartphones, som vi får at se i 2019

Særlige evner
Samsung Galaxy Fold byder på en ’state of the art processor’ baseret på 7nm teknik – givetvis den samme som i Galaxy S10 – men her ledsaget af både 512GB lagerplads og 12GB RAM.

Bagsiden byder på tre kameraer og forsiden byder på selvsamme tre kameraer.

Med de to skærme følger en særlig udgave af Android som understøtter to skærme på en gang. Her kan op til tre apps fungere på en og samme tid, når tabletlærreder er foldet ud.

Samsung sikrer samtidigt, at apps skifter somløst fra frontskærmen til tabletskærmen.

Se også: Samsung lancerer lovende stjernetelefoner: Mød Galaxy S10 – i alle dennes vilde varianter

Helt ny priskategori
Mens Samsung bryder med normen for hvad en smartphone skal være, brydes der også med, hvad en mobil skal koste.

Debutprisen lyder på 1980 amerikanske dollar usd, en hamper pris som omsat til danske kroner svarer til omkring 13.000 kroner.

Samsung Galaxy Fold vil også udkomme i en dyrere 5G-version, når den får salgsdebut fra den 26. april i udvalgte markeder.

Læs også: Video: Denne foldbare mobil er den mest lovende af sin slags til datoYtringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...

Premium
Midt i spionage-rygter og mediestorm: Computerworld besøger Huawei i Kina - tag med på besøg hos det måske mest omstridte tech-firma lige nu
Reportage, Shenzhen: “Exacting, rigorous, tests drive learning, all for real battles.” Computerworld er taget på besøg i det gigantiske hovedkvarter for verdens måske mest omtalte tech-selskab lige nu
Computerworld
Google slipper første version af Android 10 løs: Her er de vigtigste nyheder
Tiende version af styresystemet Android er ude i sin første betaversion: Her er de nye funktioner, som systemsoftwaren vil byde på.
CIO
Tech fra Toppen: Det har CIO Mads Madsbjerg Hansen fra FLSmidth lært af flere års global it-konsolidering
Tech fra Toppen: Flere års arbejde har betydet en reduktion i antallet af it-systemer hos FLSmidth. Men processen har ikke været uden overraskelser. Hør hvad CIO Mads Madsbjerg Hansen har lært af den omfattende og globale proces.
Job & Karriere
Efter blodrødt regnskab: Nu fyrer Atea 20 medarbejdere i Danmark
Atea fyrer nu 20 medarbejdere. Det sker som en direkte konsekvens af, at den danske forretning er under pres, oplyser selskabets direktør.
White paper
Markedsanalyse: Sådan forbedrer EDI din samhandel
I en markedsundersøgelse fra august 2018 blev 300 retailers og producenter spurgt til, hvordan EDI og supply chain-teknologi hjælper dem med at forbedre deres samhandel. Det er ikke nogen hemmelighed, at konkurrenceforholdene er blevet skærpet i det seneste årti, og specielt priserne er udsat for øget pres. Dette betyder, at virksomheder hele tiden skal arbejde for at implementere mere effektive handelsprocesser. Heldigvis er der stadig forretningsområder, som er nemme at strømline ved hjælp af intelligente outsourcede løsninger. Ét af disse er den elektroniske udveksling af ordrer og fakturaer (EDI). I dette whitepaper kigger vi nærmere på de fem vigtigste områder, hvor EDI ifølge de 300 respondenter spiller en stor rolle i at forbedre virksomhedernes samhandel.