Artikel top billede

Morgen-briefing: Kæmpe streaming-boom på vej: Snart vil næsten alle betale for en streamingtjeneste / Nyt kontorfællesskab for tech-startups udvider i København / 4.000 helt nye Teslaer har kurs mod Europa / Simcorp-regnskab skabte glæde på aktiemarkedet

Kæmpe streaming-boom på vej: Snart vil næsten alle betale for en streamingtjenste. Nyt kontorfællesskab for tech-startups udvider midt i København. På havnen i San Francisco står 4.000 Tesla Model 3 – og de har kurs mod Europa. Simcorp-regnskab skabte glæde på aktiemarkedet. Skjult Google-mikrofon vækker vrede hos brugerne og hos Sportmaster frygter man slet ikke Amazon.

Her kommer torsdagens morgen-briefing fra Computerworld.

Onsdag præsenterede Samsung en bemærkelsesværdig ny – og dyr - smartphone med foldbar skærm. Computerworld fulgte selvfølgelig lanceringen, og det kan du læse meget mere om i denne artikel.

Dagens morgen-briefing begynder dog med nyt fra den nordiske tv- og medieverden, der i disse år kæmper en hård kamp mod Netflix.

Kæmpe streaming-boom på vej: Snart vil næsten alle betale for en streamingtjeneste

I de nordiske lande er det i dag omkring halvdelen af alle husstande, der har adgang til en streamingtjeneste.

Men ifølge erhvervsmediet Finans vurderer tv- og underholdningsselskabet Nordic Entertainment Group, der står for TV3-kanalerne, Viasat og Viaplay, at det tal vil stige til 80 eller 90 procent i løbet af de næste tre til fem år.

Den udvikling er en af årsagerne til, at Nordic Entertainment Group har en ambition om, at selskabets streamingtjeneste skal vokse med 20 procent om året.

”Det er klart, at vi aldrig kan vinde mod Netflix på engelsksproget indhold. Det er en tabt kamp. Men vi kan se, at streamingkunderne i høj grad efterspørger indhold på deres eget sprog, og her står vi stærkere end Netflix i Norden,” siger Andersen Jensen, der er topchef for Nordic Entertainment Group til Finans.

Nyt kontorfællesskab for tech-startups udvider midt i København

Matrikel1, der er et københavnsk kontorfællesskab for tech-iværksættere, bliver nu dobbelt så stort. Det skriver Videnscenter for Byudvikling Byens Ejendom på sin hjemmeside.

Kontorfællesskabet ligger på Højbro Plads midt i København, og udvidelsen sker, fordi Matrikel1 nu overtager naboejendommen og dermed får 3.000 kvadratmeter ekstra.

Bag Matrikel 1 står The Creators Community, der står bag lignende kontorfællesskaber og såkaldte co-working spaces i København og i de norske byer Oslo og Trondheim. I København driver selskabet også Founders House og Startup Village, der ligger på Islands Brygge.

”Vi forventer at det nye areal er udsolgt på en måneds tid, ligesom da vi åbnede Matrikel1 sidste år,” siger Tine Thygesen, der er administrerende direktør for The Creators Community ifølge Videnscenter for Byudvikling Byens Ejendom.

På havnen i San Francisco står 4.000 Tesla Model 3 – og de har kurs mod Europa

Drømmer du om at få fingrene i Teslas nye Model 3? Så er det godt nyt fra Tesla-stifteren Elon Musk.

På Twitter har han offentliggjort et billede fra havnen i San Francisco, hvor intet mindre end 4.000 eksemplarer af Teslas nye Model 3 står på rad og række.

Ifølge Elon Musk venter bilerne på at blive lastet på et containerskib, der har kurs direkte mod Europa.

Simcorp-regnskab skabte glæde på aktiemarkedet

Det blev positivt modtaget på aktiemarkedet, da den danske it-virksomhed Simcorps regnskab blev fremlagt onsdag. Selskabets aktie blev sendt op med syv procent og sluttede dermed i kurs 596,50 kroner.

"De kom rigtig fint ud af fjerde kvartal," siger senioraktiehandler i Sydbank, Christian Thatj, ifølge Berlingske Business om Simcorp, der var onsdagens højdespringer på det danske aktiemarked.

Læs gårsdagens Computerworld-interview med Simcorp-topchef Klaus Holse her.

Skjult Google-mikrofon vækker vrede hos brugerne

Tidligere på måneden kunne Google-selskabet Nest fortælle, at basen i selskabets alarm-system,Nest Secure, nu også kunne bruges, til at kommunikere med Googles stemmestyrede assistent, Google Assistant.

Det kunne umiddelbart lyde som en god nyhed, at brugerne nu får adgang til en ny funktion.

Men i virkeligheden skabte det ifølge Techcrunch vrede blandt mange brugere, fordi Google intet sted havde oplyst, at der var en indbygget mikrofon i enheden.

Nu undskylder Google for at mikrofonen ikke stod opført på specifikationslisten, og samtidig forsøger Google at berolige kunderne.

”Det er en fejl fra vores side. Mikrofonen har aldrig været aktiveret, og den bliver kun aktiveret, når brugerne specifikt vælger at aktivere den,” lyder det fra Nicol Addison, talsperson for Google, til Techcrunch.

Ny Sportmaster-chef frygter ikke Amazon

Den danske sportbutik Sportmaster er ikke bange for truslen fra Amazon, der ellers frygter at store dele af den globale detailverden.

Det fortæller kædens nye direktør Sofie Lindahl-Jessen til Børsen.

"Jeg er ikke bekymret for Amazon. Når vi taler sport, mode og livsstil, er der mange ting, som ikke er forbundet med pris. Og på det punkt ser jeg ikke Amazon som de stærkeste. Shopping- og brandoplevelsen er simpelthen større hos os end hos dem. Vi har noget storytelling udenom brandet," siger hun til Børsen.

Om Amazon og Jeff Bezos så til gengæld bør frygte Sportmasters ”storytelling”, ja det må indtil videre stå hen i det uvisse.

Senere i dag på Computerworld

Følg i øvrigt med på Computerworld i løbet af torsdagen, der blandt andet byder på nyt regnskab fra TDC.

Derudover får du senere på dagen endnu et kapital i Computerworlds triologi om Region Hovedstaden og IBM’s kollapsede Watson-samarbejde.

Læs det første afsnit her.