Topnyhed:Ingrid Mjøen stopper som dansk landechef i Oracle: Skifter til international toppost

Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

NEC: KMD bliver omdrejningspunktet for vores softwareforretning

KMD bliver omdrejningspunktet for udviklingen af softwareforretningen for den japanske gigant NEC, der netop har overtaget KMD.

KMD bliver omdrejningspunktet for softwareområdet for den japanske gigant NEC, som netop har overtaget KMD, fortæller KMD’s nye bestyrelsesformand, Masakazu Yamashina, skriver ITWatch.

“Den nuværende forretningsmodel i NEC fokuserer på produkt- og systemintegration, men ikke på software. Det er en af årsager til, at vi har købt KMD og det britiske selskab Northgate Public Services. Jeg vil gerne ændre på forretningsmodellen, og jeg tror, at KMD vil blive omdrejningspunktet for udvikling for softwareforretningen,” siger den nye bestyrelsesformand til mediet.

Læs også: NEC's opkøb af KMD er endeligt gennemført: Se den nye bestyrelse med japaner i spidsen

Computerworld kunne før jul afsløre NEC som den nye ejer af KMD, og 27. december bekræftede selskaberne så, at der var blevet underskrevet en købsaftale.

Det kan du læse mere om her: Japanske NEC køber KMD for otte milliarder kroner.

NEC købte i 2018 britiske Northgate Public Services, der som KMD udvikler software til den offentlige sektor.

NEC meddeler til ITWatch, at selskabet vil fortsætte den hidtidige strategi, som nuværende næstformand Jens Due Olsen har fremlagt som daværende bestyrelsesformand.

Den kan du læse mere om her: Ny formand for KMD afblæser alle salgsrygter: "Et muligt salg af KMD fylder ingenting for hverken mig eller selskabet - men det gør møgsagerne'

KMD bliver med købet et selvstændigt datterselskab i NEC-koncernen, der i forvejen tæller et stort antal virksomheder.

Læs også: KMD-top forklarer: Her er slagplanen for NEC’s opkøb af KMD

NEC meddelte i forbindelse med købet, at selskabet vil opruste inden for software til det offentlige segment, og at selskabet ser KMD som 'en af de førende softwareleverandører i verden på området.'

"NEC ser opkøbet af KMD som et led i virksomhedens vækststrategi og udbygning af dens globale kompetencer inden for softwareudvikling, særligt til det offentlige segment," lød det dengang fra selskaberne.

"Gennem købet af KMD får NEC adgang til teknologi, kompetencer og produkter, som er i absolut verdensklasse. Vi ser et stærkt potentiale i at udbrede KMD’s platforme og erfaringer fra Skandinavien til resten af Europa og også globalt," lød det fra japanerne.

Med købet vil NEC indarbejde selskabets teknologier inden for eksempelvis biometrik og kunstig intelligens i KMD's løsninger.

"Begge selskaber er tiltænkt til at styrke NEC's strategiske position inden for softwareudvikling," hedder det.

Det er NEC's plan, at de to selskaber skal udnytte hinandens software og salgskanaler i deres porteføljer.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


Premium
LogPoint-topchef Jesper Zerlang indsætter tidligere Superliga-spiller som ny dansk landechef
Jesper Zerlang overlader pladsen som landechef for det danske marked hos it-sikkerhedsselskabet LogPoint. I stedet skal han fokusere på jobbet som topchef for hele koncernen, der er til stede i ni lande.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Servere til finans, avanceret dataanalyse eller forskning? Få hurtigt overblik her
Få viden om nyeste muligheder for at vælge servere til understøttelse af både stabile workloads og særdeles krævende opgaver med behov for eksempelvis AI og ML og tungt træk på GPU.