Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

NEC: KMD bliver omdrejningspunktet for vores softwareforretning

KMD bliver omdrejningspunktet for udviklingen af softwareforretningen for den japanske gigant NEC, der netop har overtaget KMD.

KMD bliver omdrejningspunktet for softwareområdet for den japanske gigant NEC, som netop har overtaget KMD, fortæller KMD’s nye bestyrelsesformand, Masakazu Yamashina, skriver ITWatch.

“Den nuværende forretningsmodel i NEC fokuserer på produkt- og systemintegration, men ikke på software. Det er en af årsager til, at vi har købt KMD og det britiske selskab Northgate Public Services. Jeg vil gerne ændre på forretningsmodellen, og jeg tror, at KMD vil blive omdrejningspunktet for udvikling for softwareforretningen,” siger den nye bestyrelsesformand til mediet.

Læs også: NEC's opkøb af KMD er endeligt gennemført: Se den nye bestyrelse med japaner i spidsen

Computerworld kunne før jul afsløre NEC som den nye ejer af KMD, og 27. december bekræftede selskaberne så, at der var blevet underskrevet en købsaftale.

Det kan du læse mere om her: Japanske NEC køber KMD for otte milliarder kroner.

NEC købte i 2018 britiske Northgate Public Services, der som KMD udvikler software til den offentlige sektor.

NEC meddeler til ITWatch, at selskabet vil fortsætte den hidtidige strategi, som nuværende næstformand Jens Due Olsen har fremlagt som daværende bestyrelsesformand.

Den kan du læse mere om her: Ny formand for KMD afblæser alle salgsrygter: "Et muligt salg af KMD fylder ingenting for hverken mig eller selskabet - men det gør møgsagerne'

KMD bliver med købet et selvstændigt datterselskab i NEC-koncernen, der i forvejen tæller et stort antal virksomheder.

Læs også: KMD-top forklarer: Her er slagplanen for NEC’s opkøb af KMD

NEC meddelte i forbindelse med købet, at selskabet vil opruste inden for software til det offentlige segment, og at selskabet ser KMD som 'en af de førende softwareleverandører i verden på området.'

"NEC ser opkøbet af KMD som et led i virksomhedens vækststrategi og udbygning af dens globale kompetencer inden for softwareudvikling, særligt til det offentlige segment," lød det dengang fra selskaberne.

"Gennem købet af KMD får NEC adgang til teknologi, kompetencer og produkter, som er i absolut verdensklasse. Vi ser et stærkt potentiale i at udbrede KMD’s platforme og erfaringer fra Skandinavien til resten af Europa og også globalt," lød det fra japanerne.

Med købet vil NEC indarbejde selskabets teknologier inden for eksempelvis biometrik og kunstig intelligens i KMD's løsninger.

"Begge selskaber er tiltænkt til at styrke NEC's strategiske position inden for softwareudvikling," hedder det.

Det er NEC's plan, at de to selskaber skal udnytte hinandens software og salgskanaler i deres porteføljer.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere