Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

NEC: KMD bliver omdrejningspunktet for vores softwareforretning

KMD bliver omdrejningspunktet for udviklingen af softwareforretningen for den japanske gigant NEC, der netop har overtaget KMD.

KMD bliver omdrejningspunktet for softwareområdet for den japanske gigant NEC, som netop har overtaget KMD, fortæller KMD’s nye bestyrelsesformand, Masakazu Yamashina, skriver ITWatch.

“Den nuværende forretningsmodel i NEC fokuserer på produkt- og systemintegration, men ikke på software. Det er en af årsager til, at vi har købt KMD og det britiske selskab Northgate Public Services. Jeg vil gerne ændre på forretningsmodellen, og jeg tror, at KMD vil blive omdrejningspunktet for udvikling for softwareforretningen,” siger den nye bestyrelsesformand til mediet.

Læs også: NEC's opkøb af KMD er endeligt gennemført: Se den nye bestyrelse med japaner i spidsen

Computerworld kunne før jul afsløre NEC som den nye ejer af KMD, og 27. december bekræftede selskaberne så, at der var blevet underskrevet en købsaftale.

Det kan du læse mere om her: Japanske NEC køber KMD for otte milliarder kroner.

NEC købte i 2018 britiske Northgate Public Services, der som KMD udvikler software til den offentlige sektor.

NEC meddeler til ITWatch, at selskabet vil fortsætte den hidtidige strategi, som nuværende næstformand Jens Due Olsen har fremlagt som daværende bestyrelsesformand.

Den kan du læse mere om her: Ny formand for KMD afblæser alle salgsrygter: "Et muligt salg af KMD fylder ingenting for hverken mig eller selskabet - men det gør møgsagerne'

KMD bliver med købet et selvstændigt datterselskab i NEC-koncernen, der i forvejen tæller et stort antal virksomheder.

Læs også: KMD-top forklarer: Her er slagplanen for NEC’s opkøb af KMD

NEC meddelte i forbindelse med købet, at selskabet vil opruste inden for software til det offentlige segment, og at selskabet ser KMD som 'en af de førende softwareleverandører i verden på området.'

"NEC ser opkøbet af KMD som et led i virksomhedens vækststrategi og udbygning af dens globale kompetencer inden for softwareudvikling, særligt til det offentlige segment," lød det dengang fra selskaberne.

"Gennem købet af KMD får NEC adgang til teknologi, kompetencer og produkter, som er i absolut verdensklasse. Vi ser et stærkt potentiale i at udbrede KMD’s platforme og erfaringer fra Skandinavien til resten af Europa og også globalt," lød det fra japanerne.

Med købet vil NEC indarbejde selskabets teknologier inden for eksempelvis biometrik og kunstig intelligens i KMD's løsninger.

"Begge selskaber er tiltænkt til at styrke NEC's strategiske position inden for softwareudvikling," hedder det.

Det er NEC's plan, at de to selskaber skal udnytte hinandens software og salgskanaler i deres porteføljer.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere