Artikel top billede

Microsoft på vej med cloud-oprustning i kampen mod AWS: Stort partnerskab med VMware kan være på vej

VMware og Microsoft har tidligere været bitre rivaler, men nu kan der være et nyt stort partnerskab på vej mellem de to selskaber.

De tidligere rivaler Microsoft og VMware kan være på vej til at indlede et helt nyt cloud-partnerskab.

Det skriver det amerikanske Silicon Valley-medie The Information, der citerer en række anonyme kilder med kendskab til planerne.

Ifølge mediet tager partnerskabet udgangspunkt i udviklingen af en software-løsning, der gør det lettere for de to selskabers kunder at anvende VMwares software på Microsofts Azure-platform.

Løsningen skal blandt andet gøre det lettere for virksomhedskunder at flytte udregningsopgaver fra selskabernes egne private datacentre, hvor VMwares software ofte spiller en nøglerolle, ud til Microsofts public cloud.

Læs også: IBM og Red Hat står til at blive en kæmpe-udfordrer i cloud-markedet

Tidligere VMware-chef spiller nøglerolle

Planerne er angiveligt en del af et nyt og bredere partnerskab mellem de to selskaber, og ifølge The Information er det den tidligere VMware-veteran Ray Blanchard, der i dag arbejder i Microsofts Azure-division, der er drivkraften i arbejdet med at realisere partnerskabet.

Markedstal fra fjerde kvartal 2018 har vist, at Microsoft på globalt plan halter et betydeligt stykke efter Amazon Web Services (AWS), der stadigvæk er den klart førende cloudspiller.

AWS sidder ifølge analysefirmaet Canalys således på 32 procent af cloud-markedet, mens Microsoft sidder på 16,5 og Google på 9,5 procent.

Men et partnerskab mellem Microsoft og VMware kan muligvis bidrage til, at Microsoft i fremtiden vil kunne hale ind på AWS.

Læs også: Cloud-markedet voksede med enorme 32 procent i 2018 - disse ni leverandører sidder på mere end halvdelen af markedet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere