Artikel top billede

Microsoft på vej med cloud-oprustning i kampen mod AWS: Stort partnerskab med VMware kan være på vej

VMware og Microsoft har tidligere været bitre rivaler, men nu kan der være et nyt stort partnerskab på vej mellem de to selskaber.

De tidligere rivaler Microsoft og VMware kan være på vej til at indlede et helt nyt cloud-partnerskab.

Det skriver det amerikanske Silicon Valley-medie The Information, der citerer en række anonyme kilder med kendskab til planerne.

Ifølge mediet tager partnerskabet udgangspunkt i udviklingen af en software-løsning, der gør det lettere for de to selskabers kunder at anvende VMwares software på Microsofts Azure-platform.

Løsningen skal blandt andet gøre det lettere for virksomhedskunder at flytte udregningsopgaver fra selskabernes egne private datacentre, hvor VMwares software ofte spiller en nøglerolle, ud til Microsofts public cloud.

Læs også: IBM og Red Hat står til at blive en kæmpe-udfordrer i cloud-markedet

Tidligere VMware-chef spiller nøglerolle

Planerne er angiveligt en del af et nyt og bredere partnerskab mellem de to selskaber, og ifølge The Information er det den tidligere VMware-veteran Ray Blanchard, der i dag arbejder i Microsofts Azure-division, der er drivkraften i arbejdet med at realisere partnerskabet.

Markedstal fra fjerde kvartal 2018 har vist, at Microsoft på globalt plan halter et betydeligt stykke efter Amazon Web Services (AWS), der stadigvæk er den klart førende cloudspiller.

AWS sidder ifølge analysefirmaet Canalys således på 32 procent af cloud-markedet, mens Microsoft sidder på 16,5 og Google på 9,5 procent.

Men et partnerskab mellem Microsoft og VMware kan muligvis bidrage til, at Microsoft i fremtiden vil kunne hale ind på AWS.

Læs også: Cloud-markedet voksede med enorme 32 procent i 2018 - disse ni leverandører sidder på mere end halvdelen af markedet




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere