Artikel top billede

Microsoft på vej med cloud-oprustning i kampen mod AWS: Stort partnerskab med VMware kan være på vej

VMware og Microsoft har tidligere været bitre rivaler, men nu kan der være et nyt stort partnerskab på vej mellem de to selskaber.

De tidligere rivaler Microsoft og VMware kan være på vej til at indlede et helt nyt cloud-partnerskab.

Det skriver det amerikanske Silicon Valley-medie The Information, der citerer en række anonyme kilder med kendskab til planerne.

Ifølge mediet tager partnerskabet udgangspunkt i udviklingen af en software-løsning, der gør det lettere for de to selskabers kunder at anvende VMwares software på Microsofts Azure-platform.

Løsningen skal blandt andet gøre det lettere for virksomhedskunder at flytte udregningsopgaver fra selskabernes egne private datacentre, hvor VMwares software ofte spiller en nøglerolle, ud til Microsofts public cloud.

Læs også: IBM og Red Hat står til at blive en kæmpe-udfordrer i cloud-markedet

Tidligere VMware-chef spiller nøglerolle

Planerne er angiveligt en del af et nyt og bredere partnerskab mellem de to selskaber, og ifølge The Information er det den tidligere VMware-veteran Ray Blanchard, der i dag arbejder i Microsofts Azure-division, der er drivkraften i arbejdet med at realisere partnerskabet.

Markedstal fra fjerde kvartal 2018 har vist, at Microsoft på globalt plan halter et betydeligt stykke efter Amazon Web Services (AWS), der stadigvæk er den klart førende cloudspiller.

AWS sidder ifølge analysefirmaet Canalys således på 32 procent af cloud-markedet, mens Microsoft sidder på 16,5 og Google på 9,5 procent.

Men et partnerskab mellem Microsoft og VMware kan muligvis bidrage til, at Microsoft i fremtiden vil kunne hale ind på AWS.

Læs også: Cloud-markedet voksede med enorme 32 procent i 2018 - disse ni leverandører sidder på mere end halvdelen af markedet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Nuuday og Telenor vinder kæmpe teleaftaler til det offentlige til en værdi af 1,8 milliarder kroner
SKI har udnævnt vinderne af de to tele- og dataaftaler 50.48 og 02.08, der udgør omkring 14 procent af det samlede offentlige telemarked.
Computerworld
Ransomware-hackere krævede 15 millioner kroner: Betal og kom videre, lød det fra politiet
En fagforening med 1,3 millioner medlemmer blev i 2019 ramt af et ransomware-angreb, hvor hackerne krævede en løsesum på 15 millioner kroner. Myndighederne opfordrede dem til at betale løsesummen, men de valgte en helt anden løsning, og i stedet fandt de fysiske kopier frem og forsøgte at gendanne data.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Derfor virker mailbårne angreb – og sådan beskytter du dig
Cyberangreb via email er blandt de mest udbredte cybertrusler, og i dette whitepaper får du viden om hvordan de mest udbredte typer fungerer, detekteres og afvises.