Artikel top billede

Microsoft på vej med cloud-oprustning i kampen mod AWS: Stort partnerskab med VMware kan være på vej

VMware og Microsoft har tidligere været bitre rivaler, men nu kan der være et nyt stort partnerskab på vej mellem de to selskaber.

De tidligere rivaler Microsoft og VMware kan være på vej til at indlede et helt nyt cloud-partnerskab.

Det skriver det amerikanske Silicon Valley-medie The Information, der citerer en række anonyme kilder med kendskab til planerne.

Ifølge mediet tager partnerskabet udgangspunkt i udviklingen af en software-løsning, der gør det lettere for de to selskabers kunder at anvende VMwares software på Microsofts Azure-platform.

Løsningen skal blandt andet gøre det lettere for virksomhedskunder at flytte udregningsopgaver fra selskabernes egne private datacentre, hvor VMwares software ofte spiller en nøglerolle, ud til Microsofts public cloud.

Læs også: IBM og Red Hat står til at blive en kæmpe-udfordrer i cloud-markedet

Tidligere VMware-chef spiller nøglerolle

Planerne er angiveligt en del af et nyt og bredere partnerskab mellem de to selskaber, og ifølge The Information er det den tidligere VMware-veteran Ray Blanchard, der i dag arbejder i Microsofts Azure-division, der er drivkraften i arbejdet med at realisere partnerskabet.

Markedstal fra fjerde kvartal 2018 har vist, at Microsoft på globalt plan halter et betydeligt stykke efter Amazon Web Services (AWS), der stadigvæk er den klart førende cloudspiller.

AWS sidder ifølge analysefirmaet Canalys således på 32 procent af cloud-markedet, mens Microsoft sidder på 16,5 og Google på 9,5 procent.

Men et partnerskab mellem Microsoft og VMware kan muligvis bidrage til, at Microsoft i fremtiden vil kunne hale ind på AWS.

Læs også: Cloud-markedet voksede med enorme 32 procent i 2018 - disse ni leverandører sidder på mere end halvdelen af markedet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere