Dansk satellitproducent ramt af nedtur: Storkunde bremsede betaling

Danske Gomspace er blevet ramt af nedtur efter, at betalingen fra en af selskabets helt store kunder er udeblevet.

50 medarbejdere hos den danske satellitproducent Gomspace blev afskediget, da betalingen fra storkunden Sky and Space Global udeblev.

Det skriver Finans på baggrund af selskabets årsregnskab.

GomSpace har slået sig op på at producere en type særligt små satellitter, som ikke er større end, at de kan være i en skotøjsæske og som samtidig er begydeligt billigere i drift end traditionelle satellitter.

Voksende underskud
Den manglede betaling fra storkunden afspejler sig også i selskabets regnskab, der viser et underskud på 86,6 millioner kroner før skat, hvilket 85 procent større end året før.

"Vi måtte skære ned i vores bemanding og udsætte projektet. Og dermed fik vi ikke den omsætning, vi havde forventet. Så jeg kan ikke være tilfreds med regnskabet, når det ikke er gået som planlagt," siger Niels Buus, direktør for Gomspace, til Finans.

Gomspace har en ordrebog på 504 millioner kroner, men de 438 millioner kommer ifølge Finans fra den nu omstridte aftale med Sky and Space Global.

Selskabet kan dog trøste sig med, at rengskabet også viste en betydelig omsætningsfremgang på 59 procent til 108,1 millioner kroner.

Det er blot et år siden, at der var helt andre meldinger fra Gomspace. Dengang oplyste selskabet, at det tørste efter arbejdskraft og stod overfor, at skulle ansætte 50 ekstra medarbejdere.

Det kan du læse mere om her:
Dansk rumfirma tørster efter arbejdskraft: Forbereder verdens første serieproduktion af nanosatellitter
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Giv dit salg og kundeservice et løft med Dynamics 365

Microsoft har sat turbo på udviklingen af Dynamics 365, som er stærkere, mere omfattende og mere fleksibel end nogensinde før. Resultatet er et hav af nye muligheder. Både for dig, som allerede bruger dele af Dynamics' ERP-funktionalitet, og for dig som vil høste fordelene af alle de andre smarte funktioner, Dynamics 365-platformen byder på.

06. oktober 2020 | Læs mere


Netværkssikkerhed - teknologi og værktøjer til at skabe sikre netværk

Netværket er din virksomheds livsnerve: Den ofte oversete teknologi, der sikrer, at interne og eksterne medarbejdere, leverandører eller kunder har adgang til netop den information der holder driften kørende.

07. oktober 2020 | Læs mere


ESDH/ECM: Effektiv data- og dokumenthåndtering i din organisation

Den rigtige dokumenthåndtering er i den grad med til at sikre effektiviteten i din virksomhed. Det hjælper både din virksomhed og dine medarbejder til at spare tid, mindske risikoen for fejl og leve op til gældende regler. Få svar på hvilke arbejdsprocesser, der med fordel kan digitaliseres først.

20. oktober 2020 | Læs mere


Computerworld
Tesla ramt af omfattende it-nedbrud: Brugere kan ikke låse bilen op via appen
Tesla ramt af store tekniske vanskeligheder, der har fået interne og eksterne systemer til at gå ned. Tesla-ejere har ikke kunne forbindes til bilerne via appen.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Den store test: Configurable Business Documents vs. SSRS og Lasernet
3 Output Management løsninger i direkte sammenligning. Vi har sat markedets 3 mest populære dokumenthåndteringsværktøjer under lup og vurderet bl.a. anvendelsesområder, muligheder og begrænsninger for hver løsning. Whitepaperet giver dig et overblik over forskellige muligheder indenfor implementering, design, udvikling og vedligeholdelse af eksterne ERP business documenter i Microsoft Dynamics 365 til Finance & Operations.