Artikel top billede

Dansk satellitproducent ramt af nedtur: Storkunde bremsede betaling

Danske Gomspace er blevet ramt af nedtur efter, at betalingen fra en af selskabets helt store kunder er udeblevet.

50 medarbejdere hos den danske satellitproducent Gomspace blev afskediget, da betalingen fra storkunden Sky and Space Global udeblev.

Det skriver Finans på baggrund af selskabets årsregnskab.

GomSpace har slået sig op på at producere en type særligt små satellitter, som ikke er større end, at de kan være i en skotøjsæske og som samtidig er begydeligt billigere i drift end traditionelle satellitter.

Voksende underskud

Den manglede betaling fra storkunden afspejler sig også i selskabets regnskab, der viser et underskud på 86,6 millioner kroner før skat, hvilket 85 procent større end året før.

"Vi måtte skære ned i vores bemanding og udsætte projektet. Og dermed fik vi ikke den omsætning, vi havde forventet. Så jeg kan ikke være tilfreds med regnskabet, når det ikke er gået som planlagt," siger Niels Buus, direktør for Gomspace, til Finans.

Gomspace har en ordrebog på 504 millioner kroner, men de 438 millioner kommer ifølge Finans fra den nu omstridte aftale med Sky and Space Global.

Selskabet kan dog trøste sig med, at rengskabet også viste en betydelig omsætningsfremgang på 59 procent til 108,1 millioner kroner.

Det er blot et år siden, at der var helt andre meldinger fra Gomspace. Dengang oplyste selskabet, at det tørste efter arbejdskraft og stod overfor, at skulle ansætte 50 ekstra medarbejdere.

Det kan du læse mere om her:
Dansk rumfirma tørster efter arbejdskraft: Forbereder verdens første serieproduktion af nanosatellitter
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere