Artikel top billede

Dansk satellitproducent ramt af nedtur: Storkunde bremsede betaling

Danske Gomspace er blevet ramt af nedtur efter, at betalingen fra en af selskabets helt store kunder er udeblevet.

50 medarbejdere hos den danske satellitproducent Gomspace blev afskediget, da betalingen fra storkunden Sky and Space Global udeblev.

Det skriver Finans på baggrund af selskabets årsregnskab.

GomSpace har slået sig op på at producere en type særligt små satellitter, som ikke er større end, at de kan være i en skotøjsæske og som samtidig er begydeligt billigere i drift end traditionelle satellitter.

Voksende underskud

Den manglede betaling fra storkunden afspejler sig også i selskabets regnskab, der viser et underskud på 86,6 millioner kroner før skat, hvilket 85 procent større end året før.

"Vi måtte skære ned i vores bemanding og udsætte projektet. Og dermed fik vi ikke den omsætning, vi havde forventet. Så jeg kan ikke være tilfreds med regnskabet, når det ikke er gået som planlagt," siger Niels Buus, direktør for Gomspace, til Finans.

Gomspace har en ordrebog på 504 millioner kroner, men de 438 millioner kommer ifølge Finans fra den nu omstridte aftale med Sky and Space Global.

Selskabet kan dog trøste sig med, at rengskabet også viste en betydelig omsætningsfremgang på 59 procent til 108,1 millioner kroner.

Det er blot et år siden, at der var helt andre meldinger fra Gomspace. Dengang oplyste selskabet, at det tørste efter arbejdskraft og stod overfor, at skulle ansætte 50 ekstra medarbejdere.

Det kan du læse mere om her:
Dansk rumfirma tørster efter arbejdskraft: Forbereder verdens første serieproduktion af nanosatellitter
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere