Artikel top billede

5G vil kunne øge energiforbruget for samlede telenetværk med op til 170 procent

Den kommende udrulning af 5G kan føre til massiv forøgelse af den energi, som det kræver at drive telenetværk, viser undersøgelse.

Den kommende udrulning af 5G-mobilteknologi vil kunne føre til massiv stigning i energiforbruget i telenetværkene.

Sådan lyder forventningen fra en lang række teleselskaber, der er i fuld gang med at gøre klar til at rulle 5G ud.

Det viser undersøgelser fra Vertiv og analysehuset 451 Research med deltagelse af godt 100 globale teleoperatører om mulighederne og barrierne i 5G.

Næsten alle af de adspurgte planlægger at påbegynde udrulningen af 5G i 2020 og 2021.

Mere end 90 procent af de adspurgte mener, at udrulningen af 5G-teknologi vil føre til meget højere omkostninger, som de vil sende videre til forbrugerne.

Ifølge Vertiv er det ‘højst sandsynligt,’ at skiftet til 5G vil have øget det samlede energiforbrug i mobilnetværkene med 150 procent til 170 procent, når vi når frem til 2026.

Med i beregningerne er både energi-krav til edge - altså de fremskudte enheder i eksempelvis biler og lignende - samt i de bagvedliggende datacentre, som vil skulle håndtere den kraftigt forøgede datatrafik forbundet med 5G.

Næsten halvdelen af de adspurgte i undersøgelsen enten har eller planlægger at udrulle teknologier, der understøtter edge computing i deres mobile infrastruktur - såkaldt multi access edge.

Med 5G vil vi kunne overføre op mod 1.000 gange så mange data som på de nuværende netværk.

5G var et af de helt store emner på den netop overståede Mobile World Congress i Barcelona. Herhjemme har regeringen netop barslet med en 5G-handlingsplan, der skal sætte rammerne for den kommende udrulning af 5G herhjemme.

Den kan du læse mere om her: Regeringen klar med 5G-handlingsplan: Se den her
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Drukner din sikkerhed i et hav af falske advarsler?

Der er et konstant våbenkapløb i gang mellem de værktøjer, din IT-sikkerhedsafdeling har til rådighed og et stigende antal komplekse og mangeartede cybertrusler. Men når sikkerhedsinfrastrukturen udbygges, stiger kompleksiteten og mængden af advarsler også. Hermed får du svært ved at skelne mellem et stort antal falsk positive og de få – men reelle og kritiske! – advarsler, du skal prioritere at håndtere. Bliv klogere på hvordan du håndtere det.

15. juni 2021 | Læs mere


Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Premium
Test: Duer Samsungs første Pro-pc'er til noget?
Samsung Galaxy Book Pro serien er et bevis på, at de etablerede pc-producenter får sig en formidabel udfordrer i den sydkoreanske supersværvægter.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Derfor virker mailbårne angreb – og sådan beskytter du dig
Cyberangreb via email er blandt de mest udbredte cybertrusler, og i dette whitepaper får du viden om hvordan de mest udbredte typer fungerer, detekteres og afvises.