Artikel top billede

5G vil kunne øge energiforbruget for samlede telenetværk med op til 170 procent

Den kommende udrulning af 5G kan føre til massiv forøgelse af den energi, som det kræver at drive telenetværk, viser undersøgelse.

Den kommende udrulning af 5G-mobilteknologi vil kunne føre til massiv stigning i energiforbruget i telenetværkene.

Sådan lyder forventningen fra en lang række teleselskaber, der er i fuld gang med at gøre klar til at rulle 5G ud.

Det viser undersøgelser fra Vertiv og analysehuset 451 Research med deltagelse af godt 100 globale teleoperatører om mulighederne og barrierne i 5G.

Næsten alle af de adspurgte planlægger at påbegynde udrulningen af 5G i 2020 og 2021.

Mere end 90 procent af de adspurgte mener, at udrulningen af 5G-teknologi vil føre til meget højere omkostninger, som de vil sende videre til forbrugerne.

Ifølge Vertiv er det ‘højst sandsynligt,’ at skiftet til 5G vil have øget det samlede energiforbrug i mobilnetværkene med 150 procent til 170 procent, når vi når frem til 2026.

Med i beregningerne er både energi-krav til edge - altså de fremskudte enheder i eksempelvis biler og lignende - samt i de bagvedliggende datacentre, som vil skulle håndtere den kraftigt forøgede datatrafik forbundet med 5G.

Næsten halvdelen af de adspurgte i undersøgelsen enten har eller planlægger at udrulle teknologier, der understøtter edge computing i deres mobile infrastruktur - såkaldt multi access edge.

Med 5G vil vi kunne overføre op mod 1.000 gange så mange data som på de nuværende netværk.

5G var et af de helt store emner på den netop overståede Mobile World Congress i Barcelona. Herhjemme har regeringen netop barslet med en 5G-handlingsplan, der skal sætte rammerne for den kommende udrulning af 5G herhjemme.

Den kan du læse mere om her: Regeringen klar med 5G-handlingsplan: Se den her
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere