Stort nedbrud:KMD arbejder på højtryk for at klarlægge omfanget og årsagen - rammer flere af selskabets kunder

Artikel top billede

5G vil kunne øge energiforbruget for samlede telenetværk med op til 170 procent

Den kommende udrulning af 5G kan føre til massiv forøgelse af den energi, som det kræver at drive telenetværk, viser undersøgelse.

Den kommende udrulning af 5G-mobilteknologi vil kunne føre til massiv stigning i energiforbruget i telenetværkene.

Sådan lyder forventningen fra en lang række teleselskaber, der er i fuld gang med at gøre klar til at rulle 5G ud.

Det viser undersøgelser fra Vertiv og analysehuset 451 Research med deltagelse af godt 100 globale teleoperatører om mulighederne og barrierne i 5G.

Næsten alle af de adspurgte planlægger at påbegynde udrulningen af 5G i 2020 og 2021.

Mere end 90 procent af de adspurgte mener, at udrulningen af 5G-teknologi vil føre til meget højere omkostninger, som de vil sende videre til forbrugerne.

Ifølge Vertiv er det ‘højst sandsynligt,’ at skiftet til 5G vil have øget det samlede energiforbrug i mobilnetværkene med 150 procent til 170 procent, når vi når frem til 2026.

Med i beregningerne er både energi-krav til edge - altså de fremskudte enheder i eksempelvis biler og lignende - samt i de bagvedliggende datacentre, som vil skulle håndtere den kraftigt forøgede datatrafik forbundet med 5G.

Næsten halvdelen af de adspurgte i undersøgelsen enten har eller planlægger at udrulle teknologier, der understøtter edge computing i deres mobile infrastruktur - såkaldt multi access edge.

Med 5G vil vi kunne overføre op mod 1.000 gange så mange data som på de nuværende netværk.

5G var et af de helt store emner på den netop overståede Mobile World Congress i Barcelona. Herhjemme har regeringen netop barslet med en 5G-handlingsplan, der skal sætte rammerne for den kommende udrulning af 5G herhjemme.

Den kan du læse mere om her: Regeringen klar med 5G-handlingsplan: Se den her
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere