Artikel top billede

Viborg Kommune og Søren Pape beskyldes for at have spildt 165 millioner kroner på Apples datacenter i Viborg

Viborg Kommune og Søren Pape Poulsen (K) beskyldes for at have spildt 165 millioner kroner på at tiltrække Apple til Viborg.

165 millioner kroner.

Så meget beskyldes Viborg Kommune og kommunens daværende borgmester, nuværende justitsminister Søren Pape Poulsen (K) for med fuldt overlæg at have vinket farvel til i bestræbelserne på at tiltrække Apples datacenter, der for tiden er under opførelse i Foulum uden for Viborg, skriver Weekendavisen.

Ifølge avisen var det prisen for et boreprojekt mod nogle varme kilder to kilometer nede i undergrunden, som Viborg Kommune pludselig lukkede, selv om boret kun var 300 meter fra målet.

Regningen på 165 millioner kroner har ‘kommunens fjernvarmebrugere siden betalt af på,” skriver avisen.

Daværende projektchef Lars Andersen siger til avisen, at han ‘aldrig forstod,’ hvorfor han ikke fik lov til at bore hullet færdigt, og at han havde fornemmelsen af, at nogen modarbejdede ham.

Senere fandt han ud af, at Viborg Kommune i tre år havde været i gang med at forhandle med Apple om etablering af det store datacenter til seks milliarder kroner.

Bygherrerådgiver Sigur Solem kalder lukningen af boringen i Kvols for ‘den mest vanvittige beslutning, jeg nogensinde har været med til.’

Kommunaldirektør Lasse Jacobsen afviser til avisen, at Apple skulle have påvirket beslutningen om at lukke boringen.

Det samme gør direktør i Energi Viborg, Christian Hagelskjær.

“Vi overtog et projekt fra Viborg Fjernvarme, som skulle tage lidt mere end 30 dage og koste 37 millioner kroner. Et halvt år senere borer vi stadig og har brugt 150 millioner kroner. På det tidspunkt har vi mistet tilliden til boreledelsen. Det var en svær beslutning at stoppe et projekt, man har brugt så mange penge på, men vi var nødt til det. Vi kunne ikke blive ved med at øse penge ned i hullet;” siger han til avisen.

Læs også: Apples og Googles danske datacentre bliver mere forurenende end lovet




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere