Artikel top billede

(Foto: Stephen Brashear)

Microsofts PowerShell stryger ind på top-50 over de mest populære programmeringssprog i verden

Microsofts programmeringssprog PowerShell har efter alt at dømme nyt godt af at blive gjort til open source. Sproget er nu et af de 50 mest populære i verden.

Microsofts træk med at gøre det tidligere Windows-eksklusive programmeringssprog PowerShell til open source ser ud til at have været et godt træk.

PowerShell er et scripting- og automatiserings-framework, som blandt andet anvendes af systemadministratorer til at opsætte og konfiguere automatiske task i systemer på hele .Net-platformen.

Det er nu hoppet ind på indekset Tiobe over de 50 mest populære programmeringssprog i verden.

Det skriver Zdnet.

Læs også: Microsoft gør PowerShell til open source - vil kunne flyde frit mellem Mac, Linux og Windows

Det 12 år gamle PowerShell blev gjort til open source for tre år siden, og nu er det det 45. mest populære sprog i verden lige efter Haskell, Julia og Android-udviklingssproget Kotlin.

PowerShells 45. plads er det mest opsigtsvækkende på top-50-listen, hvor top 10 har været nogenlunde stabil sammenlignet med sidste år.

Java og C indtager fortsat de to første pladser. Du kan se hele listen herunder:

Læs også: Open source vinder hastigt frem - men proprietær software har stadig sine fordele: "Al teori peger på, at man skal gøre tingene tilgængelige, hvis man vil øge sin innovation"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere