Morgen-briefing: Huawei vil sagsøge den amerikanske stat / Undersøgelseskommission af skat begynder afhøringer i dag / Televeteran vælger TDC til at stå for infrastruktur

Huawei vil sagsøge den amerikanske stat. Undersøgelseskommission af skat begynder afhøringer i dag. Televeteran vælger TDC til at stå for infrastruktur. Danske netbutikker mangler medarbejdere. Facebook på vej med sin egen kryptovaluta.

Godmorgen her fra Computerworld til dagens overblik over it-nyhederne tirsdag morgen.

Vi begynder hos Huawei, der tilsyneladende er blevet godt træt af den amerkanske regering.

Huawei vil sagsøge den amerikanske stat
Det kinesiske teleselskab Huawei planlægger angiveligt at sagsøge den amerikanske regering.

Det skriver det The New York Times.

Sagsanlægget kommer formentlig efter, at amerikanerne har valgt at udelukke det kinesiske selskab fra at levere udstyr til landets institutioner.

Det mener Huawei altså ikke kan være rigtig, og derfor går teleselskabet nu rettens vej.

Det kinesiske selskab forventes formelt at indgive sagsanlægget til myndighederne i delstaten Texas i løbet af den kommende uge.

Undersøgelseskommission af skat begynder afhøringer i dag
Skat har længe været under kraftig beskydning fra flere sider, som følge af blandt andet det fejlslagende inddrivelsessystem EFI.

Derfor blev der nedsat en undersøgelseskommission, der skal til bunds i, hvordan det endte, som det gjorde med det fejlslagende inddrivelsessystem.

I dag tager kommissionen så fat på de første afhøringer i sagen.

I løbet af dagen i dag skal kommissionen afhøre fem personer, om Skatteministeriets Interne Revision (SIR).

Alt i alt skal 106 embedsmænd og politikere afhøres af kommissionen, der derefter skal præsentere en redegørelsen for Justitsministeren.

Her finder du hele listen over de embedsfolk og politikere der skal afhøres frem til december i år.

Televeteran vælger TDC til at stå for infrastruktur
Tidligere på året kunne medstifter af både Fullrate og Plenti, Peter Mægbæk, præsentere et nyt selskb ved navn Fastspeed.

Selskabet fortæller nu i en meddelelse, at man har indgået en flerårig aftale med TDC om leverence af infrastruktur.

”Vi har været meget fokuserede på kvalitet i vores forhandlinger. Det er vigtigt for os, at vi har en partner, der er yderst professionel i deres set-up, og som kan håndtere en kunde som os," lyder det fra administrerende direktør Jens Raithselv om aftalen.

Hos TDC glæder man sig naturligvis også over aftalen med blandt andre Peter Mægbæk, der har været med til at sælge både Fullrate og Plenti til netop TDC.

"Vi kender holdet bag Fastspeed særdeles godt og har haft en rigtig god dialog om deres ambitioner, og de muligheder, vi kan tilbyde på TDC’s infrastruktur," lyder det i meddelelsen.

Danske netbutikker mangler medarbejdere
Det går godt for de danske webshops. Faktisk så godt, at man har problemer med at finde medarbejdere nok.

Det skriver erhvervsmediet Finans.

Det er særligt medarbejdere med den rigtige uddannelse inden for e-handel, der er mangel på i de danske netbutikker.

"Hvis ikke vi forstår at uddanne og tiltrække de dygtige folk herhjemme, og hvis vi alle sammen lægger vores penge hos Amazon og Zalando, så taber vi både arbejdspladser og skatteindtægter," siger Niels Ralund, adm. direktør i Foreningen for Dansk Internethandel, FDIH, til mediet.

I løbet af sidste år voksede det danske e-handelsmarked med 14 procent og endte dermed ifølge Finans på 129 milliarder kroner.

Facebook på vej med sin egen kryptovaluta
Den sociale medie mastrodont spreder endnu engang vingerne over et nyt projekt.

Facebook, der er verdens største sociale medie, håber at udvikle den helt store efterfølger til Bitcoin.

Det skriver The New York Times.

Den nye kryptovaluta ventes at blive udrullet i løbet af det kommende år, og skal give brugerne af de to selskaber mulighed for at sende den nye digitale valuta gennem deres bedsked-applikationer.

Ifølge det amerikanske medie er Facebook allerede så langt i processen, at selskabet har talt med flere krypto-børser om at sælge den digitale valuta.

Resten af dagen på Computerworld
Der er som altid god grund til at holde øje med Computerworld i løbet af dagen.

Senere kan du eksempelvis læse et interview med 7N's topchef Jeppe Hedaa, der fortæller om sin fejlsalgende internationale satsning, og hvordan planerne i udlandet ser ud i dag.
Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...

Premium
Midt i spionage-rygter og mediestorm: Computerworld besøger Huawei i Kina - tag med på besøg hos det måske mest omstridte tech-firma lige nu
Reportage, Shenzhen: “Exacting, rigorous, tests drive learning, all for real battles.” Computerworld er taget på besøg i det gigantiske hovedkvarter for verdens måske mest omtalte tech-selskab lige nu
Computerworld
Google slipper første version af Android 10 løs: Her er de vigtigste nyheder
Tiende version af styresystemet Android er ude i sin første betaversion: Her er de nye funktioner, som systemsoftwaren vil byde på.
CIO
Tech fra Toppen: Det har CIO Mads Madsbjerg Hansen fra FLSmidth lært af flere års global it-konsolidering
Tech fra Toppen: Flere års arbejde har betydet en reduktion i antallet af it-systemer hos FLSmidth. Men processen har ikke været uden overraskelser. Hør hvad CIO Mads Madsbjerg Hansen har lært af den omfattende og globale proces.
Job & Karriere
Efter blodrødt regnskab: Nu fyrer Atea 20 medarbejdere i Danmark
Atea fyrer nu 20 medarbejdere. Det sker som en direkte konsekvens af, at den danske forretning er under pres, oplyser selskabets direktør.
White paper
Spændende undersøgelse: Her ligger forretningsværdien i print-sikkerhed
En undersøgelse fra IDC viser, at der for virksomheder er en solid business case i at prioritere sikkerhed på print, og ethvert it-initiativ der kan nedbringe omkostninger, er attraktivt for ledere. I undersøgelsen har IDC lavet dybdegående interviews med 16 organisationer, som bruger en entreprise printerløsning, og disse interviews viser at der ligger stor forretningsværdi i denne løsning. Organisationerne blev bedt om at beskrive forskellen på ”før” og ”efter” og det viser sig, at de har opnået et mere sikkert print-miljø, samtidig med at der spares både penge og tid.