Morgen-briefing: Huawei vil sagsøge den amerikanske stat / Undersøgelseskommission af skat begynder afhøringer i dag / Televeteran vælger TDC til at stå for infrastruktur

Huawei vil sagsøge den amerikanske stat. Undersøgelseskommission af skat begynder afhøringer i dag. Televeteran vælger TDC til at stå for infrastruktur. Danske netbutikker mangler medarbejdere. Facebook på vej med sin egen kryptovaluta.

Godmorgen her fra Computerworld til dagens overblik over it-nyhederne tirsdag morgen.

Vi begynder hos Huawei, der tilsyneladende er blevet godt træt af den amerkanske regering.

Huawei vil sagsøge den amerikanske stat
Det kinesiske teleselskab Huawei planlægger angiveligt at sagsøge den amerikanske regering.

Det skriver det The New York Times.

Sagsanlægget kommer formentlig efter, at amerikanerne har valgt at udelukke det kinesiske selskab fra at levere udstyr til landets institutioner.

Det mener Huawei altså ikke kan være rigtig, og derfor går teleselskabet nu rettens vej.

Det kinesiske selskab forventes formelt at indgive sagsanlægget til myndighederne i delstaten Texas i løbet af den kommende uge.

Undersøgelseskommission af skat begynder afhøringer i dag
Skat har længe været under kraftig beskydning fra flere sider, som følge af blandt andet det fejlslagende inddrivelsessystem EFI.

Derfor blev der nedsat en undersøgelseskommission, der skal til bunds i, hvordan det endte, som det gjorde med det fejlslagende inddrivelsessystem.

I dag tager kommissionen så fat på de første afhøringer i sagen.

I løbet af dagen i dag skal kommissionen afhøre fem personer, om Skatteministeriets Interne Revision (SIR).

Alt i alt skal 106 embedsmænd og politikere afhøres af kommissionen, der derefter skal præsentere en redegørelsen for Justitsministeren.

Her finder du hele listen over de embedsfolk og politikere der skal afhøres frem til december i år.

Televeteran vælger TDC til at stå for infrastruktur
Tidligere på året kunne medstifter af både Fullrate og Plenti, Peter Mægbæk, præsentere et nyt selskb ved navn Fastspeed.

Selskabet fortæller nu i en meddelelse, at man har indgået en flerårig aftale med TDC om leverence af infrastruktur.

”Vi har været meget fokuserede på kvalitet i vores forhandlinger. Det er vigtigt for os, at vi har en partner, der er yderst professionel i deres set-up, og som kan håndtere en kunde som os," lyder det fra administrerende direktør Jens Raithselv om aftalen.

Hos TDC glæder man sig naturligvis også over aftalen med blandt andre Peter Mægbæk, der har været med til at sælge både Fullrate og Plenti til netop TDC.

"Vi kender holdet bag Fastspeed særdeles godt og har haft en rigtig god dialog om deres ambitioner, og de muligheder, vi kan tilbyde på TDC’s infrastruktur," lyder det i meddelelsen.

Danske netbutikker mangler medarbejdere
Det går godt for de danske webshops. Faktisk så godt, at man har problemer med at finde medarbejdere nok.

Det skriver erhvervsmediet Finans.

Det er særligt medarbejdere med den rigtige uddannelse inden for e-handel, der er mangel på i de danske netbutikker.

"Hvis ikke vi forstår at uddanne og tiltrække de dygtige folk herhjemme, og hvis vi alle sammen lægger vores penge hos Amazon og Zalando, så taber vi både arbejdspladser og skatteindtægter," siger Niels Ralund, adm. direktør i Foreningen for Dansk Internethandel, FDIH, til mediet.

I løbet af sidste år voksede det danske e-handelsmarked med 14 procent og endte dermed ifølge Finans på 129 milliarder kroner.

Facebook på vej med sin egen kryptovaluta
Den sociale medie mastrodont spreder endnu engang vingerne over et nyt projekt.

Facebook, der er verdens største sociale medie, håber at udvikle den helt store efterfølger til Bitcoin.

Det skriver The New York Times.

Den nye kryptovaluta ventes at blive udrullet i løbet af det kommende år, og skal give brugerne af de to selskaber mulighed for at sende den nye digitale valuta gennem deres bedsked-applikationer.

Ifølge det amerikanske medie er Facebook allerede så langt i processen, at selskabet har talt med flere krypto-børser om at sælge den digitale valuta.

Resten af dagen på Computerworld
Der er som altid god grund til at holde øje med Computerworld i løbet af dagen.

Senere kan du eksempelvis læse et interview med 7N's topchef Jeppe Hedaa, der fortæller om sin fejlsalgende internationale satsning, og hvordan planerne i udlandet ser ud i dag.
Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...

Premium
OnePlus 7 Pro til test: Nu er selskabet i stand til at banke mobilverdenens giganter
Det kinesiske selskab OnePlus vil ind i det fine selskab af topproducenter med OnePlus 7 Pro. Missionen er lykkedes.
Computerworld
Google blokerer med omgående virkning for Huaweis brug af Android-licenser - se hvad det kommer til at betyde for dig
Google begrænser med omgående virkning kinesiske Huaweis brug af Android. Huawei vil ikke længere have adgang til tjenester fra Google.
CIO
CIO Jesper Riis fra DSV: Sådan arbejder jeg med governance så omkostninger og kompleksitet kan begrænses
Der er dømt stram governance hos Jesper Riis, CIO for verdens femtestørste transportvirksomhed. Men det er samtidig en betingelse for innovationen slår han fast. Hør mere om ledelse, performancekultur og vision hos globale DSV med de danske rødder.
Job & Karriere
"Vi var fem mennesker, der fik 400 millioner kroner, et lokale på 12 m2 og et stempel fra Undervisningsministeriet. Det kalder jeg mit første start-up. Det blev til IT-Universitetet. "
"Da jeg var færdig med PhD´en så var vi fem mennesker, der fik 400 millioner kroner, et lokale på 12 m2 og et stempel fra Undervisningsministeriet. Så skulle vi bare have et nyt universitet op og køre på seks måneder. Det kalder jeg mit første start-up. Det blev til IT-Universitetet."
White paper
Sådan gør du din forretning agil uden at komplicere netværkssikkerheden
Mange virksomheder er i gang med en form for digital transformation, i forhold til hvordan produkter og services bringes til markedet og i sidste ende levere værdi til kunderne. Men digital transformation bringer også kompleksitet med sig i forhold til dem der opererer netværket. I dette white paper kigger vi nærmere på, hvordan du laver en succesfuld transformation og gør dit netværk sikkert.