Artikel top billede

Danske kommuner nægter at betale KMD for skandaleramt it-system

ATP og KMD skriver i hvert sit brev til kommunerne, at de ikke skal betale penge for systemet KMD Social Pension til den anden part. Kommunerne ønsker ikke at blive taget som gidsler i sagen om det skandaleramte it-system, men meldingen er alligevel klar - de kommer ikke til at betale regninger fra KMD.

Premium Kun for abonnenter
ATP og KMD har i hvert sit brev informeret landets kommuner om, at de ikke skal betale penge for KMD Social Pension til den anden part.

Det sker som led i en optrapning af konflikten om det skandaleramte it-system.

Systemet bruges til administration og udbetaling af førtidspension, folkepension og international pension til over en million danskere.

KMD truer med at lukke ned for adgangen, hvis betalingerne udebliver.

Mens ATP fastholder, at de stadig betaler for systemet, men blot er begyndt en modregning i forhold til den enorme millionerstatning, som er rejst mod KMD.

Læs mere om sagen og læs de to breve her: Slagsmål mellem ATP og KMD om stort offentligt it-system eskalerer: Nu truer KMD med at lukke for kommuners adgang til Social Pension

Hos kommunerne er der dog bred enighed om, at man trods de to breves direkte oponerende meldinger, følger ATP's anbefaling.

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Pär Fors stempler ind som ny CEO hos NNIT: Her er hans første store opgaver som topchef

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Store virksomheder rammes på stribe: Derfor ser vi så mange højtprofilerede cyberangreb lige nu

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Ny arbejdsplads venter de 220 ansatte i SAP Danmark efter corona: "Vi sidder lige nu og kigger på lovgivning, kontrakter og forsikringer og alle de her praktiske ting"

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Nyt kæmpesystem til politiet fra Netcompany bliver næsten 20 procent dyrere end planlagt: Forsinkes med mere end et år

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Derfor har TDC udpeget ny topchef for Nuuday


Premium
Pär Fors stempler ind som ny CEO hos NNIT: Her er hans første store opgaver som topchef
Mandag rykkede Pär Fors ind på hjørnekontoret hos NNIT. Efter 14 år med Per Kogut ved roret har den 55-årige svensker nu taget over. Med en masse international erfaring i rygsækken skal han nu tage konsulenthuset til næste niveau. "Når man er ny som mig, så kan man stille dumme spørgsmål. Det er en god mulighed, der ikke bør gå til spilde," siger han til Computerworld.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Salesforce er blevet populær hos IT-kriminelle – luk sikkerhedshullerne før det går galt
Mange bygger en stor del af deres IT-strategi på Salesforce, men glemmer at sikre cloudplatformen. Læs her, hvordan du forebygger ødelæggende angreb og kritiske datatab.