Artikel top billede

(Foto: Copyright: 2009 Helder Almeida / Photographer: Helder Almeida)

Danske kommuner nægter at betale KMD for skandaleramt it-system

ATP og KMD skriver i hvert sit brev til kommunerne, at de ikke skal betale penge for systemet KMD Social Pension til den anden part. Kommunerne ønsker ikke at blive taget som gidsler i sagen om det skandaleramte it-system, men meldingen er alligevel klar - de kommer ikke til at betale regninger fra KMD.

Premium Kun for abonnenter
ATP og KMD har i hvert sit brev informeret landets kommuner om, at de ikke skal betale penge for KMD Social Pension til den anden part.

Det sker som led i en optrapning af konflikten om det skandaleramte it-system.

Systemet bruges til administration og udbetaling af førtidspension, folkepension og international pension til over en million danskere.

KMD truer med at lukke ned for adgangen, hvis betalingerne udebliver.

Mens ATP fastholder, at de stadig betaler for systemet, men blot er begyndt en modregning i forhold til den enorme millionerstatning, som er rejst mod KMD.

Læs mere om sagen og læs de to breve her: Slagsmål mellem ATP og KMD om stort offentligt it-system eskalerer: Nu truer KMD med at lukke for kommuners adgang til Social Pension

Hos kommunerne er der dog bred enighed om, at man trods de to breves direkte oponerende meldinger, følger ATP's anbefaling.

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter