Artikel top billede

Kryptovaluta for mere end 800 millioner kroner blev låst inde efter dødsfald: Nu er penge sporløst forsvundet

Da stifteren af kryptovalutabørsen Quadriga døde efterlod det mere end 100.000 kunder uden adgang til deres kryptopenge. Nu viser det sig, at kontierne har været tømt siden april 2018.

Der tegner sig lidt af et mysterium, efter at tæt på en milliard kroner i kryptovaluta er forsvundet sporløst.

For da stifteren af den canadiske kryptovalutabørs QuadrigaCX, Gerald Cotten, døde, fik han aldrig videregivet adgangskoden, og dermed havde mere end 100.000 kunder mistet adgangen til deres kryptovaluta.

Størstedelen af selskabets kryptovaluta var indeholdt på såkaldte 'cold wallets', der en digital pengepung offline og som kun kan tilgås ved at have den rigtige private digitale nøgle.

I alt menes Quadriga at have haft samlet kryptoværdier for 143 millioner dollars svarende til omkring 841 millioner kroner.

Læs også: Mere end 800 millioner kroner låst inde efter dødsfald: Glemte at give kodeord videre

Nu viser det sig imidlertid, at de kolde wallets, som Quadriga benyttede sig af, har været tomme siden april.

Det skriver Bloomberg.

Gerald Cotten kørte oprindeligt Quadriga via sin laptop, og hans enke beskriver, at det var normal procedure for ham, at flytte størstedelen af kryptopvalutaen til 'cold storage' for at beskytte dem mod hacking og tyveri.

Bloomberg skriver, at Ernst & Young har identificeret seks af de offline konto-adresser, der blev brugt til at gemme bitcoins hos Quadriga. Og fem af de kontoer har tilsyneladende ikke haft nogen balance siden april 2018.

Læs også:

Krypto-kollaps: Det kan ikke længere svare sig at udvinde bitcoins

Kæmpe krypto-kup: It-kriminelle stjæler bitcoin for et trecifret millionbeløb

Ny afgørelse: Danske krypto-børser skal udlevere data om alle handler til Skattestyrelsen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan prioriterer IT-sikkerhedschefernes indsatsen i 2021
I denne undersøgelse fra F-Secure giver knap 2.000 ledende personer på tværs af hele Europa deres bud på, hvor de vil prioritere indsatsen i år – og hvad de opfatter som virksomhedernes mest presserende udfordringer på cybersikkerhedsfronten.