Artikel top billede

Kryptovaluta for mere end 800 millioner kroner blev låst inde efter dødsfald: Nu er penge sporløst forsvundet

Da stifteren af kryptovalutabørsen Quadriga døde efterlod det mere end 100.000 kunder uden adgang til deres kryptopenge. Nu viser det sig, at kontierne har været tømt siden april 2018.

Der tegner sig lidt af et mysterium, efter at tæt på en milliard kroner i kryptovaluta er forsvundet sporløst.

For da stifteren af den canadiske kryptovalutabørs QuadrigaCX, Gerald Cotten, døde, fik han aldrig videregivet adgangskoden, og dermed havde mere end 100.000 kunder mistet adgangen til deres kryptovaluta.

Størstedelen af selskabets kryptovaluta var indeholdt på såkaldte 'cold wallets', der en digital pengepung offline og som kun kan tilgås ved at have den rigtige private digitale nøgle.

I alt menes Quadriga at have haft samlet kryptoværdier for 143 millioner dollars svarende til omkring 841 millioner kroner.

Læs også: Mere end 800 millioner kroner låst inde efter dødsfald: Glemte at give kodeord videre

Nu viser det sig imidlertid, at de kolde wallets, som Quadriga benyttede sig af, har været tomme siden april.

Det skriver Bloomberg.

Gerald Cotten kørte oprindeligt Quadriga via sin laptop, og hans enke beskriver, at det var normal procedure for ham, at flytte størstedelen af kryptopvalutaen til 'cold storage' for at beskytte dem mod hacking og tyveri.

Bloomberg skriver, at Ernst & Young har identificeret seks af de offline konto-adresser, der blev brugt til at gemme bitcoins hos Quadriga. Og fem af de kontoer har tilsyneladende ikke haft nogen balance siden april 2018.

Læs også:

Krypto-kollaps: Det kan ikke længere svare sig at udvinde bitcoins

Kæmpe krypto-kup: It-kriminelle stjæler bitcoin for et trecifret millionbeløb

Ny afgørelse: Danske krypto-børser skal udlevere data om alle handler til Skattestyrelsen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere