Artikel top billede

Kryptovaluta for mere end 800 millioner kroner blev låst inde efter dødsfald: Nu er penge sporløst forsvundet

Da stifteren af kryptovalutabørsen Quadriga døde efterlod det mere end 100.000 kunder uden adgang til deres kryptopenge. Nu viser det sig, at kontierne har været tømt siden april 2018.

Der tegner sig lidt af et mysterium, efter at tæt på en milliard kroner i kryptovaluta er forsvundet sporløst.

For da stifteren af den canadiske kryptovalutabørs QuadrigaCX, Gerald Cotten, døde, fik han aldrig videregivet adgangskoden, og dermed havde mere end 100.000 kunder mistet adgangen til deres kryptovaluta.

Størstedelen af selskabets kryptovaluta var indeholdt på såkaldte 'cold wallets', der en digital pengepung offline og som kun kan tilgås ved at have den rigtige private digitale nøgle.

I alt menes Quadriga at have haft samlet kryptoværdier for 143 millioner dollars svarende til omkring 841 millioner kroner.

Læs også: Mere end 800 millioner kroner låst inde efter dødsfald: Glemte at give kodeord videre

Nu viser det sig imidlertid, at de kolde wallets, som Quadriga benyttede sig af, har været tomme siden april.

Det skriver Bloomberg.

Gerald Cotten kørte oprindeligt Quadriga via sin laptop, og hans enke beskriver, at det var normal procedure for ham, at flytte størstedelen af kryptopvalutaen til 'cold storage' for at beskytte dem mod hacking og tyveri.

Bloomberg skriver, at Ernst & Young har identificeret seks af de offline konto-adresser, der blev brugt til at gemme bitcoins hos Quadriga. Og fem af de kontoer har tilsyneladende ikke haft nogen balance siden april 2018.

Læs også:

Krypto-kollaps: Det kan ikke længere svare sig at udvinde bitcoins

Kæmpe krypto-kup: It-kriminelle stjæler bitcoin for et trecifret millionbeløb

Ny afgørelse: Danske krypto-børser skal udlevere data om alle handler til Skattestyrelsen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere