Artikel top billede

(Foto: Photo by Carlos Muza on Unsplash)

Ny afgørelse: Danske krypto-børser skal udlevere data om alle handler til Skattestyrelsen

Tre danske krypto-børser skal udlevere data om alle køb og salg af kryptovaluta til Skattestyrelsen. "Skattestyrelsen vil sikre, at borgere, der har handlet med kryptovaluta, har betalt den rigtige skat," lyder det.

Tre danske krypto-børser skal udlevere alle data om køb og salg af kryptovaluta foretaget hos dem siden begyndelsen af 2016 til Skattestyrelsen.

Det er resultatet af en afgørelse i Skatterådet efter anmodning fra Skattestyrelsen, som altså nu får grønt lys til at indhente oplysninger hos det, der kaldes for ‘danske udbydere af valutaveksling mellem virtuelle valutater og fiatvalutaer.’

Hidtil har de danske kryptobørser ikke været forpligtet til at indberette oplysninger til Skattestyrelsen.

“Pålægget omfatter også identifikationsoplysninger som navne, adresser, cpr-nummer og evt. cvr-information,” lyder det fra Skattestyrelsen.

Styrelsen er i disse dage godt i gang med at tage kontakt til de pågældende kryptobørser for at aftale, hvordan oplysningerne skal udleveres.

“Når oplysningerne er modtaget, vil Skattestyrelsen sikre, at borgere, der har handlet med kryptovaluta, har betalt den rigtige skat. Oplysninger om transaktioner foretaget af udenlandske borgere og virksomheder, som Skattestyrelsen kommer i besiddelse af, vil blive udvekslet med de respektive landes myndigheder,” lyder det fra Skattestyrelsen.

Afgørelsen kommer efter, at Skattestyrelsen i december gik i gang med at undersøge mere end 2.700 bitcoin-handler foretaget af danskere på en finsk bitcoin-børs.

Det kan du læse mere om her: Skat undersøger tusindvis af danskeres bitcoin-handler.

“Uden at gå for vidt, tror jeg godt man kan sige, at der her er tale om et stort marked, som vi har behov for at se nærmere på. Da vi for nylig modtog oplysninger fra den finske bitcoin-børs, gav det os en lille flig af et større billede, som vi nu har mulighed for at afdække endnu mere af. Hvor mange handlende, det drejer sig om, eller hvor store beløb, der er handlet for, er det dog endnu for tidligt at fortælle noget om endnu,” siger Karin Bergen, personskattedirektør.

Skatterådet besluttede i foråret, at man skal betale skat af den gevinst, som man henter på at sælge bitcoins, ligesom man kan modregne eventuelle tab.

Du kan læse Skatterådet afgørelse her: Gevinst og tab ved afståelse af bitcoins.

Skattestyrelsen påpeger, at det er ‘relevant at få afdækket den nuværende regelefterlevelse’ hos de danske kryptobørser.

“De omhandlede oplysninger, som Skattestyrelsen ønsker, kan ikke indhentes på andre måder, og det er derfor afgørende for kontrollen, at Skattestyrelsen modtager oplysningerne,” lyder det fra Skattestyrelsen.

Læs også:

Har du glemt at anmelde din bitcoin-gevinst til Skat? Så pas på

Tusindvis af borgere er under mistanke for skjule kryptovaluta for milliarder af kroner

Reflektioner over bitcoin og andre kryptovalutaer: Det begyndte at rykke i mit jyske muldvarpeskind for måske lige at følge de unge menneskers eksempel og blive rig i en fart




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere