Microsoft nærmer sig en milliard Windows 10-brugere med raske skridt

Microsoft har fået 100 millioner nye brugere af Windows 10 på blot seks måneder. Selskabet nærmer sig det store mål om at nå en milliard brugere.

800 millioner computere verden over kører nu med Windows 10, meddeler Microsoft.

Det betyder, at antallet er steget med 100 millioner i løbet af de seneste seks måneder.

Budskabet kommer fra Microsofts direktør for ‘modern life,’ Yusuf Mehdi.

Det betyder, at Microsoft nu nærmer sig det oprindelige mål om at nå en milliard Windows 10-brugere.

Da Windows 10 blev lanceret i slutningen af juni 2015, var det ganske vist ambitionen at runde den runde milliard inden for de første par år eller tre - hvilket altså vil sige seneste i fjor.

Sådan er det som bekendt ikke gået, og Microsoft erkendte da også et års tid efter lanceringen, at det ikke var realistisk at nå en milliard brugere som først ønsket.

Dengang pegede Microsoft ikke mindst på, at selskabets engang meget ambitiøse smartphone-strategi var blevet lagt i graven.

Computerworlds amerikanske nyhedsbureau skriver dog, at tallene kan være langt mindre end det oplyste.

Tal fra Net Applications viser nemlig, at 1,5 milliarder maksiner kørte på Windows i slutningen af februar.

Og da Windows 10 har en andel på 46,1 procent, betyder det, at der ifølge disse ‘blot’ findes 691 millioner Windows 10-maskiner i verden.

Ifølge vores amerikanske nyhedsbureau tyder alt dog på, at Microsoft har fået sat ekstra skub i udbredelsen af Windows 10.

Det har nemlig blot taget 163 dage at komme fra 700 millioner til 800 millioner brugere.

Det tog til sammenligning 300 dage at komme fra 600 millioner til 700 millioner brugere, 203 dage at komme fra 500 millioner til 600 millioner og 226 dage at komme fra 400 millioner til 500 millioner brugere.

Læs også:

Vigtig milepæl for Microsoft: Windows 10 vipper omsider Windows 7 af tronen


Microsoft afliver snart Windows 7: Men styresystemet vinder frem

Microsoft skærper sikkerhedskravene for mange Windows-brugere: Dropper SHA-1 helt fra juni - du skal opgradere, hvis du vil modtage opdateringer fremover
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud strategy 2020 - fokus på management teknologier til hybrid cloud og multi cloud samt compliance aspektet

På Cloud Strategy 2020 tegner vi billedet af en cloud-verden, der strækker sig langt ud over landegrænserne, og hvor mange valg skal træffes, hvis du skal have fuldt udbytte. Mød eksperter, leverandører og andre cloud-brugere og bliv inspireret til nye satsninger i din egen virksomhed.

29. september 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

30. september 2020 | Læs mere


Microsoft Dynamics 365

Med Microsoft Dynamics 365 har Microsoft forsøgt at samle alle de grundlæggende funktioner, som en virksomhed har brug for, og de arbejder sammen ved hjælp af smarte virksomhedsapps og en fælles datamodel.

01. oktober 2020 | Læs mere


Premium
Se billederne: Her er det tophemmelige spiondatacenter på Amager
På sydspidsen af Amager ligger Sandagergård, der huser et hemmeligt datacenter tilhørende Forsvarets Efterretningstjeneste. Datacentret, der er bygget med hjælp fra amerikanske NSA-agenter, driver et avanceret spionværktøj, der er brugt til at spionere mod danskere.
Computerworld
Ups!: Gammelt fjernsyn lagde internetforbindelsen ned i hel landsby i halvandet år
I halvandet år var en hel landsby i Wales plaget af elendig bredbåndsforbindelse, som begyndte hver dag klokken syv om morgenen. Teknikere kæmpede med at løse mysteriet, men lige meget hjalp det. Årsagen viste sig at være et brugt tv, som en af byens familier havde taget i brug.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan vinder de etablerede virksomheder med digital transformation
For virksomheder der forbereder sig på at gennemgå en digital transformation, hvor Customer Experience er en central faktor, så har der aldrig været mere på spil end nu. Digital disruption truer med at ændre måden legacy virksomheder driver forretning på. Etablerede virksomheder udfordres af nye virksomheder, som mestrer det hurtigt udviklende digitale landskab. Kunder forventer en nem oplevelse og de vil kunne drage nytte af de samme digitale kanaler, som de bruger til at kommunikere med venner og familie med, til at kommunikere med virksomheder. Denne guide har vi designet til at hjælpe Enterprise virksomheder, der er i de tidlige stadier af deres digitale transformation, de organisationer vi kalder Digital Transformers – til at forstå de bedste næste skridt baseret på deres unikke profiler og hjælpe dem med at benchmarke mod deres konkurrenter.