Artikel top billede

Microsoft nærmer sig en milliard Windows 10-brugere med raske skridt

Microsoft har fået 100 millioner nye brugere af Windows 10 på blot seks måneder. Selskabet nærmer sig det store mål om at nå en milliard brugere.

800 millioner computere verden over kører nu med Windows 10, meddeler Microsoft.

Det betyder, at antallet er steget med 100 millioner i løbet af de seneste seks måneder.

Budskabet kommer fra Microsofts direktør for ‘modern life,’ Yusuf Mehdi.

Det betyder, at Microsoft nu nærmer sig det oprindelige mål om at nå en milliard Windows 10-brugere.

Da Windows 10 blev lanceret i slutningen af juni 2015, var det ganske vist ambitionen at runde den runde milliard inden for de første par år eller tre - hvilket altså vil sige seneste i fjor.

Sådan er det som bekendt ikke gået, og Microsoft erkendte da også et års tid efter lanceringen, at det ikke var realistisk at nå en milliard brugere som først ønsket.

Dengang pegede Microsoft ikke mindst på, at selskabets engang meget ambitiøse smartphone-strategi var blevet lagt i graven.

Computerworlds amerikanske nyhedsbureau skriver dog, at tallene kan være langt mindre end det oplyste.

Tal fra Net Applications viser nemlig, at 1,5 milliarder maksiner kørte på Windows i slutningen af februar.

Og da Windows 10 har en andel på 46,1 procent, betyder det, at der ifølge disse ‘blot’ findes 691 millioner Windows 10-maskiner i verden.

Ifølge vores amerikanske nyhedsbureau tyder alt dog på, at Microsoft har fået sat ekstra skub i udbredelsen af Windows 10.

Det har nemlig blot taget 163 dage at komme fra 700 millioner til 800 millioner brugere.

Det tog til sammenligning 300 dage at komme fra 600 millioner til 700 millioner brugere, 203 dage at komme fra 500 millioner til 600 millioner og 226 dage at komme fra 400 millioner til 500 millioner brugere.

Læs også:

Vigtig milepæl for Microsoft: Windows 10 vipper omsider Windows 7 af tronen

Microsoft afliver snart Windows 7: Men styresystemet vinder frem

Microsoft skærper sikkerhedskravene for mange Windows-brugere: Dropper SHA-1 helt fra juni - du skal opgradere, hvis du vil modtage opdateringer fremover
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere