Artikel top billede

Microsoft nærmer sig en milliard Windows 10-brugere med raske skridt

Microsoft har fået 100 millioner nye brugere af Windows 10 på blot seks måneder. Selskabet nærmer sig det store mål om at nå en milliard brugere.

800 millioner computere verden over kører nu med Windows 10, meddeler Microsoft.

Det betyder, at antallet er steget med 100 millioner i løbet af de seneste seks måneder.

Budskabet kommer fra Microsofts direktør for ‘modern life,’ Yusuf Mehdi.

Det betyder, at Microsoft nu nærmer sig det oprindelige mål om at nå en milliard Windows 10-brugere.

Da Windows 10 blev lanceret i slutningen af juni 2015, var det ganske vist ambitionen at runde den runde milliard inden for de første par år eller tre - hvilket altså vil sige seneste i fjor.

Sådan er det som bekendt ikke gået, og Microsoft erkendte da også et års tid efter lanceringen, at det ikke var realistisk at nå en milliard brugere som først ønsket.

Dengang pegede Microsoft ikke mindst på, at selskabets engang meget ambitiøse smartphone-strategi var blevet lagt i graven.

Computerworlds amerikanske nyhedsbureau skriver dog, at tallene kan være langt mindre end det oplyste.

Tal fra Net Applications viser nemlig, at 1,5 milliarder maksiner kørte på Windows i slutningen af februar.

Og da Windows 10 har en andel på 46,1 procent, betyder det, at der ifølge disse ‘blot’ findes 691 millioner Windows 10-maskiner i verden.

Ifølge vores amerikanske nyhedsbureau tyder alt dog på, at Microsoft har fået sat ekstra skub i udbredelsen af Windows 10.

Det har nemlig blot taget 163 dage at komme fra 700 millioner til 800 millioner brugere.

Det tog til sammenligning 300 dage at komme fra 600 millioner til 700 millioner brugere, 203 dage at komme fra 500 millioner til 600 millioner og 226 dage at komme fra 400 millioner til 500 millioner brugere.

Læs også:

Vigtig milepæl for Microsoft: Windows 10 vipper omsider Windows 7 af tronen

Microsoft afliver snart Windows 7: Men styresystemet vinder frem

Microsoft skærper sikkerhedskravene for mange Windows-brugere: Dropper SHA-1 helt fra juni - du skal opgradere, hvis du vil modtage opdateringer fremover
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere