Her er hele listen:Sådan klarer 50 danske it-virksomheder sig i Computerworlds store image-undersøgelse

Artikel top billede

Politisk flertal for at give Center for Cybersikkerhed mulighed for at tvangsovervåge virksomheder

Der tegner sig et politisk flertal for, at give Center for Cybersikkerhed mulighed for at tvinge virksomheder til at blive en del af det såkaldte sensornetværk.

Partierne i Folketinget, der står bag forsvarsforliget er blevet enige om at vedtage regeringens lovforslag, der giver flere beføjelser til Center for Cybersikkerhed.

Dermed tegner der sig et flertal for at stemme lovforslaget igennem, der giver Center for Cybersikkerhed mulighed for at tvinge virksomheder til at få overvåget deres netværk gennem det såkaldte sensornetværk.

Det skriver DR.

"Der kan jo være virksomheder, som er så vigtige for samfundet, at man ikke kan tåle, at de bliver sat ud af funktion. Vi har en væsentlig samfundsinteresse i, at man kan påbyde disse virksomheder at blive tilsluttet," siger forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V) DR.

Trods stor kritik fra flere sider, har regeringen og partierne der bakker op om forslaget valgt at beholde muligheden for at tvinge virksomheder ind i netværket. Forsvasministeren understreger dog, at man vil forsøge at få virksomhederne til at tilslutte sig frivilligt.

Stærkt kritiseret fra flere sider

Computerworld har tidligere beskrevet, hvordan en række danske virksomheder er bekymrede over de nye beføjelser.

Blandt andre har it- og digitaliseringsdirektør i Eniig, Morten Bilgrav Mathiasen, peget på, at selskaberne også er forpligtede til at beskytte deres brugeres privatliv.

Det kan du læse mere om her: Eniig bekymret over udsigterne til ny overvågningslov: “Vi skal beskytte vores kunders privatliv”.

Samtidig har de danske teleleverandører med fuldt overlæg placeret deres fælles overvågnings-samarbejde uden ffor Center for Cybersikkerhed. Grund: De ønsker ikke at dele alle data med centeret.

Det kan du læse mere om her: Virksomheder skrotter CFCS til overvågnings-opgave: “Det er ikke alle informationer, vi er interesseret i at dele med centeret”

Desuden har den dansk-stiftede milliardvirksomhed Tradeshift truet med at forlade landet, hvis loven blev vedtaget.

“Bliver dette forslag implementeret ville vi være nødt til at flytte alle vores aktiviteter ud ad DK, og det tror jeg gælder de fleste software-virksomheder med udenlandske kunder,” skrev medstifter Christian Lanng på LinkedIn tidligere på året.

Også Datatilsynet har udtrykt bekymring over dele af lovforslaget, som de ikke mener placerer et præcist ansvar, når det kommer til persondata.

Læs mere her: Datatilsynet bekymret over ny overvågningslov: 'Uhensigtsmæssigt' at CFCS får lov til at holde datalæk hemmelige
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere