Artikel top billede

Myspace frygter at have mistet 12 års deling af musik, videoer og billeder: 50 millioner musiknumre kan være tabt

Det sociale medie Myspace frygter efter et stort migrationsprojekt at have mistet alt musik, videoer og billeder, der er mere end tre år gammelt.

Flittige brugere af Myspace - et af de første sociale medier, der så skærmens lys i 2003 - bliver for tiden mødt af en kedelig besked.

Et stort migrationsprojekt er gået så galt, at alle de guldkorn, som er blevet lagt op på hjemmesiden i tidens løb, kan være pist væk.

"Som følge af et server-migrationsprojekt er alle billeder, videoer og lydfiler, som du har uploadet for mere end tre år siden, måske ikke længere tilgængelige via Myspace. Vi beklager for ulejligheden," skriver Myspace på sin hjemmeside.

Læs også: Her er prisen for din identitet på 'the dark web': Brugerlicenser, login og e-mails - alt er til salg på nettet

Myspace er i dag kun en brøkdel af fordoms tid, hvor platformen var en af de første sociale medie-sider, der meget hurtigt fik enorm popularitet med sociale profiler og dets fokus på billeder, musik og videoer.

Her kunne kunstnere eksempelvis gratis reklamere for deres musik og nå ud til et stort globalt publikum. Blandt andet krediteres Myspace for at have spillet en vigtig rolle i det britisk indierockband Arctic Monkeys karriere.

I 2006 var Myspace så populær, at den slog Google som den mest besøgte hjemmeside i USA, skriver BBC.

Et uheld?

Den amerikanske blogger og 'technologist' Andy Baio, der blandt andet var med til at etablere Kickstarter, skriver i et tweet, at han er meget skeptisk over for, om det nu også var et uheld.

"Flagrant inkompetence er måske dårlig PR, men det lyder stadig bedre end, 'vi kan ikke være generet af indsatsen og omkostningerne ved at migrere og hoste 50 millioner gamle MP3'er," skriver han.

Myspace blev i 2005 solgt for 580 millioner dollars til NewsCorp, som i 2011 solgte det videre til Specific Media.

Mens Myspace for længst er dalet i popularitet, skriver BBC dog, at der stadig er mange, der bruger siden som et musik- og video-arkiv.

Ifølge en artikel fra The Wall Street Journal var der i 2015 stadig en milliard aktive og inaktive brugere, mens siden blev besøgt af over 50 millioner unikker brugere hver måned.

Læs også: Facebook er virksomheden der kan eje verden, hvis den kommer helskindet igennem sin identitetskrise




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere