Artikel top billede

Myspace frygter at have mistet 12 års deling af musik, videoer og billeder: 50 millioner musiknumre kan være tabt

Det sociale medie Myspace frygter efter et stort migrationsprojekt at have mistet alt musik, videoer og billeder, der er mere end tre år gammelt.

Flittige brugere af Myspace - et af de første sociale medier, der så skærmens lys i 2003 - bliver for tiden mødt af en kedelig besked.

Et stort migrationsprojekt er gået så galt, at alle de guldkorn, som er blevet lagt op på hjemmesiden i tidens løb, kan være pist væk.

"Som følge af et server-migrationsprojekt er alle billeder, videoer og lydfiler, som du har uploadet for mere end tre år siden, måske ikke længere tilgængelige via Myspace. Vi beklager for ulejligheden," skriver Myspace på sin hjemmeside.

Læs også: Her er prisen for din identitet på 'the dark web': Brugerlicenser, login og e-mails - alt er til salg på nettet

Myspace er i dag kun en brøkdel af fordoms tid, hvor platformen var en af de første sociale medie-sider, der meget hurtigt fik enorm popularitet med sociale profiler og dets fokus på billeder, musik og videoer.

Her kunne kunstnere eksempelvis gratis reklamere for deres musik og nå ud til et stort globalt publikum. Blandt andet krediteres Myspace for at have spillet en vigtig rolle i det britisk indierockband Arctic Monkeys karriere.

I 2006 var Myspace så populær, at den slog Google som den mest besøgte hjemmeside i USA, skriver BBC.

Et uheld?

Den amerikanske blogger og 'technologist' Andy Baio, der blandt andet var med til at etablere Kickstarter, skriver i et tweet, at han er meget skeptisk over for, om det nu også var et uheld.

"Flagrant inkompetence er måske dårlig PR, men det lyder stadig bedre end, 'vi kan ikke være generet af indsatsen og omkostningerne ved at migrere og hoste 50 millioner gamle MP3'er," skriver han.

Myspace blev i 2005 solgt for 580 millioner dollars til NewsCorp, som i 2011 solgte det videre til Specific Media.

Mens Myspace for længst er dalet i popularitet, skriver BBC dog, at der stadig er mange, der bruger siden som et musik- og video-arkiv.

Ifølge en artikel fra The Wall Street Journal var der i 2015 stadig en milliard aktive og inaktive brugere, mens siden blev besøgt af over 50 millioner unikker brugere hver måned.

Læs også: Facebook er virksomheden der kan eje verden, hvis den kommer helskindet igennem sin identitetskrise
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Ét klik kan lægge din virksomhed ned: Sådan bekæmper du mailtrusler
Mailbårne angreb er blandt de mest udbredte og ofte mest alvorlige cybertrusler. Dette whitepaper fra F-Secure giver overblik over, hvordan de mest udbredte mailbårne trusler fungerer, hvordan de detekteres – og hvordan du beskytter din organisation.