Topnyhed:Ingrid Mjøen stopper som dansk landechef i Oracle: Skifter til international toppost

Artikel top billede

Morgen-briefing: Bøde-truede Google ændrer nu på Android / Spadestik taget til datacenter i Esbjerg / Nyt domicil på vej til ED-data

Google prøver at undgå bøde ved at ændre på eksisterende og nye Android-brugeres system, byggeri af nyt datacenter er startet i Esbjerg og sikkerhedsfirmaet Improsec har været på opkøb.

God onsdag morgen her fra Computerworld. Måske synes du, at ugen snegler sig afsted? I så fald hjælper det måske at tænke på det første fly fra London til Cape Town i 1920. Det nåede frem præcis på denne dag for 99 år siden - efter blot 45 dage og to styrt undervejs.

Google vil komme EU i møde med mere valgfrihed på Android

EU har de seneste år udfordret amerikanske techgiganter som Apple, Google og Microsoft. Både med store bøder, men også med direkte anvisninger, der skal begrænse det, som mange europæere ser som de facto-monopoler.

Tirsdag aften rakte Google så hånden ud til EU i en blog-post. Her annoncerede søge- og annoncegiganten en løsning, som har til formål at give Android-brugere større valgfrihed.

Google vil derfor fremover bede nye og eksisterende Android-brugere i Europa om at vælge hvilken browser og hvilke søge-apps, de vil anvende.

Trækket minder umiddelbart om Microsofts browservalg, som koncernen lancerede i 2010 efter en årelang slåskamp med EU om den dengang dominerende Explorer-browser.

Google angiver ikke nogen tidsramme for det nye tiltag.

Nu starter byggeriet af stort datacenter i Esbjerg

Tilbage i Danmark skal vi til Esbjerg, hvor Bulk Infrastructure og byens borgmester nu tager det første spadestik til et nyt datacenter. Det skriver JyskeVestkysten.

Esbjerg har ellers lige måtte vinke farvel til det kommende Facebook-datacenter, som techgiganten for nyligt aflyste.

Grunden, som Bulks nye datacenter ligger på, er på cirka 45.000 m2 - og Bulk Infrastructure har tidligere betegnet Esbjerg som et knudepunkt i dataforbindelser for Danmark og Norden.

Datacenteret skal efter planen stå færdigt i november 2019.

Nyt domicil til ED-data

Det er dog ikke kun servere, som kan se frem til et nyt hjem.

Også medarbejderne hos infrastruktur-specialisterne hos ED-data A/S får snart nyt tag over hovedet, fortæller virksomheden i en pressemedelselse.

Firmaet er således netop gået i gang med at bygge et nyt og bæredygtigt domicil i Skødstrup udenfor Aarhus.

ED-datas seneste regnskab endte med et bruttoresultat på lige over 22 millioner kroner efter det, som selskabet i september kaldte "en markant oprustning i antallet af medarbejdere".

Improsec kaprer den maritime ekspert CyberKeel

På sikkerhedsområdet har Improsec netop annonceret opkøbet af CyberKeel efter flere års tæt samarbejde. Det skriver selskabet i en pressemedelelse.

CyberKeel blev stiftet i 2014 og har siden etableringen fokuseret på maritim it-sikkerhed - herunder rådgivning til rederier, forsikringsselskaber og offentlige myndigheder.

CyberKeels medstifter og CEO, Lars Jensen, vil efter opkøbet forsætte som Maritime Security Advisor hos Improsec.

Improsec blev stiftet i 2015 af Jakob Heidelberg og har hovedkvarter på Njalsgade i København.

Og så kan du senere i dag på Computerworld læse om den nye udbudslovs betydning for it-branchen - og om KL's nye direktør for digitaliserings- og teknologiområdet.
Premium
LogPoint-topchef Jesper Zerlang indsætter tidligere Superliga-spiller som ny dansk landechef
Jesper Zerlang overlader pladsen som landechef for det danske marked hos it-sikkerhedsselskabet LogPoint. I stedet skal han fokusere på jobbet som topchef for hele koncernen, der er til stede i ni lande.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Når AI sætter sig ved rattet: Sådan passer infrastrukturen på sig selv
Selvkørende IT-infrastruktur styrker skaleringsmuligheder og ressourceudnyttelse. Dette whitepaper giver overblik over proces og muligheder.