Artikel top billede

Kasper Hulthin, Peakon. Foto: Christoffer Lund-Hansen

Danske Peakon lander kæmpe kapitaltilskud: Får 230 millioner kroner blot fire år efter etableringen

Danske Peakon, der tidligere har haft Tommy Ahlers som formand og investor, lander blot fire år efter grundlæggelsen en kapitaltilførsel på mere end en kvart milliard kroner. Pengene kommer fra britisk kapitalfond samt de nuværende ejere.

Det danske it-selskab Peakon, der står bag et system til måling af medarbejdertilfredshed, lander en kapitaltilførsel på hele 230 millioner kroner.

Pengene kommer fra den britiske venturefond Atomico samt en række af Peakons nuværende investorer, nemlig IdInvest Partners, Sunstone, EQT Ventures samt Balderton.

Det meddeler Peakon i denne blogpost.

Bag Atomico står blandt andre Niklas Zennström, der sammen med danske Janus Friis blev milliardær, da han i 2005 solgte Skype til eBay.

Kapitaltilførslen er den fjerde på blot to år. Den kommer godt et år efter, at Peakon fik tilført 22 millioner dollar i den forrige kapitaltilførsel.

Det kan du læse mere om her: Dansk it-selskab får kapitalindsprøjtning på 130 millioner kroner: Sigter efter at runde en milliard kroner i omsætning

Peakon meddeler, at pengene fra dengang er blevet investeret i vækst på tværs af de europæiske lande, i Nordamerika samt i APAC (‘Asia-Pacific’, red].

Det er sket med ‘stor vægt lagt på produktudvikling,” lyder det fra selskabet.

Den nye kapitaltilførsel skal ikke mindst investeret i udvikling af Peakons ansatte og teams over det kommende 18 måneder, hedder det.

“Vi har brug for exceptionelt talentfulde folk. Kender du nogen, der deler vores passion?” lyder det fra Peakon.

Fra Atomico, der har hovedsæde i London, er der stor tiltro til Peakon.

“Peakon er blandt de 25 hurtigst voksende SaaS-virksomheder,” lyder det fra Atomico i denne meddelelse.

Peakon blev grundlagt i slutningen af 2015 af de tidligere Podio-folk Christian Holm, Kasper Hulthin og Philip Chambers samt Dan Rogers, der tidligere har stået bag Songkick.

Podio blev i 2012 solgt til Citrix for omkring 260 millioner kroner. Citrix stoppede i 2015 udviklingen af Podio som selvstændigt produkt.

Nuværende uddannelsesminister Tommy Ahlers, der også var direktør for Podio, har tidligere været formand for Peakon.

Læs også:

Peakon-stifter går all-in og flytter til New York: ”Der er ingen grund til at tage foden af speederen”

Dansk it-firma skal ansætte 80 medarbejdere på et år - uden at være lønførende: "Det er en kæmpe udfordring - vi leder specifikt efter de bedste folk"

Dansk it-start up forventer omsætning på mere end 100 millioner kroner i 2018: "Vi får sindssygt mange henvendelser"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Capgemini varsler kæmpe offensiv på det danske SAP-marked: Vil ansætte op til 40 nye konsulenter i år
Den danske del af Capgemini vil tage en langt større bid af det danske SAP-marked, som ifølge dansk landechef Claus Rydkjær står overfor en mulig eksplosion som følge af overgangen til S/4HANA. Op til 40 nye ansatte skal gøre Capgemini i stand til at tredoble SAP-forretningen på bare et år. "Vi mener, tidspunktet er nu," siger Claus Rydkjær til Computerworld.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.