Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Ejerskifte af KMD kan føre til nedlukning af KMD’s store erstatningssager

Det kan føre til nedlukning af striben af KMD’s erstatningssager, at selskabet er blevet solgt til japanske NEC.

Ejerskiftet af KMD kan føre til nedlukning af den række af erstatningssager og retsopgør, som KMD for tiden er blandet ind i, vurderer professor i informatik og datalogi, Jan Pries-Heje, ifølge ITWatch.

“Det er klart, at når NEC nu har købt og betalt for en virksomhed som KMD, så er de jo interesseret i, at den fortsat kan tjene penge. Så de har en interesse i, at de her sager kommer af vejen,” siger han.

Det sker efter, at Computerworld i december kunne afsløre, at japanske NEC var på trapperne til at købe KMD.

Det kan du læse mere om her: Brancherygterne svirrer: KMD kan være meget tæt på at blive solgt - handel kan blive afsluttet inden for få dage.

Få dage senere løftede KMD så sløret for sin nye ejer i en handel til otte milliarder kroner.

Det kan du læse mere om her: Japanske NEC køber KMD for otte milliarder kroner

NEC arver erstatningssager med krav på mere end halvanden milliarder kroner.

A-kassen har stævnet KMD med krav om tilbagebetaling på 85 millioner kroner, mens ATP forlanger 881 millioner kroner og Skat forlanger 692 millioner kroner.

Det kan du læse mere om her: Efter nyt krav: KMD har nu erstatningskrav på mere end 1,6 milliarder kroner hængende over hovedet

Læs også:

Utilfredse kunder, møgsager og store erstatningskrav hober sig op for KMD: Hvad er gået galt?

Ny KMD-ejer arver erstatningskrav på mere end 1,5 milliarder kroner - men kæmpekravene kan vendes til noget positivt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere