Amerikanske myndigheder advarer: 75.000 pacemaker-brugere kan blive udsat for livsfarlige hackerangreb

En sårbarhed betyder, at hackere kan få trådløs kontrol over livsvigtigt hospitalsudstyr.

Mere end 75.000 pacemakere og hjertestartere lider af alvorlige sikkerhedsproblemer, der gør, at de kan udsættes for angreb fra hackere, der fra kort afstand kan få trådløs kontrol over enhederne.

Det advarer det amerikanske Homeland Security, der står for den nationale sikkerhed i USA, nu om, skriver tech-mediet Cnet.

Læs også: Pacemakere og insulinpumper fyldt med sikkerhedsfejl

Sikkerhedsfirma fandt sårbarhed
Ifølge mediet HackerNews er det it-sikkerhedsfirmaet Clever Security, der har fundet sårbarheder i den trådløse kommunikations-teknologi, der anvendes i en række pacemakere fra producenten Medtronic.

Det betyder, at hackere vil kunne få kontrol over enhederne, og dermed sætte patientens liv i fare, ligesom at det også vil være muligt for hackerne trække følsomme data ud af enhederne.

Ifølge Hackernews er samlet set 20 forskellige modeller fra Medtronic berørt af fejlen.

De 16 er implantater, mens de resterede fire er enheder, som ikke bliver indopereret, men som eksempelvis bliver placeret ved siden af en hospitalsseng.

Medtronic understreger ifølge Hackernews, at der hverken er blevet observeret cyberangreb eller skade på patienter som følge af sårbarheden, og at selskabet arbejder på en sikkerhedsopdatering.

I mellemtiden opfordrer selskabet til, at patienter og sundhedspersonale til at enhederne bliver anvendt efter forskrifterne.

Læs også: Ekspert advarer: Livsvigtigt sundhedsudstyr vil gå ned


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Få succes med sourcing - hør erfaringerne fra Widex, Getinge, One Q og Amesto Group

Sourcing er en af de vigtigste strategiske discipliner i moderne it-drift. Uanset om du overvejer at in- eller outsource og hvad enten det er globalt eller lokalt, så kræver det viden og styr på aftaler og kontrakter.

21. august 2019 | Læs mere


Cybertrusler: Få styr på it-sikkerheden – aktuelle trusler, strategi og business continuity

It-sikkerhed er forretningskritisk for alle. Men har du styr på, hvilken type sikkerhed, der er relevant for lige netop din virksomhed? På denne konference tager vi temperaturen på it-sikkerhedslandskabet lige nu og går i dybden med de nyeste tendenser, løsninger og værktøjer på området.

22. august 2019 | Læs mere


Cybertrusler: Få styr på it-sikkerheden – aktuelle trusler, strategi og business continuity

It-sikkerhed er forretningskritisk for alle. Men har du styr på, hvilken type sikkerhed, der er relevant for lige netop din virksomhed? På denne konference tager vi temperaturen på it-sikkerhedslandskabet lige nu og går i dybden med de nyeste tendenser, løsninger og værktøjer på området.

27. august 2019 | Læs mere


Premium
DR klar med it-konsulentudbud til 160 millioner: Her er detaljerne i de to delaftaler
Danmarks største udbyder af public service, DR, har netop sendt en rammeaftale om it-konsulentbistand i markedet. Værdien af rammeaftalen er på 160 millioner kroner.
Computerworld
Huaweis nye budget-mobil sigter betydeligt højere end sit prisskilt
Den kinesiske telegigant slipper en velekviperet budget-telefon ud i handlen med P Smart Z.
Job & Karriere
Nye danskkrav får ansøgertallet til at falde på IT-Universitetet
Et nyt sprogkrav, der skal begrænse antallet af internationale studerende, har betydet, at 16 procent færre har søgt om at blive optaget på en bacheloruddannelse på IT-Universitetet i København.
White paper
Sådan automatiserer du Service Management i den digitale tidsalder
EMA research afslører en voksende rolle for service management eller it-management teams. Både i forhold til at forbedre end-user oplevelsen og i forhold til at optimere it-performance generelt. Denne rolle for service management gør det, i stigende grad, til et strategisk innovationsben, som skal supportere løbende end-user behov. Samtidig skal der gøres opmærksom på effektiviseringer på tværs af it-initiativer, såsom change management og andre kritiske processer. I denne rapport kigger vi nærmere på, hvordan du kan skabe værdi med Micro Focus, og gøre det til en vigtig ressource for din it-organisation.