Stort nedbrud:KMD arbejder på højtryk for at klarlægge omfanget og årsagen - rammer flere af selskabets kunder

Artikel top billede

Amerikanske myndigheder advarer: 75.000 pacemaker-brugere kan blive udsat for livsfarlige hackerangreb

En sårbarhed betyder, at hackere kan få trådløs kontrol over livsvigtigt hospitalsudstyr.

Mere end 75.000 pacemakere og hjertestartere lider af alvorlige sikkerhedsproblemer, der gør, at de kan udsættes for angreb fra hackere, der fra kort afstand kan få trådløs kontrol over enhederne.

Det advarer det amerikanske Homeland Security, der står for den nationale sikkerhed i USA, nu om, skriver tech-mediet Cnet.

Læs også: Pacemakere og insulinpumper fyldt med sikkerhedsfejl

Sikkerhedsfirma fandt sårbarhed

Ifølge mediet HackerNews er det it-sikkerhedsfirmaet Clever Security, der har fundet sårbarheder i den trådløse kommunikations-teknologi, der anvendes i en række pacemakere fra producenten Medtronic.

Det betyder, at hackere vil kunne få kontrol over enhederne, og dermed sætte patientens liv i fare, ligesom at det også vil være muligt for hackerne trække følsomme data ud af enhederne.

Ifølge Hackernews er samlet set 20 forskellige modeller fra Medtronic berørt af fejlen.

De 16 er implantater, mens de resterede fire er enheder, som ikke bliver indopereret, men som eksempelvis bliver placeret ved siden af en hospitalsseng.

Medtronic understreger ifølge Hackernews, at der hverken er blevet observeret cyberangreb eller skade på patienter som følge af sårbarheden, og at selskabet arbejder på en sikkerhedsopdatering.

I mellemtiden opfordrer selskabet til, at patienter og sundhedspersonale til at enhederne bliver anvendt efter forskrifterne.

Læs også: Ekspert advarer: Livsvigtigt sundhedsudstyr vil gå ned
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere