Artikel top billede

Amerikanske myndigheder advarer: 75.000 pacemaker-brugere kan blive udsat for livsfarlige hackerangreb

En sårbarhed betyder, at hackere kan få trådløs kontrol over livsvigtigt hospitalsudstyr.

Mere end 75.000 pacemakere og hjertestartere lider af alvorlige sikkerhedsproblemer, der gør, at de kan udsættes for angreb fra hackere, der fra kort afstand kan få trådløs kontrol over enhederne.

Det advarer det amerikanske Homeland Security, der står for den nationale sikkerhed i USA, nu om, skriver tech-mediet Cnet.

Læs også: Pacemakere og insulinpumper fyldt med sikkerhedsfejl

Sikkerhedsfirma fandt sårbarhed

Ifølge mediet HackerNews er det it-sikkerhedsfirmaet Clever Security, der har fundet sårbarheder i den trådløse kommunikations-teknologi, der anvendes i en række pacemakere fra producenten Medtronic.

Det betyder, at hackere vil kunne få kontrol over enhederne, og dermed sætte patientens liv i fare, ligesom at det også vil være muligt for hackerne trække følsomme data ud af enhederne.

Ifølge Hackernews er samlet set 20 forskellige modeller fra Medtronic berørt af fejlen.

De 16 er implantater, mens de resterede fire er enheder, som ikke bliver indopereret, men som eksempelvis bliver placeret ved siden af en hospitalsseng.

Medtronic understreger ifølge Hackernews, at der hverken er blevet observeret cyberangreb eller skade på patienter som følge af sårbarheden, og at selskabet arbejder på en sikkerhedsopdatering.

I mellemtiden opfordrer selskabet til, at patienter og sundhedspersonale til at enhederne bliver anvendt efter forskrifterne.

Læs også: Ekspert advarer: Livsvigtigt sundhedsudstyr vil gå ned
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan: Sæt din fakturahåndtering på autopilot
Accounts payable automation frigør ressourcer i bogholderiet og minimerer risikoen for fejl, men hvordan kommer du i gang? Læs med her og få bud på, hvordan du opnår ”touchless flow.”