Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Artikel top billede

Pacemakere og insulinpumper fyldt med sikkerhedsfejl

To forskellige studier viser, at hospitalsenheder som pacemakere og insulinpumper kan være fyldt med sikkerhedsproblemer, der kan ende i et angreb.

For to uger siden ramte WannaCry-ransomwaren hundredetusindvis af computere verden over, hvor særligt computere hos det britiske hospitalsvæsen blev ramt.

Det kan du læse mere om her: Det største ransomware-angreb nogensinde: Det vi ved om WannaCry indtil videre

Men andre enheder i hospitalsvæsenet er også udsat og fyldte med potentielle sikkerhedsfejl, viser to uafhængige undersøgelser.

Det skriver BBC.

Den ene undersøgelse har alene kigget på pacemakere og fundet over 8.000 svagheder i koden i de livsreddende, hjertehjælpende enheder, som kan føre til sikkerhedsbrud.

Det andet studie konkluderer, at kun 17 procent af producenterne har tænkt sikkerhed ind i produktet.

Læs også: Sådan kan vi få styr på de ekstreme it-sikkerheds-risici i Internet of Things

Ikke engang et password

I studiet omkring pacemakere fra sikkerhedsselskabet Whitescope konkluderes det, at pacemaker-producenterne står over for nogle seriøse udfordringer, hvad angår sikkerhed. Blandt andet er det de færreste producenter, som har krypteret enheden eller dataoverførslen mellem pacemaker og monitor-apparat.

Ligeledes var de fleste pacemakere uden selv det mest banale sikkerhedslog-in.

Problemet er dog, skriver mændene bag rapporten, at computerne i de små hjerteenheder ofte er så små, at det er svært at tænke sikkerhed ind.

Det samme konkluderer det andet studie.

Ifølge studiet, der er bestilt af et sikkerfirma, er det kun ni procent af enhedsproducenterne og fem procent af de adspurgte sundhedsorganisationer der årligt tester produkterne for potentielle sikkerhedstrusler.

Flere gange tidligere har forskere og whitehat-hackere (godsindede hackere red.) hacket pacemakere for at vise problemet. Det kan du læse mere om her hos Computerworld.com fra 2015. 

Læs også: Insulin-pumper og pacemakere kan hackes
IT-JOB

Metroselskabet og Hovedstadens Letbane

Cyber Security Konsulent

Dansk Sygeplejeråd

IT-teknisk medarbejder

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Testmanager til Partsrepræsentation

Metro Service A/S

Erfaren IT-supporter
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere