Artikel top billede

Pacemakere og insulinpumper fyldt med sikkerhedsfejl

To forskellige studier viser, at hospitalsenheder som pacemakere og insulinpumper kan være fyldt med sikkerhedsproblemer, der kan ende i et angreb.

For to uger siden ramte WannaCry-ransomwaren hundredetusindvis af computere verden over, hvor særligt computere hos det britiske hospitalsvæsen blev ramt.

Det kan du læse mere om her: Det største ransomware-angreb nogensinde: Det vi ved om WannaCry indtil videre

Men andre enheder i hospitalsvæsenet er også udsat og fyldte med potentielle sikkerhedsfejl, viser to uafhængige undersøgelser.

Det skriver BBC.

Den ene undersøgelse har alene kigget på pacemakere og fundet over 8.000 svagheder i koden i de livsreddende, hjertehjælpende enheder, som kan føre til sikkerhedsbrud.

Det andet studie konkluderer, at kun 17 procent af producenterne har tænkt sikkerhed ind i produktet.

Læs også: Sådan kan vi få styr på de ekstreme it-sikkerheds-risici i Internet of Things

Ikke engang et password

I studiet omkring pacemakere fra sikkerhedsselskabet Whitescope konkluderes det, at pacemaker-producenterne står over for nogle seriøse udfordringer, hvad angår sikkerhed. Blandt andet er det de færreste producenter, som har krypteret enheden eller dataoverførslen mellem pacemaker og monitor-apparat.

Ligeledes var de fleste pacemakere uden selv det mest banale sikkerhedslog-in.

Problemet er dog, skriver mændene bag rapporten, at computerne i de små hjerteenheder ofte er så små, at det er svært at tænke sikkerhed ind.

Det samme konkluderer det andet studie.

Ifølge studiet, der er bestilt af et sikkerfirma, er det kun ni procent af enhedsproducenterne og fem procent af de adspurgte sundhedsorganisationer der årligt tester produkterne for potentielle sikkerhedstrusler.

Flere gange tidligere har forskere og whitehat-hackere (godsindede hackere red.) hacket pacemakere for at vise problemet. Det kan du læse mere om her hos Computerworld.com fra 2015. 

Læs også: Insulin-pumper og pacemakere kan hackes
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere