Artikel top billede

Pacemakere og insulinpumper fyldt med sikkerhedsfejl

To forskellige studier viser, at hospitalsenheder som pacemakere og insulinpumper kan være fyldt med sikkerhedsproblemer, der kan ende i et angreb.

For to uger siden ramte WannaCry-ransomwaren hundredetusindvis af computere verden over, hvor særligt computere hos det britiske hospitalsvæsen blev ramt.

Det kan du læse mere om her: Det største ransomware-angreb nogensinde: Det vi ved om WannaCry indtil videre

Men andre enheder i hospitalsvæsenet er også udsat og fyldte med potentielle sikkerhedsfejl, viser to uafhængige undersøgelser.

Det skriver BBC.

Den ene undersøgelse har alene kigget på pacemakere og fundet over 8.000 svagheder i koden i de livsreddende, hjertehjælpende enheder, som kan føre til sikkerhedsbrud.

Det andet studie konkluderer, at kun 17 procent af producenterne har tænkt sikkerhed ind i produktet.

Læs også: Sådan kan vi få styr på de ekstreme it-sikkerheds-risici i Internet of Things

Ikke engang et password

I studiet omkring pacemakere fra sikkerhedsselskabet Whitescope konkluderes det, at pacemaker-producenterne står over for nogle seriøse udfordringer, hvad angår sikkerhed. Blandt andet er det de færreste producenter, som har krypteret enheden eller dataoverførslen mellem pacemaker og monitor-apparat.

Ligeledes var de fleste pacemakere uden selv det mest banale sikkerhedslog-in.

Problemet er dog, skriver mændene bag rapporten, at computerne i de små hjerteenheder ofte er så små, at det er svært at tænke sikkerhed ind.

Det samme konkluderer det andet studie.

Ifølge studiet, der er bestilt af et sikkerfirma, er det kun ni procent af enhedsproducenterne og fem procent af de adspurgte sundhedsorganisationer der årligt tester produkterne for potentielle sikkerhedstrusler.

Flere gange tidligere har forskere og whitehat-hackere (godsindede hackere red.) hacket pacemakere for at vise problemet. Det kan du læse mere om her hos Computerworld.com fra 2015. 

Læs også: Insulin-pumper og pacemakere kan hackes
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere