Pacemakere og insulinpumper fyldt med sikkerhedsfejl

To forskellige studier viser, at hospitalsenheder som pacemakere og insulinpumper kan være fyldt med sikkerhedsproblemer, der kan ende i et angreb.

For to uger siden ramte WannaCry-ransomwaren hundredetusindvis af computere verden over, hvor særligt computere hos det britiske hospitalsvæsen blev ramt.

Det kan du læse mere om her: Det største ransomware-angreb nogensinde: Det vi ved om WannaCry indtil videre

Men andre enheder i hospitalsvæsenet er også udsat og fyldte med potentielle sikkerhedsfejl, viser to uafhængige undersøgelser.

Det skriver BBC.

Den ene undersøgelse har alene kigget på pacemakere og fundet over 8.000 svagheder i koden i de livsreddende, hjertehjælpende enheder, som kan føre til sikkerhedsbrud.

Det andet studie konkluderer, at kun 17 procent af producenterne har tænkt sikkerhed ind i produktet.

Læs også: Sådan kan vi få styr på de ekstreme it-sikkerheds-risici i Internet of Things

Ikke engang et password
I studiet omkring pacemakere fra sikkerhedsselskabet Whitescope konkluderes det, at pacemaker-producenterne står over for nogle seriøse udfordringer, hvad angår sikkerhed. Blandt andet er det de færreste producenter, som har krypteret enheden eller dataoverførslen mellem pacemaker og monitor-apparat.

Ligeledes var de fleste pacemakere uden selv det mest banale sikkerhedslog-in.

Problemet er dog, skriver mændene bag rapporten, at computerne i de små hjerteenheder ofte er så små, at det er svært at tænke sikkerhed ind.

Det samme konkluderer det andet studie.

Ifølge studiet, der er bestilt af et sikkerfirma, er det kun ni procent af enhedsproducenterne og fem procent af de adspurgte sundhedsorganisationer der årligt tester produkterne for potentielle sikkerhedstrusler.

Flere gange tidligere har forskere og whitehat-hackere (godsindede hackere red.) hacket pacemakere for at vise problemet. Det kan du læse mere om her hos Computerworld.com fra 2015. 

Læs også: Insulin-pumper og pacemakere kan hackes
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Er du klar til at rekruttere de attraktive it-talenter i 2021?

Hvad betyder aller mest for danske it-kandidater, og har corona været med til at skubbe til it-kandidaternes værdisæt? Det gennemgår vi på denne times webinar, hvor der naturligvis også vil være plads til spørgsmål og mulighed for videre dialog.

10. december 2020 | Læs mere


Premium
Årets CIO har fået lykønskninger fra hele verden efter kåring: "Det har været overvældende. Jeg brugte det meste af aftenen i går på at svare på dem alle"
Interview: Vinderen af Årets CIO blev Peter Cabello Holmberg fra Pandora, og den nyslåede vinder er allerede begyndt at overveje, hvad den nye titel skal bruges til.
Computerworld
Bitcoinen nåede lige at kulminere igen – men så kom krakket
Der blev sat en ny rekord for bitcoinens værdi i år – men godt 24 timer efter blev der høvlet næsten 20.000 kroner af den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Digital transformation tvinger organisationer til at nå deres digitale mål på nye måder
Allerede for to år siden hævdede nordiske virksomheder, at virksomhedernes konkurrenceevne og sågar overlevelse var afhængig af en vellykket digitalisering. De var klar, fulde af håb og på vej mod det digitale paradis. Hvordan gik det så? Hvor er de nu? For at finde ud af det, interviewede DigiPlex og Norstat 377 forretningsledere og IT-beslutningstagere fra organisationer fordelt over hele Danmark, Sverige og Norge om deres digitaliseringsfremskridt, om hvordan de har håndteret pandemien, og om hvordan IT understøtter eller står i vejen for indfrielsen af deres bæredygtighedsmål. DigiPlex kan nu dele en rapport med resultaterne fra undersøgelsen samt tanker om, hvordan man håndterer dem. De deler også nogle nyttige tips til, hvordan man skaber en pålidelig infrastruktur, der kan tilskynde til og understøtte ambitioner i den digitale økonomi. Læs mere i rapporten Nordic Data Center Trends 2020: Riding out the Storm.