Artikel top billede

Erstatningssag på vej mod Gladsaxe Kommune efter datalæk

Selskabet Flyforsinkelse.dk forbereder erstatningskrav mod Gladsaxe Kommune efter at fortrolige oplysninger om 20.000 borgere blev lækket tilbage i december.

Det danske selskab Flyforsinkelse.dk, der arbejder for at skaffe passagerer kompensation for aflyste eller forsinkede flyrejser, forbereder nu et erstatningskrav mod Gladsaxe Kommune.

Det sker efter, at kommunen i december 2018 fik stjålet fire bærbare computere, hvor den ene af computere indeholdte en ukrypteret fil med personfølsomme oplysninger om 20.000 borgere.

Det skriver erhvervsmediet Finans.

Flyforsinkelse.dk har stiftet en Facebook-gruppe, hvor de opfordrer folk til at henvende sig, hvis de er blandt de personer, hvis data er blevet lækket. Desuden har de stiftet et nyt selskab ved navn Persondatalæk ApS.

”Der er meget stor interesse. Lad mig sige det sådan. Nu har jeg talt med mange, og folk er generelt meget forargede over den måde, kommunen har forvaltet deres persondata på. Det synes jeg egentlig også, de har god grund til at være,” siger Johan Fugmann, direktør i Flyforsinkelse.dk, til Finans.

På en af de fire stjålne computere befandt der sig et regneark, der blandt andet indeholdt personnumre, navne og adresser samt information om de ydelser, som borgerne modtog.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


Premium
Nyt kæmpesystem til politiet fra Netcompany bliver næsten 20 procent dyrere end planlagt: Forsinkes med mere end et år
Halvandet år efter kontrakt-underskrivelsen med Netcompany er omkostningerne til levering af politiets kommende planlægnings-system allerede steget med næsten 20 procent, mens hele projektet skal replanlægges. Det bliver nu mere end et år forsinket. Se her, hvornår det for politiet vitale system ventes klart.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.