Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Erstatningssag på vej mod Gladsaxe Kommune efter datalæk

Selskabet Flyforsinkelse.dk forbereder erstatningskrav mod Gladsaxe Kommune efter at fortrolige oplysninger om 20.000 borgere blev lækket tilbage i december.

Det danske selskab Flyforsinkelse.dk, der arbejder for at skaffe passagerer kompensation for aflyste eller forsinkede flyrejser, forbereder nu et erstatningskrav mod Gladsaxe Kommune.

Det sker efter, at kommunen i december 2018 fik stjålet fire bærbare computere, hvor den ene af computere indeholdte en ukrypteret fil med personfølsomme oplysninger om 20.000 borgere.

Det skriver erhvervsmediet Finans.

Flyforsinkelse.dk har stiftet en Facebook-gruppe, hvor de opfordrer folk til at henvende sig, hvis de er blandt de personer, hvis data er blevet lækket. Desuden har de stiftet et nyt selskab ved navn Persondatalæk ApS.

”Der er meget stor interesse. Lad mig sige det sådan. Nu har jeg talt med mange, og folk er generelt meget forargede over den måde, kommunen har forvaltet deres persondata på. Det synes jeg egentlig også, de har god grund til at være,” siger Johan Fugmann, direktør i Flyforsinkelse.dk, til Finans.

På en af de fire stjålne computere befandt der sig et regneark, der blandt andet indeholdt personnumre, navne og adresser samt information om de ydelser, som borgerne modtog.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere