Artikel top billede

Rådhuset i Herning Kommune.

Kommunale it-chefer stoler blindt på SKI trods statens overbetaling for it-licenser: "Der skal helt sikkert dykkes nærmere ned i det, hvis det offentlige betaler 20 procent mere end det private. Det vil være rystende"

Tre kommunale it-chefer føler sig overbevist om, at SKI sikrer, at kommunerne ikke overbetaler for it-licenser i forhold til det private erhvervsliv, men it-cheferne kender ikke priserne i den private sektor. Det sker til trods for, at staten anslås at betale en årlig overpris på omkring 150 millioner kroner sammenlignet med det private erhvervsliv.

Premium Kun for abonnenter
Det får du i artiklen
  • Indblik i hvorfor tre kommunale it-chefer har tiltro til SKI sikrer kommunerne mod overbetalinger fra software-licenser
  • Læs hvorfor staten betaler 150 millioner kroner om pret mere end det private erhvervsliv for lignende software-licenser
  • Bliv klogere på hvordan de kommunale it-chefer køber software-licenserne gennem KMD
  • Indsigt i kommunernes arbejde med at nedbringe antallet af de dyre licenser
  • Se SKI's svar på, hvordan SKI tilstræber at sikre de bedste priser
1.419
7:15 min
Hvert år betaler den danske stat 150 millioner kroner mere for software-licenser fra selskaber som Oracle, IBM, SAS Institute og SAP end det private marked.

Det har Moderniseringsstyrelsen med innovationsminister, Sophie Løhde (V), i spidsen afsløret på baggrund af en rapport fra Zangenberg Analytics.

Computerworld har talt med tre kommunale it-chefer, om kommunerne også betaler mere end det private marked for lignende it-licenser.

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
End-to-end Server Security: Hvad er det – og hvordan kan det styrke din forretning?
Hvorfor bør serverbaseret sikkerhed være en kritisk del af din sikkerhedsinfrastruktur – og hvordan sikrer du, at din hardware kan leve op til kravene? Læs mere i dette whitepaper.