Mystisk kæmpeordre fik bitcoin-kursen til at stige voldsomt

Det var en pludselig kæmpe-ordre fra en hemmelig køber, der ser ud til at være årsagen til, at bitcoin-kursen tirsdag pludselig steg voldsomt.

Det vakte nogen opsigt, da kursen på kryptovalutaen bitcoin tirsdag pludselig og uden varsel steg med 20 procent i løbet af få timer.

Det kan du læse mere om her: Bitcoin-kursen stryger pludselig til vejrs igen: Nu på højeste niveau siden november

Nu ser det ud til, at katalysatoren for den pludselig kursstigning kan have været en kæmpehandel foretaget af en hemmelig køber, som pludselig opkøbte kryptovaluta for 100 millioner dollar.

Købet blev placeret i en række kryptovaluta-børser som Coinbase, Kraken og Bitstamp.

Direktør i kryptovaluta-firmaet BCB Group, Oliver von Landsberg-Sadie, siger til Reuters, at alt tyder på, at kursstigningen har været forårsaget af handlen.

“Der har været en enkeltstående ordre på omkring 20.000 BTC, som er blevet algoritme-håndteret på tværs af disse tre børser,” siger han til Reuters.

Ifølge ham blev der købt for små 7.000 BTC i hver af disse børser inden for en enkelt klokketime, hvilket var mere end nok til at påvirke kursen.

Det er uklart, hvem køberen er, og Reuters skriver, at ingen analytikere kan udpege nogen særlig årsag eller udvikling, som gør, at tiden kan være særlig gunstig til at købe bitcoin for så mange penge.

Læs også: Det er præcist 10 år siden, at den første bitcoin så dagens lys – bliver den omstridte kryptovaluta nogensinde stueren?


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Test: Kæmpestort gaming-headset er perfekt til dine lange Teams-møder - men har også nogle besværligheder
Længe før vi andre blev slået hjem til hjemmekontorets endeløse webmøder har gamerne gennemskuet behovet for komfortabelt grej. Så vi tog danske EPOS top gamingheadset med på arbejde. Læs testen her.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Overser du muligheder for at optimere din Dynamics-investering?
Der er omfattende og ofte oversete muligheder for at understøtte centrale forretningsprocesser med Dynamics 365 Finance & Operations. For eksempel i form af fuld EDI-integration, som optimerer logistik og forsyning. Eller ved at automatisere håndteringen af konsignation eller centrale processer vedrørende elektronisk dokumentflow og dropshipping. Læs mere i dette whitepaper, der også går i dybden med fire konkrete cases.