Artikel top billede

Mystisk kæmpeordre fik bitcoin-kursen til at stige voldsomt

Det var en pludselig kæmpe-ordre fra en hemmelig køber, der ser ud til at være årsagen til, at bitcoin-kursen tirsdag pludselig steg voldsomt.

Det vakte nogen opsigt, da kursen på kryptovalutaen bitcoin tirsdag pludselig og uden varsel steg med 20 procent i løbet af få timer.

Det kan du læse mere om her: Bitcoin-kursen stryger pludselig til vejrs igen: Nu på højeste niveau siden november

Nu ser det ud til, at katalysatoren for den pludselig kursstigning kan have været en kæmpehandel foretaget af en hemmelig køber, som pludselig opkøbte kryptovaluta for 100 millioner dollar.

Købet blev placeret i en række kryptovaluta-børser som Coinbase, Kraken og Bitstamp.

Direktør i kryptovaluta-firmaet BCB Group, Oliver von Landsberg-Sadie, siger til Reuters, at alt tyder på, at kursstigningen har været forårsaget af handlen.

“Der har været en enkeltstående ordre på omkring 20.000 BTC, som er blevet algoritme-håndteret på tværs af disse tre børser,” siger han til Reuters.

Ifølge ham blev der købt for små 7.000 BTC i hver af disse børser inden for en enkelt klokketime, hvilket var mere end nok til at påvirke kursen.

Det er uklart, hvem køberen er, og Reuters skriver, at ingen analytikere kan udpege nogen særlig årsag eller udvikling, som gør, at tiden kan være særlig gunstig til at købe bitcoin for så mange penge.

Læs også: Det er præcist 10 år siden, at den første bitcoin så dagens lys – bliver den omstridte kryptovaluta nogensinde stueren?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere