Artikel top billede

Regeringen udnævner Danmarks første dataetiske råd: Her er medlemmerne

Regeringen er klar med dens ‘dataetiske råd’. Se medlemmerne her.

Regeringen vil have danskerne til at blive mere digitalt ansvarlige og er blandt andet på vej med en række krav til virksomheder og andre på området.

Nu er den klar med det første dataetiske råd, der får til opgave at diskutere problemstillinger og data-etiske dilemmaer.

Innovationsminister Sophie Løhde (V) peger på, at det er 'helt afgørende,' at danskerne kan have tillid til, at deres data håndteres på 'en tryg og etisk ansvarlig måde.'

"Det kræver en langt større politisk bevågenhed og løbende debat om, hvordan vi bruger data. Og Dataetisk Råd skal være en slags kompas, der skal hjælpe os med at navigere i de mange etiske dilemmaer og problemstillinger, som knytter sig til brugen af ny teknologi og data," siger hun.

Rådet bliver stiftet som led i regeringens otte særlige initiativer, der skal fremme virksomhedernes digitale ansvarlighed, som det tidligere er blevet meddelt.

Dem kan du læse mere om her: Regeringen på vej med nye krav om dataetik til virksomheder.

Det dataetiske råd ser sådan ud:

- Formand Johan Busse, mangeårig borgerrådgiver i Københavns Kommune.

- Rikke Hvilshøj, administrerende direktør i Dansk IT.

- Camilla Gregersen, formand for Dansk Magisterforening.

- Thomas Senderovitz, direktør i Lægemiddelstyrelsen.

- Christiane Vejlø, CEO i Electronista Media.

- Mikkel Holm Sørensen, CEO i KL.7 og medstifter af Advice.

- Jesper Bæk Overgaard, underdirektør i TDC for Data & Advanced Analytics.

- Jonas Christoffersen, direktør i Institut for Menneskerettigheder.

- Mikkel Flyverbom, professor i kommunikation og digitale transformationer på Copenhagen Business School.

- Janne Rothmar Herrmann, professor (MSO) med særlige opgaver i sundhedsret og teknologi på Københavns Universitet.

Hertil kommer to medlemmer, der skal udpeges af Folketingets Retsudvalg.

"Dataetisk Råd skal blandt andet drøfte spørgsmål og dilemmaer om brugen af data, som er forudsætningen for de nye teknologiske fremskridt. Business intelligence, big data, deep learning, kunstig intelligens m.m. sætter nye krav til databrug og giver derfor også anledning til nye dataetiske overvejelser," lyder det i en udsendt meddelelse fra Finansministeriet.

Læs også: Regeringen på vej med nye krav om dataetik til virksomheder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere