Tech fra Toppen: Satair og Christian Agger bygger en global markedsplads med inspiration fra kinesiske Alibaba

Tech fra Toppen: Fly på jorden koster selskaberne millioner. Så dyre reservedele til alle verdens flytyper skal frem hurtigt - men også uden at hobe sig op på lageret inden. Løsningen er en global handelsplatform med Satair i spidsen - og med inspiration fra kinesiske Alibaba.

De store internationale markedspladser som Amazon og Alibaba er skræmmende – og spændende – på samme tid.

Her er potentialet for et globalt internationalt salg så stort, at professor Jan Damsgaard tidligere har sammenlignet virksomhedernes egne webshops med en ydmyg gårdbutik.

Men med platformene kommer også truslen i og med, at andre blivver lukket helt ind i hjertet af forretningen.

Hos Satair, et datterselskab til Airbus, der leverer reservedele til fly, har løsningen være at bygge sin egen B2b-platform.

I spidsen for det arbejde står Christian Agger, ansvarlig for Digital & Business Transformation.

I denne episode kan du høre om:
  • Hvordan Christian Agger arbejder med at skabe en global markedsplads for egne og andres reservedel for fly.
  • Satairs rejse fra e-handelsløsning til en ægte global markedsplads og platform.
  • Hvordan et stort serviceefter syn på et fly kan kræve op til 100.000 dele, som skal skaffes fra mange underleverandører på kort tid uden at binde dem op på et lager.
  • Hvordan Christian Agger byggede et digital team op fra bunden for at skabe bedre kundevendte løsninger.
  • Hvor stor en rolle change management spiller i en transformation som Satairs.
Christian Agger er gæst i denne episode af Tech fra Toppen, hvor vi sætter fokus på de globale platforme og hvordan og hvorfor, du som virksomhed bør arbejde med dem. Husk du kan abonnere på Tech fra Toppen på iTunes (link), Spotify (link) eller RSS (link)

Husk: Vi hører meget gerne, hvad du syntes om den konkrete episode og/eller modtager forslag til spørgsmål og ideer til kommende episoder. Så tøv ikke med at sende en mail til lja@cw.dk med din feedback eller din ide.

Lyt til mere: Du kan finde alle episoder af podcasten hermest debatterede artikler

Premium
Test: Lenovos seneste budget-basker kan det hele - man skal dog leve med en alt for synlig svaghed
Computerworld tester Lenovos Ideapad 5. Maskinen er stærk, prisen er skarp og designet er vellykket. Men der er stadig en god grund til at springe modellen over.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan får du et sikrere og mere effektivt netværk med SD-WAN
Kombinationen af cloud og mere effektive arbejdsformer - og hjemmearbejde – kan både netværk og sikkerhed nemt blive udfordret. Samtidig kan de traditionelle løsninger hurtigt blive dyre, især når sikkerheden skal følge med. I dette whitepaper kan du læse om udfordringerne med de traditionelle netværkskonfigurationer og hvilke fordele som et software defined netværk kan give, samt hvordan du tænker sikkerhed ind i løsningen fra starten.