Tech fra Toppen: Satair og Christian Agger bygger en global markedsplads med inspiration fra kinesiske Alibaba

Tech fra Toppen: Fly på jorden koster selskaberne millioner. Så dyre reservedele til alle verdens flytyper skal frem hurtigt - men også uden at hobe sig op på lageret inden. Løsningen er en global handelsplatform med Satair i spidsen - og med inspiration fra kinesiske Alibaba.

De store internationale markedspladser som Amazon og Alibaba er skræmmende – og spændende – på samme tid.

Her er potentialet for et globalt internationalt salg så stort, at professor Jan Damsgaard tidligere har sammenlignet virksomhedernes egne webshops med en ydmyg gårdbutik.

Men med platformene kommer også truslen i og med, at andre blivver lukket helt ind i hjertet af forretningen.

Hos Satair, et datterselskab til Airbus, der leverer reservedele til fly, har løsningen være at bygge sin egen B2b-platform.

I spidsen for det arbejde står Christian Agger, ansvarlig for Digital & Business Transformation.

I denne episode kan du høre om:
  • Hvordan Christian Agger arbejder med at skabe en global markedsplads for egne og andres reservedel for fly.
  • Satairs rejse fra e-handelsløsning til en ægte global markedsplads og platform.
  • Hvordan et stort serviceefter syn på et fly kan kræve op til 100.000 dele, som skal skaffes fra mange underleverandører på kort tid uden at binde dem op på et lager.
  • Hvordan Christian Agger byggede et digital team op fra bunden for at skabe bedre kundevendte løsninger.
  • Hvor stor en rolle change management spiller i en transformation som Satairs.
Christian Agger er gæst i denne episode af Tech fra Toppen, hvor vi sætter fokus på de globale platforme og hvordan og hvorfor, du som virksomhed bør arbejde med dem. Husk du kan abonnere på Tech fra Toppen på iTunes (link), Spotify (link) eller RSS (link)

Husk: Vi hører meget gerne, hvad du syntes om den konkrete episode og/eller modtager forslag til spørgsmål og ideer til kommende episoder. Så tøv ikke med at sende en mail til lja@cw.dk med din feedback eller din ide.

Lyt til mere: Du kan finde alle episoder af podcasten her
Computerworld
Trump bønfalder Helle Thorning: Giv mig min Facebook-konto tilbage
Facebooks tilsynsråd, der har Helle Thorning-Schmidt i spidsen, har modtaget en erklæring fra Donald Trump, som ønsker at få genoprettet adgangen til sin Facebook og Instagram-konto.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.