383 millioner hotelgæster blev ramt af Marriott-læk men flere hoteller har samme problem: Mere end to ud tre hoteller lækker dine data

Hoteller verden over deler følsomme personoplysninger med tredjeparter. En ny analyse fra Symantec slår fast, at hele 67 procent af hotellerne i undersøgelsen sender følsomme oplysninger videre.

I eftreråret blev det afsløret, at den verdensomspændende hotelkæde Marriott fra 2014 til 2018 var udsat for et massivt hackerangreb, hvor hackerne sikrede sig adgang til følsomme oplysninger på 383 millioner hotelgæster, der har besøgt et Marriott-hotel.

Nu viser det sig, at Marriott langt fra er den eneste hotelkæde med det problem.

Mere end to ud af tre hoteller på verdensplan har lækket gæsters personlige oplysninger til tredjeparter.

Det afslører Symantec i en ny undersøgelse foretaget blandt 1.500 hoteller i 54 lande.

Hotellerne varierer fra tostjernede hoteller til femstjernede hoteller.

Her svarer 67 procent, at der er sket læk af personfølsomme oplysninger fra gæsterne såsom navne, e-mailadresser, pasnumer, telefonnummer, postnummer og kreditkortoplysninger.

Marriott har ikke indgået i Symantecs undersøgelse.

Læs mere om Marriott-datalækket her: Se tallene fra Mariotts kæmpe datalæk her: 383 millioner gæster blev hacket, og mere end fem millioner ukrypterede pasoplysninger er stjålet

Derfor sker databruddende
Ifølge Symantec-undersøgelsen sker databruddene typisk i forbindelse med, at hotellerne sender et bekræftelseslink til gæsten.

Her kan den vedhæftede referencekode blive delt med op imod 30 forskellige underleverandører.

"Det er ingen hemmelighed, at brugernes browsing-vaner overvåges, men i dette tilfælde betyder informationsdelingen, at tredjeparter får adgang til at logge ind på en reservation, tjekke personlige oplysninger og endda annullere reservation," lyder det fra Candid Wueest, der har stået i spidsen for undersøgelsen for Symantec.

Læs også: Yahoo indgår forlig: Her er regningen for 'verdens største databrud'
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2020

Siden 2006 har vi hvert år kåret Årets CIO - en pris der kaster lys over det fantastiske arbejde, der bliver gjort rundt omkring i de danske organisationer for at høste det store forretnings-potentiale, der kan drives ud af it og digitalisering.

01. december 2020 | Læs mere


Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
HP oplever massiv pc-efterspørgsel under corona: "Den største udfordring er tilgang til produkter"
HP Inc. har oplevet massiv efterspørgsel på selskabets bærbare computere det seneste halvår. Fra den danske landechef, Peter Møller Kristensen, lyder det, at 2020 har været et godt år, hvor den største udfordring har været at få nok produkter hjem.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.