Artikel top billede

TDC har tidligere ændret sine regler for optagelser af samtaler på grund af persondata-problemer

TDC ændrede i 2016 sine retningslinier for optagelser af telefonssamtaler efter en sag, hvor et konkurrerende firma fik kritik fra Datatilsynet. Nu har TDC fået et decideret forbud af Datatilsynet.

TDC ændrede i 2016 sine retningslinier for optagelser af telefonssamler med selskabets kunder.

Det skete som direkte følge af en sag i Datatilsynet, hvor TDC-konkurrenten Trefor/Waoo fik kritik for at optage telefonsamtaler med kunderne uden forudgående samtykke.

Indtil denne sag havde TDC både optaget indgående opkald samt alle de opkald, som selskabets kundesupport selv foretog til kunderne - uden først at give besked.

“Vi har dels anvendt optagelserne i forbindelse med uddannelse af vores medarbejdere. Dels har optagelserne været anvendt som dokumentation, hvis der har været uenighed mellem en kunde og TDC,” meddelte TDC dengang til Computerworld.

Men det ændrede sig altså med sagen i 2016.

“Vi har noteret os sagen, som Computerworld har skrevet om, og vi har besluttet, at vi ikke længere vil anvende optagelserne i forbindelse med uoverensstemmelser eller som dokumentation. Nu vil vi alene anvende dem til undervisning af medarbejdere,” lød det dengang fra TDC.

Dengang oplyste TDC også, at selskabet 'tolkede reglerne' sådan, at man godt må optage samtaler i forbindelse med uddannelse af medarbejdere - også selv om kunderne ikke blev gjort opmærksom på det.

TDC meddelte dengang til os, at selskabet ikke oplyste til kunden, at udgående samtaler blev optaget, da optagelsen fandt sted automatisk.

Det kan du læse mere om her: Dine samtaler med TDC bliver optaget: Her er selskabets nye procedurer.

Men denne fremgangsmåde er imidlertid heller ikke lovlig, lyder det nu i en ny afgørelse fra Datatilsynet, som Computerworld er kommet i besiddelse af.

Her har Datatilsynet netop udstedt forbud til TDC mod at optage samtaler til også internt brug medmindre kunderne giver deres samtykke hertil.

Det kan du læse mere om her: Datatilsynet udsteder forbud til TDC for overtrædelse af GDPR

Computerworld arbejder på at få en kommentar fra TDC til denne sag.

Læs også:

Bredbåndsselskab optog samtale med Anders Friis - og så klagede han til Datatilsynet: "Det er ikke ok, at man bare registrerer uden at tage hensyn til reglerne"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Nuuday og Telenor vinder kæmpe teleaftaler til det offentlige til en værdi af 1,8 milliarder kroner
SKI har udnævnt vinderne af de to tele- og dataaftaler 50.48 og 02.08, der udgør omkring 14 procent af det samlede offentlige telemarked.
Computerworld
Ransomware-hackere krævede 15 millioner kroner: Betal og kom videre, lød det fra politiet
En fagforening med 1,3 millioner medlemmer blev i 2019 ramt af et ransomware-angreb, hvor hackerne krævede en løsesum på 15 millioner kroner. Myndighederne opfordrede dem til at betale løsesummen, men de valgte en helt anden løsning, og i stedet fandt de fysiske kopier frem og forsøgte at gendanne data.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.