Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

TDC har tidligere ændret sine regler for optagelser af samtaler på grund af persondata-problemer

TDC ændrede i 2016 sine retningslinier for optagelser af telefonssamtaler efter en sag, hvor et konkurrerende firma fik kritik fra Datatilsynet. Nu har TDC fået et decideret forbud af Datatilsynet.

TDC ændrede i 2016 sine retningslinier for optagelser af telefonssamler med selskabets kunder.

Det skete som direkte følge af en sag i Datatilsynet, hvor TDC-konkurrenten Trefor/Waoo fik kritik for at optage telefonsamtaler med kunderne uden forudgående samtykke.

Indtil denne sag havde TDC både optaget indgående opkald samt alle de opkald, som selskabets kundesupport selv foretog til kunderne - uden først at give besked.

“Vi har dels anvendt optagelserne i forbindelse med uddannelse af vores medarbejdere. Dels har optagelserne været anvendt som dokumentation, hvis der har været uenighed mellem en kunde og TDC,” meddelte TDC dengang til Computerworld.

Men det ændrede sig altså med sagen i 2016.

“Vi har noteret os sagen, som Computerworld har skrevet om, og vi har besluttet, at vi ikke længere vil anvende optagelserne i forbindelse med uoverensstemmelser eller som dokumentation. Nu vil vi alene anvende dem til undervisning af medarbejdere,” lød det dengang fra TDC.

Dengang oplyste TDC også, at selskabet 'tolkede reglerne' sådan, at man godt må optage samtaler i forbindelse med uddannelse af medarbejdere - også selv om kunderne ikke blev gjort opmærksom på det.

TDC meddelte dengang til os, at selskabet ikke oplyste til kunden, at udgående samtaler blev optaget, da optagelsen fandt sted automatisk.

Det kan du læse mere om her: Dine samtaler med TDC bliver optaget: Her er selskabets nye procedurer.

Men denne fremgangsmåde er imidlertid heller ikke lovlig, lyder det nu i en ny afgørelse fra Datatilsynet, som Computerworld er kommet i besiddelse af.

Her har Datatilsynet netop udstedt forbud til TDC mod at optage samtaler til også internt brug medmindre kunderne giver deres samtykke hertil.

Det kan du læse mere om her: Datatilsynet udsteder forbud til TDC for overtrædelse af GDPR

Computerworld arbejder på at få en kommentar fra TDC til denne sag.

Læs også:

Bredbåndsselskab optog samtale med Anders Friis - og så klagede han til Datatilsynet: "Det er ikke ok, at man bare registrerer uden at tage hensyn til reglerne"
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere