Artikel top billede

Her ses Travis Kalanick i samtale med Salesforce-stifteren Marc Benioff til Salesforces Dreamforce-konference i 2015. Foto: Morten Sahl Madsen.

Ubers børsnotering skaber guldregn over stifterne: Så mange milliarder står selskabets stifter Travis Kalanick til at score

Ubers stifter Travis Kalanick, der for få år siden blev presset ud af selskabet, står til at score svimlende milliardbeløb, når Uber om kort tid går på børsen i en af de største børsnoteringer i amerikansk historie.

Ubers medstifter Travis Kalanick trak sig som direktør for selskabet i 2017, men alligevel står han til at score intet mindre end 66 milliarder kroner (10 milliarder dollar, red), når selskabet i løbet af de kommende måneder går på børsen.

Det skriver det amerikanske techmedie Techcrunch.

Dermed bliver Travis Kalanick med et enkelt slag rigere end Danmarks rigeste person, Anders Holch Povlsen, der har en formue på 42 milliarder kroner.

Læs også: Uber klar til børsnotering - åbner for længe ventet indblik i selskabets detaljer: Se dem her

Børsnotering kommer til maj

Ifølge Techcrunch ventes det, at Uber i løbet af maj ventes at blive børsnoteret til en samlet børsværdi på 660 milliarder kroner (100 milliarder dollar, red).

Det fremgår ifølge Bloomberg af de dokumenter, som netop er blevet fremlagt i forberedelserne til børsnoteringen, at Travis Kalanick fortsat ejer 8,6 procent af aktierne i Uber, mens investeringsfonden Softbank Vision Fund ejer 16,3 procent af aktierne og ventureselskabet Benchmark ejer 11 procent.

Ubers anden stifter, Garret Camp, ejer seks procent.

Dernæst fremgår det af dokumenterne, at Saudi Arabiens offentlige investeringsfond ejer 5,3 procent, og Googles moderselskab Alphabet ejer 5,2 procent.

Ubers børsnotering ventes at blive den ottende største i amerikansk historie. Den største var Alibaba i 2014, mens Facebooks børsnotering i 2012 var den fjerde største.

Læs også: Derfor ender kunderne med at betale prisen, når Uber og Lyfts førerløse drømme brister

Direktør blev presset ud

Travis Kalanick stoppede i 2017 som administrerende direktør i Uber.

Det skete ifølge New York Times efter massivt pres fra selskabet investorer efter, at Uber havde været involveret i en række møgsager, som truede med afspore en af de seneste års mest lovende amerikanske iværksætter-historier.

Travis Kalanick og Garrett Camp stiftede sammen Uber i 2009.

Forinden havde Garett Camp været med til at stifte internetvirksomheden StumpleUpon, mens Travis Kalanick tidligere har stiftet den Napster-lignende fildelingstjenste Scour og P2P-tjenesten RedSwoosh.

Sidstnævnte blev i 2007 solgt til Akamai for 19 millioner dollar.

Læs Computerworlds portræt af Travis Kalanick her:

Travis Kalanick er året vigtigste it-personlighed: Mød manden i Ubers førersæde
IT-JOB

SOS International A/S

System Engineer

Unik System Design A/S

Dygtig supporter til Unik Advosys

Spillehallen.dk ApS

Digital Marketing Manager

Capgemini Danmark A/S

Data Governance Consultant
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere