Topnyhed:Ingrid Mjøen stopper som dansk landechef i Oracle: Skifter til international toppost

Artikel top billede

Her ses Travis Kalanick i samtale med Salesforce-stifteren Marc Benioff til Salesforces Dreamforce-konference i 2015. Foto: Morten Sahl Madsen.

Ubers børsnotering skaber guldregn over stifterne: Så mange milliarder står selskabets stifter Travis Kalanick til at score

Ubers stifter Travis Kalanick, der for få år siden blev presset ud af selskabet, står til at score svimlende milliardbeløb, når Uber om kort tid går på børsen i en af de største børsnoteringer i amerikansk historie.

Ubers medstifter Travis Kalanick trak sig som direktør for selskabet i 2017, men alligevel står han til at score intet mindre end 66 milliarder kroner (10 milliarder dollar, red), når selskabet i løbet af de kommende måneder går på børsen.

Det skriver det amerikanske techmedie Techcrunch.

Dermed bliver Travis Kalanick med et enkelt slag rigere end Danmarks rigeste person, Anders Holch Povlsen, der har en formue på 42 milliarder kroner.

Læs også: Uber klar til børsnotering - åbner for længe ventet indblik i selskabets detaljer: Se dem her

Børsnotering kommer til maj

Ifølge Techcrunch ventes det, at Uber i løbet af maj ventes at blive børsnoteret til en samlet børsværdi på 660 milliarder kroner (100 milliarder dollar, red).

Det fremgår ifølge Bloomberg af de dokumenter, som netop er blevet fremlagt i forberedelserne til børsnoteringen, at Travis Kalanick fortsat ejer 8,6 procent af aktierne i Uber, mens investeringsfonden Softbank Vision Fund ejer 16,3 procent af aktierne og ventureselskabet Benchmark ejer 11 procent.

Ubers anden stifter, Garret Camp, ejer seks procent.

Dernæst fremgår det af dokumenterne, at Saudi Arabiens offentlige investeringsfond ejer 5,3 procent, og Googles moderselskab Alphabet ejer 5,2 procent.

Ubers børsnotering ventes at blive den ottende største i amerikansk historie. Den største var Alibaba i 2014, mens Facebooks børsnotering i 2012 var den fjerde største.

Læs også: Derfor ender kunderne med at betale prisen, når Uber og Lyfts førerløse drømme brister

Direktør blev presset ud

Travis Kalanick stoppede i 2017 som administrerende direktør i Uber.

Det skete ifølge New York Times efter massivt pres fra selskabet investorer efter, at Uber havde været involveret i en række møgsager, som truede med afspore en af de seneste års mest lovende amerikanske iværksætter-historier.

Travis Kalanick og Garrett Camp stiftede sammen Uber i 2009.

Forinden havde Garett Camp været med til at stifte internetvirksomheden StumpleUpon, mens Travis Kalanick tidligere har stiftet den Napster-lignende fildelingstjenste Scour og P2P-tjenesten RedSwoosh.

Sidstnævnte blev i 2007 solgt til Akamai for 19 millioner dollar.

Læs Computerworlds portræt af Travis Kalanick her:

Travis Kalanick er året vigtigste it-personlighed: Mød manden i Ubers førersæde
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
LogPoint-topchef Jesper Zerlang indsætter tidligere Superliga-spiller som ny dansk landechef
Jesper Zerlang overlader pladsen som landechef for det danske marked hos it-sikkerhedsselskabet LogPoint. I stedet skal han fokusere på jobbet som topchef for hele koncernen, der er til stede i ni lande.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Servere til finans, avanceret dataanalyse eller forskning? Få hurtigt overblik her
Få viden om nyeste muligheder for at vælge servere til understøttelse af både stabile workloads og særdeles krævende opgaver med behov for eksempelvis AI og ML og tungt træk på GPU.