Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Apple betaler kassen hver måned til Amazon / Huawei: Vi har 40 underskrevne 5G-kontrakter / Netflix afviser at dræbe sexlysten

Apple betaler tilsyneladende kassen hver måned til Amazon, Huawei klarer sig tilsyneladende fint trods spionage-rygter og Netflix afviser at deres mange serier har dræbt den amerikanske sexlyst.

God morgen - vi håber du har haft en god påske. Her er morgenens it-nyheder.

Vi begynder med et tillykke til den navnkundige ZX Spectrum, som i dag fylder 37 år. I et par år efter lanceringen i 1982 var den en af verdens hurtigst sælgende computere - godt hjulpet på vej af farverne, som 8bit-maskinen kunne vise på skærmen.

Og mens du klikker dig igennem indbakken efter ferien kan du filosofere over, at Sir Clive Sinclair for nogle år siden fortalte The Guardian at han slet ikke selv bruger email. Det er tilsyneladende "for irriterende".

Apple betaler kassen hver måned til Amazon

Amazons cloud-tjeneste AWS kan sammen med andre udbydere fremvise imponerende vækstrater.

Ifølge amerikanske CNBCs kilder er en af de helt store kunder et andet stort tech-firma: Apple.

Apple har de sidste par år øget antallet af tjenester, som firmaet tilbyder som supplement til deres populære telefoner. Og det koster, ifølge CNBCs kilder, firmaet cirka 198 millioner kroner om måneden - kroner der overføres til Amazon.

Huawei: Vi har 40 underskrevne 5G-kontrakter

På trods af tilbageslag og politisk nervøsitet fortsætter kinesiske Huawei tilsyneladende med at lande nye kunder.

Det fortalte firmaet, ifølge Wall Street Journal, i forbindelse med det seneste regnskab.

Huawei skal således levere 5G-udstyr til 40 selskaber og har allerede leveret mere end 70.000 5G-basestationer.

Netflix afviser: Det er ikke vores skyld fødselstallet falder

Vi slutter i den lette ende: Den amerikanske fødselsrate har i flere år været faldende. Det har medført flere teorier, blandt andet om sammenhængen mellem udbredelsen af mobiltelefoner og hyppigheden af sex - hvor det ser ud til at telefonerne langsomt vinder over sex.

Seneste har The Wall Street Journal spurgt en række unge amerikanere sammenhængen mellem serie-forbrug og sex. Her viste det sig at 36 procent af amerikanerne mellem 18 og 38 år foretrak en episode mere fremfor en omgang lagengymnastik.

En anonym talsmand for Netflix afviser over for avisen at streamningtjenesten skulle have et ansvar: Vores serier er gode, men ikke så gode, lyder det.