Artikel top billede

Facebooks 'hate speech'-overvågning dækker ikke sprog talt af 230 millioner mennesker

Sprog-mangfoldighed giver Facebook store problemer med at overvåge brugernes adfærd og sprogtone.

Facebook har store udfordringer med at sikre sig, at sitets regler for god sprogtone, opførsel og regler for indhold overholdes.

Det skyldes ifølge Reuters, at det strømmer ind med indhold på nye sprog på Facebook.

Brugen af det sociale medie spreder sig nemlig hastigt på grund af mobil-telefoner, der i dag anvendes i stort set alle afkroge af verden.

Facebook har i dag omkring 2,3 milliarder brugere.

Og menuer og lignende findes i dag på 111 forskellige sprog på sitet, som altså dermed også har forpligtet sig til at sikre, at sprogtone og lignende overholdes på disse sprog.

Facebook beskæftiger i dag 15.000 medarbejdere, der alene arbejder med indholds-moderation på omkring 50 sprog.

Hertil kommer automatisk genkendelse af hate speech på 30 sprog, ligesom Facebook anvender et antal freelance-tolke.

Reuters har imidlertid fundet 31 bredt anvendte sprog, som ikke understøttes på Facebook. Disse sprog tales ifølge nyhedsbureauet af mindst 230 millioner mennesker.

Samtidig er det langt fra alle 111 sprog, der rent faktisk følges helt til dørs.

“De detaljerede regler kendt som ‘community standards’, som forhindrer brugere i at poste fornærmende materiale inklusive hadefuld tale og fejring af vold, oversættes til kun 41 sprog ud af de 111 understøttede,” lyder det fra Reuters.

Blandt de sprog, der ikke understøttes er ifølge nyhedsbureauet khmer (Cambodia), sinhala (Sri Lanka), etiopisk og fijian (Fiji).

Læs også:

Facebook søger ny landechef for den danske forretning: Se kravene her

"Jeg kan kategorisk afvise, at vi lytter til folks mikrofoner - det er en af mange myter om, hvordan reklamer virker på Facebook"

Det skal der til for at blive softwareudvikler hos Facebook: 'Eksamenskarakterer er mindre vigtige'

Fra 'college dropout' til direktørpost i Facebook: Her er historien om danske Allans 25-årige karriere blandt verdens største teknologiselskaber
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere