Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

IBM satser stort på landbrugs-teknologi: Nyt it-projekt skal optimere syv procent af verdens landbrugsjord

IBM vil sammen med den norske gødnings-gigant Yara opbygge verdens største platform til optimering af landbrug. Med ultralokale data og blockchain skal det få gårdene til at yde mere på en bæredygtig måde.

IBM og den norske gødningsgigant Yara går sammen om stort digitaliseringsprojekt til landbrugssektoren, hvor de to selskaber ser et stort uudfyldt behov.

De to selskaber lancerer senere på året det, som de kalder for en ‘digital landbrugs-platform,’ som landbrug skal kunne anvende til at forbedre deres produktion.

Data på platformen vil over tid komme til at dække 100 millioner hektarer eller det, der svarer til syv procent af verdens landbrugsjord.

Samarbejdet vil ifølge de to selskaber forene ‘Yaras agronomiske viden, der understøttes af 800 agronomer og et århundredes erfaring med IBM’s digitale platforme, services og ekspertise i kunstig intelligens og data-analyse.’

Platformen vil blandt andet komme til at indeholde udnyttelse kunstig intelligens, machine learning og det, som IBM kalder for ‘in-field data’ til at optimere produktion og udbytte på en bæredygtig måde.

Samarbejdet kommer til at dække ‘alle aspekter af landbrugs-optimering,’ hedder det.

Det gælder eksempel geo-specifikke vejrdata, hvor de to selskaber vil forsøge at udvikle hyperlokale vejrudsigter, som skal kunne anvendes til at give anbefalinger til optimal udnyttelse af de enkelte marker.

Samarbejdet inkluderer også udnyttelse af IBM’s blockchain-teknologier, som skal udnyttes til at optimere de for landbruget helt afgørende transportforhold, mens også forhindre svindel og mad-spild.

Blockchain vil være med til at skabe en ‘holistisk tilgang til mad-produktion fra gård til tallerken,” hedder det.

De første services ventes i luften inden årets udgang.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere