Stort nedbrud:KMD arbejder på højtryk for at klarlægge omfanget og årsagen - rammer flere af selskabets kunder

Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

IBM satser stort på landbrugs-teknologi: Nyt it-projekt skal optimere syv procent af verdens landbrugsjord

IBM vil sammen med den norske gødnings-gigant Yara opbygge verdens største platform til optimering af landbrug. Med ultralokale data og blockchain skal det få gårdene til at yde mere på en bæredygtig måde.

IBM og den norske gødningsgigant Yara går sammen om stort digitaliseringsprojekt til landbrugssektoren, hvor de to selskaber ser et stort uudfyldt behov.

De to selskaber lancerer senere på året det, som de kalder for en ‘digital landbrugs-platform,’ som landbrug skal kunne anvende til at forbedre deres produktion.

Data på platformen vil over tid komme til at dække 100 millioner hektarer eller det, der svarer til syv procent af verdens landbrugsjord.

Samarbejdet vil ifølge de to selskaber forene ‘Yaras agronomiske viden, der understøttes af 800 agronomer og et århundredes erfaring med IBM’s digitale platforme, services og ekspertise i kunstig intelligens og data-analyse.’

Platformen vil blandt andet komme til at indeholde udnyttelse kunstig intelligens, machine learning og det, som IBM kalder for ‘in-field data’ til at optimere produktion og udbytte på en bæredygtig måde.

Samarbejdet kommer til at dække ‘alle aspekter af landbrugs-optimering,’ hedder det.

Det gælder eksempel geo-specifikke vejrdata, hvor de to selskaber vil forsøge at udvikle hyperlokale vejrudsigter, som skal kunne anvendes til at give anbefalinger til optimal udnyttelse af de enkelte marker.

Samarbejdet inkluderer også udnyttelse af IBM’s blockchain-teknologier, som skal udnyttes til at optimere de for landbruget helt afgørende transportforhold, mens også forhindre svindel og mad-spild.

Blockchain vil være med til at skabe en ‘holistisk tilgang til mad-produktion fra gård til tallerken,” hedder det.

De første services ventes i luften inden årets udgang.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere