Artikel top billede

IBM satser stort på landbrugs-teknologi: Nyt it-projekt skal optimere syv procent af verdens landbrugsjord

IBM vil sammen med den norske gødnings-gigant Yara opbygge verdens største platform til optimering af landbrug. Med ultralokale data og blockchain skal det få gårdene til at yde mere på en bæredygtig måde.

IBM og den norske gødningsgigant Yara går sammen om stort digitaliseringsprojekt til landbrugssektoren, hvor de to selskaber ser et stort uudfyldt behov.

De to selskaber lancerer senere på året det, som de kalder for en ‘digital landbrugs-platform,’ som landbrug skal kunne anvende til at forbedre deres produktion.

Data på platformen vil over tid komme til at dække 100 millioner hektarer eller det, der svarer til syv procent af verdens landbrugsjord.

Samarbejdet vil ifølge de to selskaber forene ‘Yaras agronomiske viden, der understøttes af 800 agronomer og et århundredes erfaring med IBM’s digitale platforme, services og ekspertise i kunstig intelligens og data-analyse.’

Platformen vil blandt andet komme til at indeholde udnyttelse kunstig intelligens, machine learning og det, som IBM kalder for ‘in-field data’ til at optimere produktion og udbytte på en bæredygtig måde.

Samarbejdet kommer til at dække ‘alle aspekter af landbrugs-optimering,’ hedder det.

Det gælder eksempel geo-specifikke vejrdata, hvor de to selskaber vil forsøge at udvikle hyperlokale vejrudsigter, som skal kunne anvendes til at give anbefalinger til optimal udnyttelse af de enkelte marker.

Samarbejdet inkluderer også udnyttelse af IBM’s blockchain-teknologier, som skal udnyttes til at optimere de for landbruget helt afgørende transportforhold, mens også forhindre svindel og mad-spild.

Blockchain vil være med til at skabe en ‘holistisk tilgang til mad-produktion fra gård til tallerken,” hedder det.

De første services ventes i luften inden årets udgang.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Kommunal IT-sikkerhed: Sådan håndterer du det mest effektivt
Hvordan sikrer du systemer og fortrolige data i den kommunale sektor trods begrænsede budgetter og en lang række krav til den digitale transformationsproces? Få et godt overblik her.