Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Bredbåndspuljen åbner for ansøgninger: Så får du fat i nogle af de 100 millioner kroner, som i år er på højkant

Enegistyrelsen åbner tirsdag for ansøgninger til Bredbåndspuljen 2019. Se her, hvordan du kan få fat i nogle af de 100 millioner kroner, der i år er på højkant.

Det koster kan koste kassen at udrulle bredbånd i især tyndtbefolkede områder. Men nu har du igen mulighed for at søge solide tilskud til bredbåndsprojekter.

I dag tirsdag åbner Energistyrelsen nemlig for ansøgninger om at få del i de 100 millioner kroner, der i år er blevet afsat til Bredbåndspuljen.

Alle pengene er øremærket til det, som Energistyrelsen kalder for ‘lokale bredbåndsprojekter.’

“Bredbåndspuljen er først og fremmest målrettet landdistrikter og tyndt befolkede områder, hvor teleselskaberne er tilbageholdende med at rulle hurtigt bredbånd på kommerciel basis. Desuden skal en ansøgning dække mindst to adresser, og man skal bo et sted, hvor den mulige hastighed på ens nuværende internet ikke er højere end 10 Mbit/s download og/eller 2 Mbit/s upload,” meddeler Energistyrelsen.

Så mange har tidligere søgt

Bredbåndspuljen var oprindeligt på i alt 200 millioner kroner og har til formål at fremme bredbåndsprojekter herhjemme.

Der blev uddelt 80 millioner kroner i 2016, mens der i 2017, 2018 og 2019 er afsat 40 millioner kroner til uddeling.

Folketinget besluttede i foråret 2018 at afsætte yderligere 100 millioner kroner til puljen, som altså er de penge, som nu skal uddeles.

Uddelingerne af bredbåndsmidlerne er blevet løbende kritiseret for at ramme skævt og favorisere bredbåndsprojekter i de store byer.

Det kan du læse mere om her: Minister i krydsild om dansk bredbåndspulje: Er millionerne blevet tildelt de helt forkerte områder?

Efterfølgende blev der lukket for muligheden for at søge støtte for by-områder i 35 kommuner - herunder de fleste storkøbenhavnske kommuner.

Det kan du læse mere om her: Ny bredbåndspulje på trapperne: Store ændringer på vej - slut med støtte til byområder i 35 kommuner

I 2018 besluttede regeringen således at målrette puljen mod de tyndt befolkede områder i Danmark.

I 2018 modtog Energistyrelsen 137 ansøgninger om støtte til projekter - heraf kom størstedelen fra Region Sjælland og Region Syddanmark.

Du kan se hele listen her: Disse byer har søgt om penge fra bredbåndspuljen - især stort behov på Sjælland.

91 projekter fik støtte i fjor. De dækkede i alt 4.500 adresser, hvoraf de 98 procent ifølge Enerigistyrelsen ligger i landzone.

Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V) opfordrer ifølge Energistyrelsen alle, der har 'ondt i internettet' til at søge tilskud.

"Det er regeringens målsætning, at alle skal have adgang til en god bredbåndforbindelse. Det er helt afgørende for, at man kan bo og drive virksomhed over hele landet. Hurtigt internet er en vigtig forudsætning for, at vores børn kan aflevere deres lektier, at man kan handle på internettet og i det hele taget få en familie til at fungere fornuftigt," meddeler han.

Du kan på bredbaandspulje.ens.dk se de adresser, der er tilskudsberettigede.

Du kan se, hvordan du søger her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere