Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

Nu har Hydro fået regningen for det gigantiske hackerangreb - bliver dyrere end forventet

Hackerangrebet mod Norsk Hydro har vist at få store økonomiske konsekvenser for den norske industrigigant.

Den norske industrigigant Norsk Hydro har nu offentliggjort prisen for det gigantiske hackerangreb, som selskabet blev ramt af i forrige måned, og og regningen bliver væsentligt større end forventet.

For i en selskabsmeddelelse oplyser Norsk Hydro nu, at selskabet samlet set forventer, at omkostningerne forbundet med hackerangrebet i første kvartal løber op i mellem 400 og 450 millioner norske kroner.

Det svarer med den aktuelle kurs til mellem 300 og 350 millioner danske kroner, og dermed er den samlede regningen steget med op mod 100 millioner kroner siden marts, hvor Norsk Hydro meddelte, at man forventede at regningen vil lande på mellem 230 og 270 millioner danske kroner.

De høje omkostninger skyldes især, at selskabet har måtte skrue ned for produktionsapparatet over store dele af verden.

I Danmark, hvor Norsk Hydro har 800 ansatte i afdelinger i både Slagelse og Tønder, var det eksempelvis nødvendigt at lukke produktionen ned i et helt døgn og hjemsende alle produktionsmedarbejderne.

Læs også: Dansk Hydro-direktør efter hacker-angreb: "Vi løber rundt med USB-stik fra computer til computer for at flytte informationer rundt i forsyningskæden

”Cyberangrebet, der ramte os den 19. marts, har påvirket hele den globale organisation, og det er især afdelingen Extruded Solutions, som har været hårdest ramt af både driftsproblemer og økonomiske tab,” siger Svein Richard Brandtzæg ifølge selskabsmeddelelsen.

Udskyder kvartalsregnskaber

Norsk Hydro skulle have offentliggjort sit regnskab for første kvartal af 2019, men 12. april meddelte selskabet, at regnskabet først vil blive offentliggjort 5. juni.

I meddelelsen oplyser Norsk Hydro ligeledes, at Svein Richard Brandtzæg fratræder som koncernchef 8. maj. Han vil blive afløst af Hilde Merete Aasheim.

Læs også: Jan 'the dinosaur' blev den store helt efter Norsk Hydros gigantiske hackerangreb - selv om han er stærkt skeptisk over for teknologi
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere