Artikel top billede

Nu har Hydro fået regningen for det gigantiske hackerangreb - bliver dyrere end forventet

Hackerangrebet mod Norsk Hydro har vist at få store økonomiske konsekvenser for den norske industrigigant.

Den norske industrigigant Norsk Hydro har nu offentliggjort prisen for det gigantiske hackerangreb, som selskabet blev ramt af i forrige måned, og og regningen bliver væsentligt større end forventet.

For i en selskabsmeddelelse oplyser Norsk Hydro nu, at selskabet samlet set forventer, at omkostningerne forbundet med hackerangrebet i første kvartal løber op i mellem 400 og 450 millioner norske kroner.

Det svarer med den aktuelle kurs til mellem 300 og 350 millioner danske kroner, og dermed er den samlede regningen steget med op mod 100 millioner kroner siden marts, hvor Norsk Hydro meddelte, at man forventede at regningen vil lande på mellem 230 og 270 millioner danske kroner.

De høje omkostninger skyldes især, at selskabet har måtte skrue ned for produktionsapparatet over store dele af verden.

I Danmark, hvor Norsk Hydro har 800 ansatte i afdelinger i både Slagelse og Tønder, var det eksempelvis nødvendigt at lukke produktionen ned i et helt døgn og hjemsende alle produktionsmedarbejderne.

Læs også: Dansk Hydro-direktør efter hacker-angreb: "Vi løber rundt med USB-stik fra computer til computer for at flytte informationer rundt i forsyningskæden

”Cyberangrebet, der ramte os den 19. marts, har påvirket hele den globale organisation, og det er især afdelingen Extruded Solutions, som har været hårdest ramt af både driftsproblemer og økonomiske tab,” siger Svein Richard Brandtzæg ifølge selskabsmeddelelsen.

Udskyder kvartalsregnskaber

Norsk Hydro skulle have offentliggjort sit regnskab for første kvartal af 2019, men 12. april meddelte selskabet, at regnskabet først vil blive offentliggjort 5. juni.

I meddelelsen oplyser Norsk Hydro ligeledes, at Svein Richard Brandtzæg fratræder som koncernchef 8. maj. Han vil blive afløst af Hilde Merete Aasheim.

Læs også: Jan 'the dinosaur' blev den store helt efter Norsk Hydros gigantiske hackerangreb - selv om han er stærkt skeptisk over for teknologi
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Derfor virker mailbårne angreb – og sådan beskytter du dig
Cyberangreb via email er blandt de mest udbredte cybertrusler, og i dette whitepaper får du viden om hvordan de mest udbredte typer fungerer, detekteres og afvises.