Topnyhed:Ingrid Mjøen stopper som dansk landechef i Oracle: Skifter til international toppost

Artikel top billede

Salg af iPhone styrtdykker: Men Apple ser ud til at finde nye veje

Seneste kvartalsregnskab fra Apple viser, at tech-giganten finder nye veje til indtjeningen, mens iPhone-salget svigter.

Apples nyeste kvartalsregnskab er grum læsning for selskabets smartphone-afdeling, som må indkassere et minus på 17 procent i omsætning i forhold til samme periode sidste år.

Det svarer til en omsætning på 31 milliarder dollar, svarende til godt 206 milliarder kroner.

Det er en anelse mere, end hvad analytikere havde forudsagt efter et svært år med patentsager, handelskrig og nedjusteringer i produktionen i et mættet smartphone-marked, skriver Bloomberg.

Mac-salget har også været i modvind med fem procent lavere omsætning i forhold til sidste år.

Anderledes ser det ud med Apples salg af iPads samt selskabets wearable-, home- og tilbehørsafdeling, som leverer vækstrater på henholdsvis 22 og 30 procent.

Fortsætter de takter, vil de to afdelinger hver stå for en større omsætning end Mac-forretningen.

Et vigtigt nøgletal i Apples-regnskab var væksten i selskabets serviceafdeling, som spås til at blive en af tech-gigantens helt store vækstakser.

Denne forretning stod for en omsætning på 11,45 milliarder dollar – en ny rekord for afdelingen svarende til en vækst på 25 procent.

Samlet set svarer det til en omsætning på 54,77 milliarder dollar for regnskabsperioden. Det er et fald på fem procent i forhold til samme periode sidste år.

Læs også: Apple og Qualcomm indgår forlig i kæmpestrid: Apple føjer sig og indvilger i at betale - nu er vejen banet for 5G-iPhone

Børsmarkederne belønner Apple

Overordnet set leverer tech-giganten dog et regnskab, som mere end tilfredsstiller børsmarkedet, der kvitterer ved at give aktiekursen et løft på næsten fem procent.

Selskabet oplyser, at næste målsætning bliver en omsætning på mellem 52,5 og 54,5 milliarder dollar, hvor der tidligere blevet peget på 52,2 milliarder dollar. Det svarer til knap 350 milliarder kroner.

Dermed bryder Apple med 21 måneders nedtur for selskabet, hvor selskabet i en periode havde mistet over 40 procent af sin værdi.

Apples margener har dog ikke været synderligt berørt med udsigt til en margin på mellem 37 og 38 procent i næste regnskab.

Se også: Her er Apples længe ventede streaming-satsning: Apple TV+ og Channels
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
LogPoint-topchef Jesper Zerlang indsætter tidligere Superliga-spiller som ny dansk landechef
Jesper Zerlang overlader pladsen som landechef for det danske marked hos it-sikkerhedsselskabet LogPoint. I stedet skal han fokusere på jobbet som topchef for hele koncernen, der er til stede i ni lande.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Smid lænkerne, ryd op i legacy-IT og kom videre på den digitale rejse
Få indblik i gennemprøvet metodik, som gør det muligt at analysere og gennemskue præcis hvordan du moderniserer dine legacy-systemer.