Artikel top billede

e-Boks taber 30 procent på bundlinjen men øger omsætningen

Omsætningen hos e-Boks vokser, mens bundlinjen falder voldsomt som følge af stigende produktionsomkostninger og manglende aktivitet i Sverige og Norge.

e-Boks, der er delvist ejet af Nets og Post Nord, kommer ud af 2018 med en nettoomsætning på 214 millioner kroner.

Det er en vækst på knap 12 procent og beskrives som 'fornuftig' af ledelsen.

"Omsætningen er i fornuftig udvikling på trods af en flad prisudvikling, hertil har aktiviteterne i Norge og Sverige endnu ikke nået det forventede niveau," fremgår det.

Helt så godt står det dog ikke til med selskabets bundlinje, der falder fra omkring 25 millioner kroner til tæt på 17,5 millioner kroner - svarende til et fald lidt over 30 procent.

Udover de manglende aktiviteter i Norge og Sverige, skyldes det faldende resultat ifølge ledelsesberetningen stigende omkostninger.

"Resultatet er faldet som følge af stigende produktionsomkostninger samt øgede udviklingsomkostninger."

Det gennemsnitlige antal medarbejdere er steget med blot en enkelt medarbejder fra 2017 til 2018.

Men samlet set er det gået godt på medarbejderfronten, melder ledelsen.

"Der har i årets løb været en tilgang af kompetente og erfarne medarbejdere, som har styrket e-Boks’ viden og kompetencemæssige udgangspunkt. Det er afgørende at e-Boks fortsat kan rekruttere og fastholde medarbejdere med et højt uddannelsesniveau, for til stadighed at kunne levere og udvikle konkurrencedygtige produkter og løsninger," skriver ledelsen blandt andet.

Læs også: Banebrydende afgørelse fra staten: Kæmpe offentligt it-system må ikke forlade Danmark

Direktør forventede bedre vækstrater på bundlinjen

I regnskabet for 2017 leverede e-Boks en vækst på hele 253 procent på bundlinjen, mens omsætningen steg med lidt over 10 procent.

I forbindelse med 2017-årsregnskabet fortalte direktør Ulrik Falkner Thagesen dengang til Computerworld, at han forventede "nogenlunde samme vækstrater" i 2018.

Dengang kunne han pegede han på, at det vigtigste tal for ham var toplinjen.

"Hvis jeg skulle pege på et tal, er det, at vores toplinje stadigvæk har en rigtig fornuftig vækstrate. Vi er gået fra at være en virksomhed, der i 2013 omsatte for godt 100 millioner kroner til i 2017 at være tæt på at runde de 200 millioner kroner, hvilket vi kommer til i år."

Du kan læse hele interviewet med direktøren her: e-Boks' indtjening vokser med enorme 253 procent: "Vi har ikke sparet os til det, men vi har været gode til at vælge, hvad vi skal bruge penge på og prioritere"

e-Boks er i gang med skælsættende forhandling

Det er lige nu e-Boks, der står for at levere Digital Post i Danmark.

Men den kontrakt løber snart ud, og selskabet kæmper lige nu med Netcompany om den vigtige femårige kontrakt på næste generation af Digital Post til omkring 215 millioner kroner.

Ifølge Ulrik Falkner udgjorde Digital Post-kontrakten i regnskabet for 2017 20 til 25 procent af e-Boks' omsætning.

Begge leverandører har senest afleveret tilbud, som er blevet afvist af Digitaliseringsstyrelsen for ikke at være konditionsmæssige. I stedet er styrelsen begyndt en forhandling med de to leverandører, og forventer efter planen at kunne udpege en vinder i juli eller august.

Du kan læse mere om det her: Kæmpe Digital Post-udbud udskudt i månedsvis: Tilbud fra e-Boks og Netcompany afvises på grund af omfattende fejl

Ledelsen hos e-Boks forventer for 2019 en stigende omsætning fra både kerne- og nye markeder g som følge af en nedbringelse af produktionsomkostninger.

Omkostningerne skal blandt andet nedbringes som følge af et afsluttet migrationsprojekt, fremgår det.
Premium
NNIT åbner igen kontorerne for sine medarbejdere - snart vil alle være tilbage: Her er hele genåbningsplanen
De tomme mødelokaler og stille kontorer er ved at blive udskiftet med en summen af stemmer hos NNIT. Konsulenthuset er i gang med at eksekvere på en genåbningsplan, der skal munde ud i en fuld genåbning af kontorerne.
Computerworld
Ransomware-hackere krævede 15 millioner kroner: Betal og kom videre, lød det fra politiet
En fagforening med 1,3 millioner medlemmer blev i 2019 ramt af et ransomware-angreb, hvor hackerne krævede en løsesum på 15 millioner kroner. Myndighederne opfordrede dem til at betale løsesummen, men de valgte en helt anden løsning, og i stedet fandt de fysiske kopier frem og forsøgte at gendanne data.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Så ofte rammer din sikkerhedsleverandør plet – eller helt ved siden af
Denne uafhængige evaluering fra MITRE ATT&CK giver et billede af styrker og svagheder hos førende udbydere af cybersikkerhedsydelser. Rapporten vurderer bl.a. reaktion og træfsikkerhed på simulerede angreb og af, hvor hurtigt der slås alarm.