Artikel top billede

Kæmpe it-fejl i dansk region: Skulle overføre 500 kroner til borgere, men sendte i stedet en halv million

En fejl i et it-system hos Region Syddanmark har betydet at flere borgere i regionen har fået udbetalt en halv million kroner, selvom de kun skulle have haft 500 kroner.

221 borgere i Region Syddanmark har fået udbetalt for mange penge af regionen på grund af en fejl i et it-system.

Fejlen betød at enkelte borgere fik udbetalt helt op til 500.000 kroner, selvom de kun skulle modtage 500 kroner, oplyser regionen i en pressemeddelelse.

"Jeg vil gerne beklage de gener, det giver de borgere, der har fået udbetalt forkerte beløb. Det er selvfølgelig en fejl, som ikke må ske. Heldigvis har vi hurtigt opdaget fejlen," lyder det fra Region Syddanmarks regnskabschef, Johan Meyer, ifølge meddelelsen.

"Vi er gået i gang med at ringe og skrive til de berørte borgere for at bede dem om at betale de udbetalte godtgørelser tilbage. Så hurtigt som muligt sender vi dem det korrekte beløb."

Det er borgere i regionen der skulle have udbetalt befordringsgodtgørelser i forbindelse med transport til sygehusbehandlinger som har modtaget flere penge end de var berettiget.

Fejlen skete i et midlertidig it-system, der er i gang med at blive udskiftet med et mere permanent økonomisystem.

Systemet går under navnet SydAX, og skal efter planen tages i brug fra 23. maj.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere