Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: 33 banker tilslutter sig nu Apple Pay / Sammenligningsportal henter tidligere TDC-direktør til toppost / Nets nægter at give nødhjælpsorganisationer rabat

33 banker tilslutter sig nu Apple Pay. Sammenligningsportal henter tidligere TDC-direktør til toppost. Nets nægter at give nødhjælpsorganisationer rabat. ThroughLine Games’ debutspil, Forgotton Anne, vinder ‘årets spil’.

Godmorgen og velkommen til endnu en morgen-briefing, hvor du får overblikket over dagens it-nyheder til at begynde denne torsdag morgen med.

33 banker tilslutter sig nu Apple Pay

Den amerikanske betalingsløsning Apple Pay tager et indhug på det danske marked.

Der sker fordi Sydbank sammen med 33 andre banker og pengeinstituter nu tager den nye betalingsløsning i brug.

”Vi har glædet os rigtig meget til at kunne sige, at nu er Apple Pay også en del af de services, vi tilbyder. Vi mærker en stor interesse blandt kunderne for hurtige, nemme og sikre betalingsmuligheder på tværs af pengeinstitutterne i samarbejdet, og Apple Pay har været meget efterspurgt," lyder det fra Jan Svarre, direktør i Sydbank i en pressemeddelelse.

Det betyder, at de 33 bankers kunder nu kan begynde at bruge Apple Pay, hvis danske konkurrent må siges at være Danske Banks Mobile Pay.

Foruden Sydbank er det blandt andet Alm. Brand Bank, BankNordik, Basisbank og Lån & Spar bank.

Sammenligningsportal henter tidligere TDC-direktør til toppost

Den danske sammenligningsportal Samlino har ansat Erik Kofoed, som ny administrerende direktør.

Den nye direktør kommer fra en stilling som Head of Strategy & Transformation i TDC Erhverv, oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

"Jeg har set meget frem til at blive en del af Samlino.dk. Det er en virksomhed med et stærkt brand, som allerede har markeret sig som Danmarks førende sammenligningsportal inden for bilforsikringer, bank- og teleprodukter," siger Erik Kofoed ifølge meddelelsen.

Han siger desuden at Samlino er en virksomhed med massere af uforløst potentale, som han altså nu skal til at indfri.

Nets nægter at give nødhjælpsorganisationer rabat

Flere nødhjælpsorganisationer har været ude med hård kritik af betalingsselskabet Nets for at tjene for mange penge på at håndtere medlemmernes kontigentsbetalinger.

Den kritik fik ifølge erhvervsmediet Finans, Nets til at fremlægge et nyt tilbud til organisationerne.

Men det er endnu ikke sket forklarer nødhjælpsorganisationerne til erhvervsmediet.

"Hver eneste gang vi har taget spørgsmålet om BS-gebyret (gebyr ved at bruge betalingsservice, red.) op, har vi fået at vide, at der kommer en god løsning i morgen. Indtil nu har Nets-meldingerne dog bare vist sig at være varm luft," siger direktør i Børns Vilkår til Finans.

ThroughLine Games’ debutspil Forgotton Anne vinder ‘årets spil’

Vi slutter hos producentforeningen, hvor de danske spilproducenter er blevet hædret med en række priser.

Den store vinder blev ThroughLine Games med sit debutspil, Forgotton Anne, der vinder ‘årets spil’.

"I et godt spil forsvinder den underliggende teknologi og erstattes af en levende verden, som spillerne kan dykke ind i. Det bedste spil i 2019 gør netop dette. Den fantastiske animation og lydside skaber en troværdighed, der skaber en drømmelignende virkelighed gennem kunsten og musikken," lyder det blandt andet i begrundelsen for vinderen.

Udover hovedpremien vandt ThroughLine Games også for bedste debut og bedste visuelle design.