Artikel top billede

Dansk it-fagforening får ny formand efter første kampvalg nogensinde

It-fagforbundet Samdata/HK får ny formand efter det første kampvalg i forbundets historie.

Det danske it-fagforbund Samdata/HK med omkring 17.000 medlemmer får ny formand i skikkelse af Gitte Korsgaard Andreasen.

Hun er blevet valgt på fagforbundets delegeretmøde efter det første kampvalg nogensinde i fagforbundet historie, meddeler forbundet.

Hun aflæser Thomas Bisballe, der selv har valgt at trække sig fra posten efter seks år som formand.

Gitte Korsgaard Andreasen har i de senere år været en af fagforbundets to næstformænd, og helt usædvanligt valgte begge næstformænd at opstille som kandidater til formandsposten.

Foruden Gitte Korsgaard Andreasen drejede det sig om Per Robert Nedergaard Nielsen.

Ifølge Samdata/HK er det ellers kutymen, at bestyrelsen bliver enig om at opstille en enkelt formandskandidat, som så bliver valgt.

“Valget var relativt tæt, men Gitte Korsgaard Andreasen kunne efter stemmeoptællingen trække sig som vinder,” meddeler fagforbundet.

“Opgøret var ikke mere dramatisk end, at Per Robert Nedergaard Nielsen valgte at stille op som 1. næstformand, hvor han blev valgt til uden modkandidater,” lyder det fra Samdata/HK.

Næstformand i seks år

Gitte Korsgaard Nielsen har været næstformand i seks år. Hun er uddannet datanom og datamatiker og arbejder til daglig som specialkonsulent i it-sikkerhed i ATP.

Fagforbundet meddeler, at hun gennem årene selv har efteruddannet sig med en stribe eksaminer i ledelse, kommunikation, innovation og projektledelse.

Og netop efteruddannelsen er en mærkesag for hende, hedder det.

“En stor procentdel af Samdata\HK’s medlemmer er autodidakte it-folk eller også har de en kort it-uddannelse, der er suppleret af korte certificeringskurser eller enkeltfag. Det er helt afgørende, at de får mulighed for at uddanne sig – også med sammenhængende forløb, der giver et titel som for eksempel akademi- og diplomuddannelserne på erhvervsakademierne,” meddeler den nye formand ifølge fagforbundet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Skyder gammelt sikkerhedsråd i sænk: Derfor kan du trygt koble dig på åbne wifi-netværk
Du behøver ikke længere frygte, at blive udsat for digitalt misbrug, hvis du logger på et åbent wifi-netværk, lyder det fra en norsk sikkerhedsekspert. En dansk ekspert mener dog endnu ikke, at tiden er inde til at droppe sikkerhedsrådet.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Servere til finans, avanceret dataanalyse eller forskning? Få hurtigt overblik her
Få viden om nyeste muligheder for at vælge servere til understøttelse af både stabile workloads og særdeles krævende opgaver med behov for eksempelvis AI og ML og tungt træk på GPU.