Artikel top billede

(Foto: www.ernstpoulsen.com / Ernst Poulsen)

Dansk it-fagforening får ny formand efter første kampvalg nogensinde

It-fagforbundet Samdata/HK får ny formand efter det første kampvalg i forbundets historie.

Det danske it-fagforbund Samdata/HK med omkring 17.000 medlemmer får ny formand i skikkelse af Gitte Korsgaard Andreasen.

Hun er blevet valgt på fagforbundets delegeretmøde efter det første kampvalg nogensinde i fagforbundet historie, meddeler forbundet.

Hun aflæser Thomas Bisballe, der selv har valgt at trække sig fra posten efter seks år som formand.

Gitte Korsgaard Andreasen har i de senere år været en af fagforbundets to næstformænd, og helt usædvanligt valgte begge næstformænd at opstille som kandidater til formandsposten.

Foruden Gitte Korsgaard Andreasen drejede det sig om Per Robert Nedergaard Nielsen.

Ifølge Samdata/HK er det ellers kutymen, at bestyrelsen bliver enig om at opstille en enkelt formandskandidat, som så bliver valgt.

“Valget var relativt tæt, men Gitte Korsgaard Andreasen kunne efter stemmeoptællingen trække sig som vinder,” meddeler fagforbundet.

“Opgøret var ikke mere dramatisk end, at Per Robert Nedergaard Nielsen valgte at stille op som 1. næstformand, hvor han blev valgt til uden modkandidater,” lyder det fra Samdata/HK.

Næstformand i seks år

Gitte Korsgaard Nielsen har været næstformand i seks år. Hun er uddannet datanom og datamatiker og arbejder til daglig som specialkonsulent i it-sikkerhed i ATP.

Fagforbundet meddeler, at hun gennem årene selv har efteruddannet sig med en stribe eksaminer i ledelse, kommunikation, innovation og projektledelse.

Og netop efteruddannelsen er en mærkesag for hende, hedder det.

“En stor procentdel af Samdata\HK’s medlemmer er autodidakte it-folk eller også har de en kort it-uddannelse, der er suppleret af korte certificeringskurser eller enkeltfag. Det er helt afgørende, at de får mulighed for at uddanne sig – også med sammenhængende forløb, der giver et titel som for eksempel akademi- og diplomuddannelserne på erhvervsakademierne,” meddeler den nye formand ifølge fagforbundet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere