Artikel top billede

Uber børsnoteres: Så meget er det engang så hypede selskab nu værd

Kørselstjenesten Uber er blevet børsnoteret til en værdi, der er en tredjedel lavere end, hvad mange forventede for et års siden.

Uber er netop blev børsnoteret til en værdi på 82 milliarder dollar svarende til 547 milliarder kroner.

Det lyder måske af meget, men ifølge nyhedsbureauet Reuterser det en markedsværdi der er en tredjedel lavere end det selskabets investeringsbanker forudså sidste år, og samtidig er i underkanten af, hvad markedet umiddelbart havde forventet.

Aktien blev introduceret til en pris på 45 dollar per aktie, hvilket er i den lave ende af det forventede prisspænd på mellem 44 dollar og 50 dollar.

Læs også: Uber med indrømmelse før gigantisk børsnotering: Vores selvkørende biler har lange udsigter

Konkurrent løb ind i børs-lussing

Ubers største amerikanske konkurrent, Lyft, blev børsnoteret i sidste måned, men har efterfølgende oplevet, at kursen er styrtdykket med 23 procent, og det er tilsyneladende i det lys, at vi skal se Ubers relativt konservative prissætning.

For ifølge Reuters har Uber haft et ønske om at undgå at løbe direkte ind i lignende børs-lussing.

Børsnoteringen af Uber er en af de mest imødesete børsnoteringer siden Facebooks børsdebut for syv år siden.

Men ifølge Reuters har den lave introduktionsværdi taget en del af gassen af ballonen.

Nyhedsbureauet betegner det som en undervældende debut for Uber.

En børsværdi på 82 milliard dollar er dog stadigvæk højere end Ubers seneste værdisætning på det private fundraising marked, der lød på 76 milliarder dollar.

Læs også: Ubers børsnotering skaber guldregn over stifterne: Så mange milliarder står selskabets stifter Travis Kalanick til at score
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere