Artikel top billede

Uber børsnoteres: Så meget er det engang så hypede selskab nu værd

Kørselstjenesten Uber er blevet børsnoteret til en værdi, der er en tredjedel lavere end, hvad mange forventede for et års siden.

Uber er netop blev børsnoteret til en værdi på 82 milliarder dollar svarende til 547 milliarder kroner.

Det lyder måske af meget, men ifølge nyhedsbureauet Reuterser det en markedsværdi der er en tredjedel lavere end det selskabets investeringsbanker forudså sidste år, og samtidig er i underkanten af, hvad markedet umiddelbart havde forventet.

Aktien blev introduceret til en pris på 45 dollar per aktie, hvilket er i den lave ende af det forventede prisspænd på mellem 44 dollar og 50 dollar.

Læs også: Uber med indrømmelse før gigantisk børsnotering: Vores selvkørende biler har lange udsigter

Konkurrent løb ind i børs-lussing

Ubers største amerikanske konkurrent, Lyft, blev børsnoteret i sidste måned, men har efterfølgende oplevet, at kursen er styrtdykket med 23 procent, og det er tilsyneladende i det lys, at vi skal se Ubers relativt konservative prissætning.

For ifølge Reuters har Uber haft et ønske om at undgå at løbe direkte ind i lignende børs-lussing.

Børsnoteringen af Uber er en af de mest imødesete børsnoteringer siden Facebooks børsdebut for syv år siden.

Men ifølge Reuters har den lave introduktionsværdi taget en del af gassen af ballonen.

Nyhedsbureauet betegner det som en undervældende debut for Uber.

En børsværdi på 82 milliard dollar er dog stadigvæk højere end Ubers seneste værdisætning på det private fundraising marked, der lød på 76 milliarder dollar.

Læs også: Ubers børsnotering skaber guldregn over stifterne: Så mange milliarder står selskabets stifter Travis Kalanick til at score
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere