Artikel top billede

Uber børsnoteres: Så meget er det engang så hypede selskab nu værd

Kørselstjenesten Uber er blevet børsnoteret til en værdi, der er en tredjedel lavere end, hvad mange forventede for et års siden.

Uber er netop blev børsnoteret til en værdi på 82 milliarder dollar svarende til 547 milliarder kroner.

Det lyder måske af meget, men ifølge nyhedsbureauet Reuterser det en markedsværdi der er en tredjedel lavere end det selskabets investeringsbanker forudså sidste år, og samtidig er i underkanten af, hvad markedet umiddelbart havde forventet.

Aktien blev introduceret til en pris på 45 dollar per aktie, hvilket er i den lave ende af det forventede prisspænd på mellem 44 dollar og 50 dollar.

Læs også: Uber med indrømmelse før gigantisk børsnotering: Vores selvkørende biler har lange udsigter

Konkurrent løb ind i børs-lussing

Ubers største amerikanske konkurrent, Lyft, blev børsnoteret i sidste måned, men har efterfølgende oplevet, at kursen er styrtdykket med 23 procent, og det er tilsyneladende i det lys, at vi skal se Ubers relativt konservative prissætning.

For ifølge Reuters har Uber haft et ønske om at undgå at løbe direkte ind i lignende børs-lussing.

Børsnoteringen af Uber er en af de mest imødesete børsnoteringer siden Facebooks børsdebut for syv år siden.

Men ifølge Reuters har den lave introduktionsværdi taget en del af gassen af ballonen.

Nyhedsbureauet betegner det som en undervældende debut for Uber.

En børsværdi på 82 milliard dollar er dog stadigvæk højere end Ubers seneste værdisætning på det private fundraising marked, der lød på 76 milliarder dollar.

Læs også: Ubers børsnotering skaber guldregn over stifterne: Så mange milliarder står selskabets stifter Travis Kalanick til at score
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.