Artikel top billede

(Foto: Jakob Schjoldager)

Tidligere PET-chef: Dine private data er i dag det mest attraktive rov for de cyberkriminelle

Private data er blevet det mest værdifulde tyvegods for de cyberkriminelle, mener tidligere PET-chef Troels Ørting.

Private data og private oplysninger er blevet det mest attraktive tyvegods for de cyberkriminelle. Og det udgør et stigende samfundsproblem.

Det siger tidligere PET-chef og højtsstående it-sikkerhedsmand Troels Ørting ifølge Berlingske.

Problemet er så stort, at det kan udgøre en national sikkerhedstrussel - ikke mindst hvis de cyberkriminelle får fat i de ‘rigtige’ personers identiteter og data.

Disse typer data handles flittigt i forskellige hacker-fora på internettet.

Troels Ørting mener, at vores persondata bør behandles med samme opmærksomhed og nidkærhed som de penge, som vi har stående på vores bankkonti og som vi i sagens natur kræver, at der bliver passet rigtigt godt på.

Troels Ørting siger til avisen, at vi ikke har fået skabt en global sikkerhedsarkitektur, der matcher internettet, hvor data kan flyde relativt frit.

“Vi har skabt et globalt netværk, der hedder internettet, men vi har ikke skabt en global arkitektur til at bekæmpe den kriminalitet, der følger med. Det bør vi kunne diskutere politisk. Og det bør vi gøre, inden det er for sent,” siger han til avisen.

Computerworld kunne fornylig fortælle, at Troels Ørting efter mange år i internationale topstillinger inden for it-sikkerhed nu vender hjem til Danmark.

Det kan du læse mere om her: Kendt dansk it-sikkerhedsmand forlader international topstilling: Vender hjem til Danmark efter 15 år i udlandet

Læs også:

Tidligere cyberchef for Europol advarer mod nye beføjelser til Center for Cybersikkerhed: “Jeg er bange for, at Danmark ender ligesom Rusland og Kina”

Tag med på en rejse ned i det dybe, sorte net hvor kriminelle og aktivister holder hof




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere