Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Apple er klar med macOS Mojave 10.14.5 / Ny lov: Arbejdsløse skal dataprofileres / Forbrugerombudsmanden varsler politianmeldelser for spam

Apple er klar med macOS Mojave 10.14.5. Ny lov: Arbejdsløse skal dataprofileres. Forbrugerombudsmanden varsler politianmeldelser for spam. Statsligt test-system kan rive tæppet væk under hel branche. Fem rederier melder sig ind i digitalt samarbejde.

Godmorgen fra Computerworld, hvor din morgen-briefing-bestyrer er Dan Jensen.

Lad os bare springe ud i det....

Apple er klar med macOS Mojave 10.14.5

Apple er klar med den nye version af macOS med navnet MacOS Mojave 10.14.5.

Opdateringens væsentligste nyhed er understøttelse af AirPlay 2, som kommer til at betyde, at Mac-computere fremover vil kunne dele videoer, billeder, musik og lignende med andre enheder, der understøtter AirPlay - eksempelvis fjernsyn.

Desuden indeholder opdateringen forskellige rettelser og forbedringer.

Du finder hele Apples release note her.

Ny lov: Arbejdsløse skal dataprofileres

Fremover skal arbejdsløse danskere dataprofileres via et landsdækkende digitalt afklarings- og dialogværktøj, skriver Version2

Systemet er lige nu under udvikling i Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering.

Det fremgår af den netop vedtagne lov om beskæftigelsesindsats - som du finder her - at systemet skal udarbejde en statitisk baseret analyse på risikoen for, at den pågældende borger bliver langtidsledig.

Dette skal ske på baggrund af en række data som alder, ledighedshistorik, uddannelse, motivation, kompetencer, herkomst og andet.

Forbrugerombudsmanden varsler politianmeldelser for spam

Forbrugerombudsmanden varsler politianmeldelser for udsendelse af spam - herunder spam, der udsendes via såkaldte affiliate-netværk.

“Forbrugerombudsmanden modtager mange klager over spammails sendt ud via såkaldte affiliate-netværk. Både annoncøren og aktørerne i affiliate-netværket har et ansvar for at sikre, at der kun sendes markedsføring til modtagere, der har givet samtykke til det,” meddeler kontoret her.

Her varsler Forbrugerombudsmanden, at alle involverede vil blive inddraget i de kommende sager - herunder annoncører, affiliate-netværk og netværkets partnere.

”Vi kan konstatere, at annoncørerne ofte har anvendt et affiliate-netværk, når vi får klager over spam. Selvom en virksomhed bruger et affilliate-netværk til at indhente forbrugernes samtykker til at modtage markedsføring og til at sende mails med markedsføring, har virksomheden stadig ansvaret for at sikre, at der kun sendes markedsføring til modtagere, der har givet samtykke til at modtage mails,” lyder det Forbrugerombudsmand Christina Toftegaard Nielsen.

Statsligt test-system kan rive tæppet væk under hel branche

Det nye statslige netværk Tapas (‘Testbed Aarhus for Præcisionspositionering og Autonome Systemer’) kan rive tæppet væk under det private marked for apparater til præcis navigation, som er baseret på data fra satelitter, skriver Børsen.

Tapas er gratis og et samarbejde mellem Styrelsen for Dataforsyning og Effektivering, DTU Space og Aarhus Kommune.

Men private aktører frygter, at samarbejdet kan blive landsdækkende.

“Hvis statens netværk vinder frem, så vil vi få underskud. Vi ville være nødt til at skære ned – det ville få alvorlige konsekvenser. En af mine kollegaer sagde, at han ville dreje nøglen, hvis det skete,” siger direktør i det private selskab Geoteam, Henrik Johansen, til avisen.

Fem rederier melder sig ind i digitalt samarbejde

Fem rederier melder sig under fanerne i A.P. Møller-Mærsks nye digitale satsning, Digital Container Shipping Association, som Mærsk og andre etablerede for godt en måned siden.

Det kan du læse mere om her: Mærsk sætter gang i kæmpe digital satsning - vil forene rederier i digitale standarder.

Oprindeligt havde samarbejdet deltagelse af af A.P. Møller-Mærsk, australske MSC, Hapag-Lloyd og One, der tilsammen sidder på næsten halvdelen af verdens container-shipping.

De får nu følgeskab af de fem rederier CMA CGM, Evergreen Line, Hyundai Merchant Marine, Yang Ming og ZIM, meddeler samarbejdet i denne meddelelse.

Her peger direktør Thomas Bagge på, at mange medlemmer er afgørende, hvis det skal lykkes at definere og implementere de standarder, som er samarbejdets formål.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere