Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Apple er klar med macOS Mojave 10.14.5 / Ny lov: Arbejdsløse skal dataprofileres / Forbrugerombudsmanden varsler politianmeldelser for spam

Apple er klar med macOS Mojave 10.14.5. Ny lov: Arbejdsløse skal dataprofileres. Forbrugerombudsmanden varsler politianmeldelser for spam. Statsligt test-system kan rive tæppet væk under hel branche. Fem rederier melder sig ind i digitalt samarbejde.

Godmorgen fra Computerworld, hvor din morgen-briefing-bestyrer er Dan Jensen.

Lad os bare springe ud i det....

Apple er klar med macOS Mojave 10.14.5

Apple er klar med den nye version af macOS med navnet MacOS Mojave 10.14.5.

Opdateringens væsentligste nyhed er understøttelse af AirPlay 2, som kommer til at betyde, at Mac-computere fremover vil kunne dele videoer, billeder, musik og lignende med andre enheder, der understøtter AirPlay - eksempelvis fjernsyn.

Desuden indeholder opdateringen forskellige rettelser og forbedringer.

Du finder hele Apples release note her.

Ny lov: Arbejdsløse skal dataprofileres

Fremover skal arbejdsløse danskere dataprofileres via et landsdækkende digitalt afklarings- og dialogværktøj, skriver Version2

Systemet er lige nu under udvikling i Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering.

Det fremgår af den netop vedtagne lov om beskæftigelsesindsats - som du finder her - at systemet skal udarbejde en statitisk baseret analyse på risikoen for, at den pågældende borger bliver langtidsledig.

Dette skal ske på baggrund af en række data som alder, ledighedshistorik, uddannelse, motivation, kompetencer, herkomst og andet.

Forbrugerombudsmanden varsler politianmeldelser for spam

Forbrugerombudsmanden varsler politianmeldelser for udsendelse af spam - herunder spam, der udsendes via såkaldte affiliate-netværk.

“Forbrugerombudsmanden modtager mange klager over spammails sendt ud via såkaldte affiliate-netværk. Både annoncøren og aktørerne i affiliate-netværket har et ansvar for at sikre, at der kun sendes markedsføring til modtagere, der har givet samtykke til det,” meddeler kontoret her.

Her varsler Forbrugerombudsmanden, at alle involverede vil blive inddraget i de kommende sager - herunder annoncører, affiliate-netværk og netværkets partnere.

”Vi kan konstatere, at annoncørerne ofte har anvendt et affiliate-netværk, når vi får klager over spam. Selvom en virksomhed bruger et affilliate-netværk til at indhente forbrugernes samtykker til at modtage markedsføring og til at sende mails med markedsføring, har virksomheden stadig ansvaret for at sikre, at der kun sendes markedsføring til modtagere, der har givet samtykke til at modtage mails,” lyder det Forbrugerombudsmand Christina Toftegaard Nielsen.

Statsligt test-system kan rive tæppet væk under hel branche

Det nye statslige netværk Tapas (‘Testbed Aarhus for Præcisionspositionering og Autonome Systemer’) kan rive tæppet væk under det private marked for apparater til præcis navigation, som er baseret på data fra satelitter, skriver Børsen.

Tapas er gratis og et samarbejde mellem Styrelsen for Dataforsyning og Effektivering, DTU Space og Aarhus Kommune.

Men private aktører frygter, at samarbejdet kan blive landsdækkende.

“Hvis statens netværk vinder frem, så vil vi få underskud. Vi ville være nødt til at skære ned – det ville få alvorlige konsekvenser. En af mine kollegaer sagde, at han ville dreje nøglen, hvis det skete,” siger direktør i det private selskab Geoteam, Henrik Johansen, til avisen.

Fem rederier melder sig ind i digitalt samarbejde

Fem rederier melder sig under fanerne i A.P. Møller-Mærsks nye digitale satsning, Digital Container Shipping Association, som Mærsk og andre etablerede for godt en måned siden.

Det kan du læse mere om her: Mærsk sætter gang i kæmpe digital satsning - vil forene rederier i digitale standarder.

Oprindeligt havde samarbejdet deltagelse af af A.P. Møller-Mærsk, australske MSC, Hapag-Lloyd og One, der tilsammen sidder på næsten halvdelen af verdens container-shipping.

De får nu følgeskab af de fem rederier CMA CGM, Evergreen Line, Hyundai Merchant Marine, Yang Ming og ZIM, meddeler samarbejdet i denne meddelelse.

Her peger direktør Thomas Bagge på, at mange medlemmer er afgørende, hvis det skal lykkes at definere og implementere de standarder, som er samarbejdets formål.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere