Artikel top billede

Morgen-briefing: Apple er klar med macOS Mojave 10.14.5 / Ny lov: Arbejdsløse skal dataprofileres / Forbrugerombudsmanden varsler politianmeldelser for spam

Apple er klar med macOS Mojave 10.14.5. Ny lov: Arbejdsløse skal dataprofileres. Forbrugerombudsmanden varsler politianmeldelser for spam. Statsligt test-system kan rive tæppet væk under hel branche. Fem rederier melder sig ind i digitalt samarbejde.

Godmorgen fra Computerworld, hvor din morgen-briefing-bestyrer er Dan Jensen.

Lad os bare springe ud i det....

Apple er klar med macOS Mojave 10.14.5

Apple er klar med den nye version af macOS med navnet MacOS Mojave 10.14.5.

Opdateringens væsentligste nyhed er understøttelse af AirPlay 2, som kommer til at betyde, at Mac-computere fremover vil kunne dele videoer, billeder, musik og lignende med andre enheder, der understøtter AirPlay - eksempelvis fjernsyn.

Desuden indeholder opdateringen forskellige rettelser og forbedringer.

Du finder hele Apples release note her.

Ny lov: Arbejdsløse skal dataprofileres

Fremover skal arbejdsløse danskere dataprofileres via et landsdækkende digitalt afklarings- og dialogværktøj, skriver Version2

Systemet er lige nu under udvikling i Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering.

Det fremgår af den netop vedtagne lov om beskæftigelsesindsats - som du finder her - at systemet skal udarbejde en statitisk baseret analyse på risikoen for, at den pågældende borger bliver langtidsledig.

Dette skal ske på baggrund af en række data som alder, ledighedshistorik, uddannelse, motivation, kompetencer, herkomst og andet.

Forbrugerombudsmanden varsler politianmeldelser for spam

Forbrugerombudsmanden varsler politianmeldelser for udsendelse af spam - herunder spam, der udsendes via såkaldte affiliate-netværk.

“Forbrugerombudsmanden modtager mange klager over spammails sendt ud via såkaldte affiliate-netværk. Både annoncøren og aktørerne i affiliate-netværket har et ansvar for at sikre, at der kun sendes markedsføring til modtagere, der har givet samtykke til det,” meddeler kontoret her.

Her varsler Forbrugerombudsmanden, at alle involverede vil blive inddraget i de kommende sager - herunder annoncører, affiliate-netværk og netværkets partnere.

”Vi kan konstatere, at annoncørerne ofte har anvendt et affiliate-netværk, når vi får klager over spam. Selvom en virksomhed bruger et affilliate-netværk til at indhente forbrugernes samtykker til at modtage markedsføring og til at sende mails med markedsføring, har virksomheden stadig ansvaret for at sikre, at der kun sendes markedsføring til modtagere, der har givet samtykke til at modtage mails,” lyder det Forbrugerombudsmand Christina Toftegaard Nielsen.

Statsligt test-system kan rive tæppet væk under hel branche

Det nye statslige netværk Tapas (‘Testbed Aarhus for Præcisionspositionering og Autonome Systemer’) kan rive tæppet væk under det private marked for apparater til præcis navigation, som er baseret på data fra satelitter, skriver Børsen.

Tapas er gratis og et samarbejde mellem Styrelsen for Dataforsyning og Effektivering, DTU Space og Aarhus Kommune.

Men private aktører frygter, at samarbejdet kan blive landsdækkende.

“Hvis statens netværk vinder frem, så vil vi få underskud. Vi ville være nødt til at skære ned – det ville få alvorlige konsekvenser. En af mine kollegaer sagde, at han ville dreje nøglen, hvis det skete,” siger direktør i det private selskab Geoteam, Henrik Johansen, til avisen.

Fem rederier melder sig ind i digitalt samarbejde

Fem rederier melder sig under fanerne i A.P. Møller-Mærsks nye digitale satsning, Digital Container Shipping Association, som Mærsk og andre etablerede for godt en måned siden.

Det kan du læse mere om her: Mærsk sætter gang i kæmpe digital satsning - vil forene rederier i digitale standarder.

Oprindeligt havde samarbejdet deltagelse af af A.P. Møller-Mærsk, australske MSC, Hapag-Lloyd og One, der tilsammen sidder på næsten halvdelen af verdens container-shipping.

De får nu følgeskab af de fem rederier CMA CGM, Evergreen Line, Hyundai Merchant Marine, Yang Ming og ZIM, meddeler samarbejdet i denne meddelelse.

Her peger direktør Thomas Bagge på, at mange medlemmer er afgørende, hvis det skal lykkes at definere og implementere de standarder, som er samarbejdets formål.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
NNIT åbner igen kontorerne for sine medarbejdere - snart vil alle være tilbage: Her er hele genåbningsplanen
De tomme mødelokaler og stille kontorer er ved at blive udskiftet med en summen af stemmer hos NNIT. Konsulenthuset er i gang med at eksekvere på en genåbningsplan, der skal munde ud i en fuld genåbning af kontorerne.
Computerworld
Ransomware-hackere krævede 15 millioner kroner: Betal og kom videre, lød det fra politiet
En fagforening med 1,3 millioner medlemmer blev i 2019 ramt af et ransomware-angreb, hvor hackerne krævede en løsesum på 15 millioner kroner. Myndighederne opfordrede dem til at betale løsesummen, men de valgte en helt anden løsning, og i stedet fandt de fysiske kopier frem og forsøgte at gendanne data.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Derfor virker mailbårne angreb – og sådan beskytter du dig
Cyberangreb via email er blandt de mest udbredte cybertrusler, og i dette whitepaper får du viden om hvordan de mest udbredte typer fungerer, detekteres og afvises.